Toyota’nın Uzay Aracı 2029’da Ay’a Gidecek

Toyota’nın Uzay Aracı 2029’da Ay’a Gidecek

Toyota ve Japon Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Toyota’nın yakıt hücresi teknolojisini kullanacak bir uzay araştırma aracı geliştirmek amacıyla işbirliğine gitti. İşbirliği anlaşmasına göre geliştirilecek insanlı uzay aracının ilk prototipi 2021 yılında tamamlanacak. Uzay aracının 2029 yılında Ay’a gönderilmesi planlanıyor. Toyota’nın yakıt hücreli araç teknolojisini kullanarak uzaya gönderilmesi planlanan aracın, 1:1 ölçekli prototipinin yapılmasıyla...

Toyota ve Japon Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Toyota’nın yakıt hücresi teknolojisini kullanacak bir uzay araştırma aracı geliştirmek amacıyla işbirliğine gitti. İşbirliği anlaşmasına göre geliştirilecek insanlı uzay aracının ilk prototipi 2021 yılında tamamlanacak. Uzay aracının 2029 yılında Ay’a gönderilmesi planlanıyor. 

Toyota’nın yakıt hücreli araç teknolojisini kullanarak uzaya gönderilmesi planlanan aracın, 1:1 ölçekli prototipinin yapılmasıyla birlikte 2022’de testlere başlanacak. 2024’te ise gerçek uçuş modelinin tasarımı, üretimi ve gelişiminin tamamlanmasının ardından da, 2027’de uçuş modelinin performans ve kalite testleri de yapılacak.

Bu işbirliği ile hedef olarak belirlenen tüm aşamaların tamamlanmasının ardından uzay aracının 2029'da Ay'a gönderilmesi planlanıyor. Geliştirilen uzay aracı, Ay’a indiğinde Ay’ın kuzey bölgelerini inceleyerek, donmuş su gibi olası kaynakların araştırılmasını sağlayacak. 

Etiketler :