“100 milyon dolar yatırım yapacağız, treylerleri robot teknolojisi ile üreteceğiz”

“100 milyon dolar yatırım yapacağız, treylerleri robot teknolojisi ile üreteceğiz”

Koluman, İstanbul’da 5. kez kapılarını aralayan Comvex Ticari Araçlar, Otobüs ve Tedarik Sanayi Fuarı’nda tam kadro sahaya çıkıyor. Koluman en yeni ürünlerini 3 salon 303 nolu stantta sergiliyor. Türkiye’nin en geniş ürün gamını bünyesinde bulunduran Koluman, damperden, beton mikserine, yarı römorktan tankere, vakumlu süpürgeden, kar küreme aracına kadar pek çok ürünü bünyesinde bulunduruyor.

Koluman Otomotiv Endüstri A.Ş.  Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Saltık, fuar ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’nin en geniş ürün yelpazesini Türkiye’nin en büyük ticari araç fuarında sergilemekten dolayı son derece memnun olduklarını belirtti. Türk treyler sektörünün son yıllardaki başarısında Koluman’ın çok önemli bir yeri olduğuna işaret eden Saltık, “Koluman Otomotiv Endüstri 80 bin 500 metrekarelik yeni bir fabrika inşa ediyoruz. 2018 yılına kadar 100 milyon dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Projenin ardından treylerleri robot teknolojisiyle üretmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

Yatırımın ardından Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip olmanın yanında en büyük kapasitesine de ulaşacaklarını belirten Saltık, yıllık 10 bin yarı römork, 6 bin adet damper, 2 bin tanker, 1000 vakumlu süpürge, 300 beton pompası üretmeyi planlandığını söyledi. Rusya’daki yatırımdan da bahseden Kaan Saltık, LLC Koluman Rus’un pazara uzun vadeli baktıklarını ve Rusya ile olan ilişkilerin normalleşmesiyle birlikte buradaki yatırımın daha anlam kazanacağını dile getirdi. Koluman’ın, Mersin Bölgesi’nin ilk Ar-Ge merkezini açtığını dile getiren Kaan Saltık, “Ar-Ge merkezimiz treyler ve üstyapı üretimi konusundaki iddiamızı bir üst seviyeye çıkaracak” dedi.  

Etiketler :