1172 kadın lojistikçi çalışıyor!

1172 kadın lojistikçi çalışıyor!

Kadın çalışan sayısını son iki yılda yüzde 85 artıran Ekol Lojistik, yurtdışı ofisleri de dahil olmak üzere; 2013 yılında 635 olan kadın çalışan sayısını, 2014’te 1080, 2015’te ise 1172’ye yükseltti. Erkek egemen bir sektör olarak bilinen lojistikte, kadın çalışan oranı dünyada yüzde 15 iken, Ekol Lojistik bünyesinde bu oran yüzde 30.Bu özelliğiyle “Ekol Lojistik, Kadın Dostu Şirketler Araştırması” sonucunda kadın çalışan sayısını en çok...

Kadın çalışan sayısını son iki yılda yüzde 85 artıran Ekol Lojistik, yurtdışı ofisleri de dahil olmak üzere; 2013 yılında 635 olan kadın çalışan sayısını, 2014’te 1080, 2015’te ise 1172’ye yükseltti. Erkek egemen bir sektör olarak bilinen lojistikte, kadın çalışan oranı dünyada yüzde 15 iken, Ekol Lojistik bünyesinde bu oran yüzde 30.

Bu özelliğiyle “Ekol Lojistik, Kadın Dostu Şirketler Araştırması” sonucunda kadın çalışan sayısını en çok artıran şirket unvanını aldı. Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin son gününde gerçekleşen Kadın Dostu Şirketler Ödül Töreni’nde Ekol Lojistiğin “Kadın çalışan sayısını en çok artıran şirket” ödülünü, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul aldı.

AHMET MUSUL: “KADIN GÜCÜNÜ ARTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kadının çalışma hayatında etkin şekilde var olmasının önemini vurgulayan Musul konuyla ilgili şunları söyledi: “Çalışan kadın sayısını her geçen yıl daha çok artırmayı hedefleyen şirketimizin bu ödülü almış olması bizim için çok anlamlı. Kadının çalışma hayatına girmesinin desteklenmesi ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir etken. Kadın işi gücü üretime ne kadar girerse, ekonomi o kadar daha güçlü olur. Ekol Lojistik, “kadın iş gücünü” artırmayı sürdürecek ve her zaman “Kadın Dostu Şirketler” den biri olmaya devam edecek.” 

Etiketler :