Dünya Toplu Taşıma Liderleri Bursa'da Bir Araya Geldi

Dünya Toplu Taşıma Liderleri Bursa'da Bir Araya Geldi

Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) 8. Türkiye Konferansı Bursa’da gerçekleşti

UITP Türkiye Konferansı, "Toplu Taşımacılıkta Dijitalleşme" temasıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BURULAŞ ev sahipliğinde 2 Ekim’de, Bursa’da düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, UITP Genel Sekreteri Mohamed Mezghani ve BURULAŞ Genel Müdürü Mehmet Kürşat Çapar’ın yanı sıra Türkiye ve farklı ülkelerden sektör profesyonelleri yer aldı. Konferans için Belçika, İsviçre, Almanya, İtalya, Finlandiya ve Norveç’ten Bursa’ya gelen taşımacılık uzmanları, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Bu sene 8.’si düzenlenen ve uluslararası düzeyde katılımın olduğu konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, toplu taşımacılık işletmecileri, merkezi idareler, yerel yönetimler, endüstri kuruluşları, araştırma merkezleri, akademisyenler ve danışmanlar ile bir araya geldi.

Konferansta; entegre ulaşım platformları, sürücüsüz araçlar, yeni nesil ücret toplama sistemleri, yapay zeka, siber güvenlik, işletme planlama optimizasyonu ve bakım konularının yanı sıra; kent içi ulaşım ve mobil uygulamalar, veri & API ekonomisi ve kestirimci bakım uygulamaları ele alındı.

UITP ve Marmara Belediyeler Birliği (MBB) arasında işbirliği ve eğitim merkezi kurulması yönünde protokol yapıldı. Protokole, MBB adına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş imzaladı. Protokol imza töreninin ardından, UITP Eğitim Direktörü Kaan Yıldızgöz’ün ‘Dijitalleşme Çağında Taksiler’ isimli eserinin lansmanı gerçekleştirildi.

Etiketler :