"10 araçlık bir filoda yılda 177 bin TL’lik yakıt tasarrufu sağlıyoruz!"

"10 araçlık bir filoda yılda 177 bin TL’lik yakıt tasarrufu sağlıyoruz!"

Brisa, düzenlediği bir basın toplantısı ile 2015 yılını değerlendirdi ve gelecek yıllara yönelik hedef ve projelerini anlattı. Düzenlenen basın toplantısına Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış,  Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Berna Akıncı, Ticari Ürünler Satış Müdürü Gürsu Başaran, Bandag Operasyonu Yöneticisi Fuat Ahmet Atay, Pazarlama Uzmanı Kayra Ermutlu ve diğer Brisa yöneticileri...

Brisa, düzenlediği bir basın toplantısı ile 2015 yılını değerlendirdi ve gelecek yıllara yönelik hedef ve projelerini anlattı. Düzenlenen basın toplantısına Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış,  Ticari Araçlar Pazarlama Müdürü Berna Akıncı, Ticari Ürünler Satış Müdürü Gürsu Başaran, Bandag Operasyonu Yöneticisi Fuat Ahmet Atay, Pazarlama Uzmanı Kayra Ermutlu ve diğer Brisa yöneticileri katıldı.

YİĞİT GÜRÇAY: “MEGA TRENDLER İŞİMİZİ ETKİLİYOR”

Brisa Genel Müdürü Yiğit Gürçay, basın toplantısında yaptığı konuşmada, mega trendlerin kendi işlerini etkilediğini söyledi. Bu mega trendlerin başında dijitalleşmenin olduğunu ifade eden Yiğit Gürçay, djitalleşmeyle birlikte lastik müşterisine birçok noktadan dokunmaya başladıklarını belirtti. Dijitalleşmenin müşteriye dokunmak için çok önemli olanaklar verdiğini kaydeden Gürçay, “Bunu yapmak bir yetkinlik istiyor ama bu da bir fırsat” dedi.

Bir diğer mega trendin ise sürdürülebilirlik olduğunu vurgulayan Gürçay, hep konuşulan karbon salınımının yüzde 20’sinin karayolundan kaynaklandığını ve karayolunda da ticari araçların önemli bir yer oluşturduğunu söyledi. 2050’ye kadar karbon salınımın azaltmak yönünde ülkelerin hedefleri olduğunu ifade eden Gürçay, bütün bu gelişmelerden lastik sektörünün de etkilendiğini kaydetti.

“DAHA DÜŞÜK YUVARLANMA DİRENCİNE SAHİP LASTİKLERİMİZ VAR”

Çevre konusundaki hassasiyete yönelik Brisa olarak önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Gürçay,  “Daha düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklerimiz var. Yenilenebilir araçlara özel lastikler yapıyoruz. Sürdürülebilir hammadde kaynakları konusuna önem veriyoruz” diye konuştu.

Brisa olarak kendilerinin özellikle ticari araçlar konusunda müşteri odaklı bir yaklaşım içinde olduklarını ifade eden Gürçay, “Müşteriye özel hizmet paketleri sunuyoruz. Data toplama ve analiz yapıyoruz. Dijital ve yenilikçi çözümler sunuyoruz. Kaplama ve ömür yönetimi yapıyoruz” dedi.

“BU YIL 12 ÖDÜL ALDIK, KATMA DEĞER BAZLI REKABET YAPMAK İSTİYORUZ”

Brisa’nın 2015’in ilk dokuz ayında genel satışlarda yüzde 11’lik bir artış sağladığını söyleyen Gürçay, Lassa olarak da Avrupa’da Avrupa pazarının büyüme oranında daha fazla büyüme kaydettiklerini belirtti. Aksaray fabrikalarının 2018’in başında açılacağını ifade eden Gürçay, “Bizim için sürdürülebilirlik çok önemli. Sadece bu alanda Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ne girdik. Enerji verimliliği ile ilgili bir ödül aldık. Bu yıl içinde 12 ödül aldık” dedi ve ekledi: “Sonuçta aslında lastik fiyat rekabeti ile ve bayi odaklı yapılan bir iş. Biz farklı bir noktaya geçmek istiyoruz. Biz burada nihai müşterimize daha fazla dokunmak istiyoruz. Katma değer bazlı rekabet yapmak istiyoruz. Karlı büyüme hedefliyoruz. Müşteri odaklı yaklaşım yapmayı hedefliyoruz.”

