1000 araçlık filosuna 100 adet Prestij SX aldı

1000 araçlık filosuna 100 adet Prestij SX aldı

Personel taşımacılığı alanında hizmet veren Antalya merkezli Zemzem Turizm, filosunu Temsa marka araçlarla büyütmeye devam ediyor. Firma, tamamı Temsa marka araçlardan oluşan filosuna 100 Prestij SX daha ekledi. Öte yandan Temsa, Antalya bölgesine 400 Prestij SX satışının bağlantısını da yaptı.Antalya’da 11 Nisan Pazartesi günü düzenlenen teslimat törenine Zemzem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyesi Ferman Yıldırım, firma çalışanları...

Personel taşımacılığı alanında hizmet veren Antalya merkezli Zemzem Turizm, filosunu Temsa marka araçlarla büyütmeye devam ediyor. Firma, tamamı Temsa marka araçlardan oluşan filosuna 100 Prestij SX daha ekledi. Öte yandan Temsa, Antalya bölgesine 400 Prestij SX satışının bağlantısını da yaptı.

Antalya’da 11 Nisan Pazartesi günü düzenlenen teslimat törenine Zemzem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyesi Ferman Yıldırım, firma çalışanları ile Temsa Satış Direktörü Murat Anıl, Satış Müdürü Baybars Dağ, Bölge Satış Yöneticileri İrfan Özsevim, Volkan Tolunay ve Temsa Antalya yetkili servisi Sabır Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sabır katıldı.

500’Ü MİDİBÜS 1000 ARAÇLIK BİR FİLO

Araçların teslimi sonrasında açıklamalarda bulunan Zemzem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yıldırım, taşımacılık alanında 2001 yılından beri hizmet verdiklerini, Zemzem Turizm markası ile 2007 yılından beri faaliyette bulunduklarını belirtti. Tamamı özmal araçlardan oluşan 1000 araçlık bir filoya sahip olduklarını açıklayan Yıldırım, “Filomuzdaki araçların yüzde 50’si devlet kurumlarına yönelik hizmet veriyor. Yüzde 50’si de personel taşımacılığı alanında çalışıyor. Kurumsal bir firmayız. Ancak kurumsallık çok uzun bir yolculuk. Biz kurumsallığı her gün yeni iş modelleri oturtarak geliştirmeye ve başarı çizgimizi yukarı taşımaya çalışıyoruz” dedi.

BÜYÜME YATIRIMI

Midibüs tarafında 500 öz mal araca sahip olduklarını ve tamamının Temsa marka araçlardan oluştuğuna dikkat çeken Ayhan Yıldırım, “Temsa’nın bize verdiği destekle kaliteli ve güvenli bir hizmet süreci oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni 100 Prestij SX yatırımı yenileme değil, tamamen filomuzu büyütmeye yönelik bir yatırım” dedi.

AYHAN YILDIRIM: “TEMSA TUTKUSU 5 YIL ÖNCE BAŞLADI”

Filolarına ilk Temsa araç yatırımını 2011 yılında yaptıklarını ve bu süreçten sonra Temsa tutkusunun oluştuğunu belirten Zemzem Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yıldırım, “2011 yılına kadar hiç Temsa araç kullanmamıştık. O yıl 5 araçla bir deneme sürecine giriştik. Bu süreçte Temsa Prestij araçların düşük yakıt tüketimi, araç performansı, ekonomik yedek parça imkanları ve kaliteli satış sonrası hizmet süreci bizi yeni Temsa araçları alımına yöneltti. 5 araçlık alımın ardından çıtamızı hemen 60 araç alımına çıkardık. Daha sonra her yıl yaptığımız 50-100 adetlik alımlarımız oldu ve 2011’den 2016’ya gelinen süreçte midibüs tarafında araçların tamamı Temsa markasından oluştu. Şu anda Prestij dışında bir araç yok ve önümüzdeki süreçte de bunu aynı şekilde sürdürmekte de kararlıyız” dedi.

KİLOMETRE BAŞINA YAKIT MALİYET AVANTAJI

Temsa Prestij araçların düşük yakıt tüketiminin çok önemli bir avantaj oluşturduğunu tespitlerle gördüklerini de ifade eden Ayhan Yıldırım, “Bizim en büyük maliyet kalemimizi yakıt oluşturuyor. Aylık yakıt tüketimimiz 1 milyon TL civarında. Prestij araçların km’de 20-30 kuruş seviyelerinde daha az yakıt tükettiğini yaptığımız çalışmalarla gördük. 10 bin km yaptığında şoför maliyetinin amorti edildiğini de hesapladık. Km başına avantajı 500 araçla hesapladığımızda çok önemli bir maliyet avantajı elde edebiliyoruz” diye konuştu.

“PRESTİJ SX’TEN MEMNUN KALACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Temsa’nın yeni ürünü Prestij SX’i filolarına katmanın da ayrı bir mutluluk olduğuna değinen Yıldırım, “Araçta yapılan yenilikler, konfor ve güvenlik düzeyinin hizmet sürecinde kaliteyi çok daha üst düzeye taşıyacağına inanıyoruz. Prestij SX’in Euro 6 normu ile yakıt tüketiminde daha da avantaj sağlayacağını Temsa yönetimi bize ifade ediyor. Biz de yeni Prestij SX’ten memnun kalacağımıza inanıyoruz” dedi.

