156 bin kamyoncuya ulaştı, Avrupa’nın 3. büyük lojistik platformu oldu

156 bin kamyoncuya ulaştı, Avrupa’nın 3. büyük lojistik platformu oldu

Borusan Lojistik’in dijital lojistik platformu Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA) Avrupa’nın 3. büyüğü oldu. 2019 yılının ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 kat büyüyen eTA’ya kayıtlı kamyon sayısının 156 bin adet olduğu belirtildi. Borusan Lojistik Genel Müdürü Mehmet Kalay, Borusan Holding’in merkezinde düzenlediği basın toplantısında eTA’nın gelişimi hakkında bilgi verdi. Toplantıya Borusan Lojistik Genel Müdürü Mehmet Kalay’ın...

Borusan Lojistik’in dijital lojistik platformu Elektronik Taşımacılık Ağı (eTA) Avrupa’nın 3. büyüğü oldu. 2019 yılının ilk 8 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 5 kat büyüyen eTA’ya kayıtlı kamyon sayısının 156 bin adet olduğu belirtildi. 

Borusan Lojistik Genel Müdürü Mehmet Kalay, Borusan Holding’in merkezinde düzenlediği basın toplantısında eTA’nın gelişimi hakkında bilgi verdi. Toplantıya Borusan Lojistik Genel Müdürü Mehmet Kalay’ın yanısıra Endüstri ve Gıda İçecek Sektörü Genel Müdür Yardımcısı Hamdi Erçelik, Bilgi Teknolojileri ve Ar-Ge Genel Müdür Yardımcısı Sinan Anıl Gül, İnsan Kaynakları ve Stratejik Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Tuğba Paşalı Karacan, Tüketim ve Otomotiv Sektörü Genel Müdür Yardımcısı Canan Ölçer katıldı. 

5 KATA BÜYÜME

eTA’nın 2011 yılında lojistik sektörünün dijital dünyaya dönmesini öngörerek faaliyetlerine başladığını belirten Mehmet Kalay, yaklaşık 3-4 yıldır önemli gelişim gösteren eTA’nın özellikle son bir yılda önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini kaydetti. Bu yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre 5 kat büyüme kaydettiklerini vurgulayan Kalay, bu büyüme ile Avrupa’nın en büyük 3. dijital lojistik platformu olduklarını vurguladı. 

1 AYDA 38 BİN SEFER

“Sistemimizde şu an 156 bin kamyoncu kayıtlı. Bunun 36 bini eTA’nın dijital uygulamayı indirmiş durumda. eTA üzerinden sadece 1 ay içinde 38 bin sefer gerçekleşiyor. Sistemimizdeki kamyoncuların 6 bin 218’i aktif kullanıcıdan oluşuyor” diyen Kalay, müşteri, kamyoncu ve lojistik firmalarından oluşan tüm paydaşları bir dijital platformda buluşturduklarını kaydetti. 

KAMYONCUNUN VE MÜŞTERİNİN YOL ARKADAŞIYIZ

“Müşteri endişeli. Sektör endişeli. Kamyoncu endişeli. Çünkü gitgide kar marjları aşağıya doğru iniyor” diyen Kalay, daralan bir ekonomide rekabetin artığı dönemde kamyoncunun iş istediğini ve bu endişe içinde herkesin bir yol arkadaşı aradığını söyledi. Kalay, eTA’nın kamyoncunun ve müşterinin yol arkadaşı olduğunun altını çizdi. 

eTA Platformuna’na 150 binden fazla kamyon ve TIR kayıtlı. Bu sisteme dahil olurken tüm belgelerini Borusan Lojistik ile paylaşan şoförler yük sahiplerinin beklentisini eksiksiz karşılayan bir tedarikçi havuzu oluşturuyor. Araçların başlangıç ve uğrak noktalarına varışlarını takip imkanı sağlayan eTA üzerinden, yük ve sevkiyatların tümü teslim noktasına Borusan Lojistik güvencesi ile ulaştırılıyor. Microsoft.net ve Microsoft Azure altyapısıyla kurulan platform hem günlük operasyonları hem de uygulama güncellemelerini çok kolay bir şekilde yönetmeyi sağlayan bulut ortamında hizmet veriyor.

Öte yandan; Borusan Lojistik’in kamyon ve TIR şoförleri için kurguladığı yeni ödeme sistemi eTA Kart da hayata geçti.  eTA Kart ile eTA Platformu’nda gerçekleştirilen seferlerin bedelleri anında kamyon ve TIR şoförlerine aktarılıyor. eTA Kart güvenli ve zamanında ödeme yapma 

imkanı sunarken, aynı zamanda kamyon ve TIR şoförlerinin, akaryakıt, lastik ve feribot bileti gibi önemli ürün ve hizmetlerin avantajlı alışverişini sağlayacak bir ‘dijital pazaryeri’ haline geldi.

Etiketler :