EGEMEN ATIŞ: “2015’TE PAZARIN ÜSTÜNDE BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK”

Ticari Ürünler Pazarlama ve Satış Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış ise toplantıda bir sunum yaparak şunları anlattı: “2015’te hafif ve ağır ticari araç kayıtlarında yüzde 20’ye yakın büyüme tahmin ediliyor. Ticari araçlarda 2016’da Euro 6 motorlu geçişle birlikte 2015’e göre düşüş bekliyoruz. 

2016’da ekonomide pozitif seyirde gittiği sürece lastik pazarında makul bir artış olacağını öngörüyoruz. Türkiye taşımacılık sektöründe havayolundaki büyüme karayoluna göre daha çok büyüse de karayolunun büyümesi istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle inşaat sektörü altyapı yatırımlarının da etkisi ile büyüme devam ediyor.

Türkiye’de 2.3 milyon adetlik bir ticari araç lastik pazarı var. Yıllık yüzde 10 büyüme ile 2020’de 3.6 milyon adetlik bir ticari araç lastik pazarı olacağını öngörüyoruz. 2015’te pazarın üstünde büyümeye devam ettik. Türkiye’de kullanılan her 3 ağır ticari araç lastikten bir tanesi Brisa, Bridgestone ve Lassa markası taşıyor. 2016’da hedefimiz yine pazarın üstünde ve müşteri odaklı büyümeye devam etmek.

10 ARAÇLIK FİLODA YILDA 177 BİN TL’LİK YAKIT TASARRUFU SAĞLIYORUZ

Filolar için en önemli gider düşük işletim maliyeti önemli. Lastik de bunun içinde ciddi bir maliyeti oluşturuyor. Yakıt en önemli giderlerden birini oluşturuyor.  Lastiklerimiz düşük yuvarlanma direnci ile yakıt tüketiminde tasarruf sağlıyor. 10 araçlık filoda yılda 177 bin TL’lik yakıt tasarrufu sağlıyoruz.

2015’te hurda lastiklerde yüzde 20 geri kazanım sağladık. Odak noktamız toplam maliyetlerde tasarruf. Hem ekonomik hem çevresel sürdürülebilirliğe önem veriyoruz.

SHEAROGRAPHY TEKNOLOJİSİ İLE HİÇ TIRAŞLAMA YAPMADAN BİR LASTİĞİN KAPLANIP KAPLANAMAYACAĞINI TESPİT EDİYORUZ

2015 yılında 1 milyon tane lastiğe dokunduk. Bandag ile 120 binden fazla lastiğe kapladık. Yani Türkiye’de her 3 lastikten birini biz kapladık. Örneğin bir lastiğimizi 5 defa kapladık. Her ürünümüz 5 kere kaplanıyor değil ama ciddi anlamda ürünlerimizin kaplanılabilirlik oranı yüksek. Amacımız müşteriye değer yaratmak ve tercih edilir olmak.  Kaplama işine bir yenilik getirdik. Shearography teknolojisi kullanmaya başladık. Bandag tesislerinde bu teknoloji sayesinde hiç tıraşlama yapmadan bir lastiğin kaplanıp kaplanamayacağını tespit ediyoruz. Tuzla ve İzmit tesislerimizde bu teknolojiyi kullanıyoruz.

9 ŞİDDETİNDEKİ DEPREMİ 5’E İNDİREN TEKNOLOJİ

Yeni bir iş kolu oluşturduk. Bu, Bridgestone sismik izolatör. 9 şiddetindeki bir depremi 5 şiddetine kadar indiriyor.  Özellikle büyük gökdelenlerde kullanılıyor. Japonya’da bu teknoloji oldukça yaygın kullanılıyor.

“KIŞ LASTİĞİ PAZARI YÜZDE 35’E YÜKSELDİ”

Bizim için en önemlisi bir aracın yaptığı toplam kilometre. Çalışan araçların olması hem bizim için hem nakliye sektörü için önemli. Araçlar ne kadar çok çalışırsa lastik sektörünü o kadar olumlu etkiler. Türkiye’de kış lastiği kullanımı yasadan önce yüzde 15’lerdeydi, yüzde 35’lere yükseldi.

Etiketler :