“100 adet aracı olan bir filoya yılda 1.7 milyon TL tasarruf sağlıyoruz”

“100 adet aracı olan bir filoya yılda 1.7 milyon TL tasarruf sağlıyoruz”

Brisa Ticari Ürünler Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, Türkiye’de satılan her 3 lastikten 1’inde Brisa imzası olduğunu söyledi.

Brisa, düzenlenen bir toplantıyla 2016 yılını değerlendirdi.  Basın toplantısına Brisa Ticari Ürünler Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış, Brisa Ticari Ürünler Pazarlama Müdürü  Fuat Ahmet Atay ve Brisa Saha Mühendisliği Müdürü Cihan Saral katıldı.

Brisa Ticari Ürünler Genel Müdür Yardımcısı Egemen Atış toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dünya lastik pazarı geçtiğimiz yıl yüzde 3 büyüdü ve 1.78 milyar adet lastik satıldı. Bu araçların 185 milyon adedi ağır ticari araçlar lastiklerinden oluşuyor. Ağır ticari araç lastiklerinin cirosu ise 144 milyar TL. 2021 yılında 220 milyon adede gidecek bir ticari araç lastik pazarı bekliyoruz. 2016 yılında 2.4 milyon adet ile 2 milyar TL ciroya ulaşan ticari araç lastik pazarı, 2021 yılında 3 milyon adede ulaşacak.

16 MİLYON ADET LASTİK

Türkiye’de ise 22.8 milyon adetlik bir lastik pazarı var. Yenileme lastik pazarı son bir yılda bir daralma gösterdi ve geçtiğimiz yılı 16 milyon adetle kapattı. Ağır ticari araçta ise az da olsa bir büyüme oldu. Türkiye, Avrupa’nın en büyük ikinci ticari araç parkına sahip. Türkiye ağır ticari araç pazarında Euro 6 geçişi sebebiyle araç üretiminde ciddi bir aksama oldu. Satışlarda da ciddi bir azalma oldu. Satışları yüzde 44 düştü ve 24 bin adet ile kapattı. 2017’de yüzde 24’lük bir büyüme bekliyoruz.

AĞIR TİCARİ ARAÇ LASTİKLERİNİN ORANI

Dünyada toplam lastik pazarının yüzde 10’unu ticari araç lastik pazarı oluşturuyor. Türkiye’de de bu oran yüzde 11.

Genel ekonominin hızlanması ticari araç lastik pazarını olumlu yönde etkiliyor. Bir de inşaat pazarı arttıkça ağır ticari araç lastik pazarında artış oluyor.

TÜRKİYE’DE SATILAN HER 3 LASTİKTEN 1’İ BRİSA’YA AİT

Brisa olarak biz de lastik pazarının büyüyeceğini öngörüyoruz. Bu nedenle Aksaray’da toplam 300 milyon dolarlık bir yatırımımız var. 2018 yılında bu yatırımımızı devreye alacağız.

2016 yılında Türkiye’de satılan her 3 lastikten birini Brisa’ya ait. Bridgestone Avrupa satışlarına katkıyı Brisa olarak biz sunduk. Bayi ağımıza yatırım yapmaya devam ettik.

MEGA PROJELER

Türkiye inşaat, taşımacılık ve turizm ile ilgili mega projeler lastik pazarını doğrudan etkiliyor. Brisa bu projeler için yenilikçi ürün ve hizmetler geliştiriyor. Brisa 3. Havalimanı, 3. Köprü ve Osmangazi Köprüsü’nde ürün ve hizmet kaliteleriyle yer aldı. Brisa olarak 3. Havalimanında lider konumdayız. Yüzde 45-50’sini biz tedarik ediyoruz.

Brisa 2016 yılında da filo yönetimi çözümleri Profleet ile filoların verimliliğini artırarak ekonomik ve çevresel katma değer yaratmmayı sürdürdü. 106 Profleet danışmanı ile 1 milyon 292 bin 291 adet lastiğe 2016 yılında dokunduk. 13 bin lastik tamiri gerçekleştirdik. 36 bin lastik kaplama yaptık.

1.7 MİLYON TL TASARRUF

Brisa, Profleet hizmetler bütünü içerisinde sunduğu mobil TIR bakım servisi Mobilfix, Bandag lastik kaplama, TPMS, Probox ve Filofix yol yardım hizmetleri ile 100 adet aracı olan bir filoya bir yılda toplam 1.7 milyon TL tasarruf sağlayabiliyor.

BANGA LASTİK KAPLAMA İLE GEÇEN YIL 127 BİN ADET LASTİK KAPLADIK

Banga lastik kaplama ile geçen yıl 127 bin adet lastik kapladık. Pazarda lastik kaplama oranı yüzde 25 seviyesinde. Kaplanan her üç lastikten birinde Brisa imzası var. İyi bir kaplama teknoloji kullanıldığında yeni lastiğe eşdeğer bir lastik ortaya çıkıyor.

M-Serisi geliştirdik. Dayton bizim üçüncü markamız. Dayton ile kamyon pazarına yeni bir soluk getiriyoruz.

Pazardaki lider konumumuzu hizmet altyapımıza borçluyuz. Müşteri ihtiyaçlarını dinliyoruz ve onların ihtiyaçlarına yönelik ürünler geliştiriyoruz. 2017’de de lider kalmaya devam etmek ana maçımız.”

Etiketler :