Temsa’nın Antalya yetkili servisi Sabır Otomotiv’e de verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Yıldırım, “Sabır Otomotiv bizi hizmet sürecinde hiç yalnız bırakmadı, satış sonrasından, çok memnunuz. Sabır Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Sabır ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

MURAT ANIL: “ZEMZEM TURİZM MÜŞTERİMİZ DEĞİL, İŞ ORTAĞIMIZ”

Temsa Satış Direktörü Murat Anıl da yaptığı açıklamada, Zemzem Turizm’i bir müşteri gibi değil, iş ortağı olarak gördüklerini ifade ederek, Dolayısıyla Zemzem Turizm ile görüşme sürecinde bizim için en son konuşulacak konu fiyat oluyor. Onlar bizim buradaki temsilcimiz. Müşteri yüzümüz. Dolayısı ile ben bir kere daha Zemzem Turizm ailesine teşekkür ediyorum. Tekrar bizim markamızı seçmelerinden dolayı mutluluk ve gurur duyuyoruz. Zemzem Turizm’le birlikte Antalya’da Prestij SX satışımızın da büyüyeceğine inanıyoruz. Şu anda 400 araçlık bir bağlantı oluştu. Prestij SX araçlarımızın Zemzem Turizm’e hayırlı, uğurlu olmasını ve bol kazanç getirmesini diliyorum. Yetkili servisimiz Sabır Otomotiv’e de hizmet sürecinde verdikleri büyük destekler içinde teşekkür ediyorum” dedi.

“TİCARİ ARAÇ SATIŞI BİRAZ DA İLETİŞİM BECERİSİ”

Zemzem Turizm ile 5 yıl önce başlayan işbirliğinin bugünlere gelmesinde en önemli etkenin müşteri ihtiyaçlarına en uygun ve en ekonomik işletme süreci sunan araçları üretmeleri olduğunu vurgulayan Murat Anıl, “Yapılan satışın ardından yeni devam alımlarının gelmesi müşterinin memnuniyet duyduğunun da göstergesi. Memnuniyeti sağlayan en önemli unsur da işletme sürecinde Temsa marka araçların sunduğu avantajlar ve satış sonrası hizmetlerin kaliteli hizmet süreci oluyor. Tabii satış ekibi arkadaşlarımın da bu başarıda payı büyük. Bölge Satış Yöneticilerimiz Sayın İrfan Özsevim ve Volkan Tolunay’a da teşekkür ediyoruz. Bu filonun oluşmasında çok büyük katkıları var. Ticari araç satışı biraz da iletişim becerisi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“100’LÜK ARAÇ TESLİMATLARI DİĞER TAŞIMACILARA DA ÖRNEK OLUYOR”

100 Prestij SX teslimatının bir önemli noktası daha bulunduğuna dikkat çeken Murat Anıl, “Yaşadığımız zorlu süreçte herkesin morale ihtiyacı var. 100’lük araç teslimatları diğer taşımacılara da örnek oluyor. Cesaret veriyor. Bu açıdan da çok büyük önemi var bu teslimatın. Sayın Ayhan Yıldırım’ın da açıklamasında dile getirdiği gibi Prestij araçlarımızın yakıt tüketiminde düşük maliyet sağlama noktasında gösterdiği büyük bir başarı var. Biz Euro 6 normuna sahip yeni aracımız Prestij SX’inde bu başarıyı daha büyüteceğine inanıyoruz. Buna yönelik tespitlerimiz de var. Zaten piyasada ‘Prestij az yakar’ algısı var. Euro 6 daha da az yakıyor. Ana gider kaleminin yakıt mazot olduğunu da düşünürsek de işletmeciye biz neredeyse diyoruz ki, ‘arkadaş sana ekstra bir kazanç sağlıyoruz, yakıt sarfiyatına verdiğimiz önemle’. Bu da zaten yatırımcıyı mutlu eden, tekrar Prestij almasını yönlendiren, filosunu Prestij ile değiştirmeye neden olan bir gerçek” dedi.

“PRESTİJ’İN İKİNCİ EL DEĞERİ DE HEP YÜKSEK OLUYOR”

Prestij’i başarılı kılan bir noktanın da ikinci el değeri olduğunu vurgulayan Murat Anıl, “Bir ürünün geçerli olabilmesi için ikinci elinin de değerli olması gerekiyor. Antalya’da yetkili servisimiz Sabır Otomotiv’in de verdiği destekle ikinci elde satışı yapılacak araçlar çok ciddi bir bakım sürecinden geçiriliyor ve servis garantisi ile satışa hazır hale geliyor. Bu şekild Prestij’in ikinci el değeri de hep yüksek oluyor. Artık bu sadece Antalya’da değil, her bölgede yeni iş yapış modelimiz. Malımızın arkasında durduğumuzun bir göstergesi. ‘Eskisi olmayanın, yenisi olmaz’ atasözünden yola çıkarak, Prestij’in başarısının üstüne bir tuğla koymasının bir başka nedeni de ikinci elde de tercih edilen bir araba olması. Bunu sağlarken kolay müşteri bulabilmesi çok önemli. Bir müşteri Temsa markalı aracı ikinci elde satmak istediğinde bu midibüs olsun, büyük otobüs olsun en kolay ve hızlı şekilde satışının yapıldığını görebiliyor. Bu da Temsa araçların ikinci ele ne kadar hakim, ne kadar işe uygun, çok çeşitli iş alanında çalışabilecek olmasının tasarımdan başlayan çok ciddi bir çalışma ürünü olduğunun bir kanıtı. Bir sıfır araba aldığınızda büyük otobüste en az 5 yıl şehirlerarasında, sonraki 10 yılını turizmde, sonraki ömrünü de servis otobüsü olarak değerlendirebilecek yegane büyük otobüs Temsa’dır. Küçük otobüse baktığınızda servis taşımacılığında ikinci elde en çok tercih edilen araçların başında Temsa gelir. Biz de bundan duyduğumuz mutluluğu müşterilerimizle paylaşırız” diye konuştu. 

Etiketler :