“16.7 milyar dolarlık ihracata sahip tekstilde başarının anahtarı doğru lojistik”

“16.7 milyar dolarlık ihracata sahip tekstilde başarının anahtarı doğru lojistik”

16.7 milyar dolarlık ihracat payına sahip tekstilde başarının anahtarı olarak doğru lojistik yönetimi gösteriliyor. Sertrans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, tekstil lojistiğinde 27 yıllık deneyimle Avrupa pazarında lider konumda olduklarını hatırlatarak, “Tekstil ve moda sektörlerine rekabet gücü veren; hız, esneklik, ani değişimlere uyum kapasitesi gibi becerilere sahibiz” dedi.

Kıyasıya rekabetin yaşandığı tekstil sektöründe, perakendeciler ve üreticilerin 7/24 hizmet bekleyen tüketicilerinin karşısına yetkin ve sofistikelojistik şirketleriyle çıkması artık bir zorunluluk. Küresel pazarlardaki değişimlere hızlı yanıt verebilecek, ürün ve hizmetleri ihtiyaçlara göre şekillendirebilecek kadar esnek ve kâr marjını koruyabilecek kadar verimli bir tedarik zinciri yönetimi imkânısunan lojistik şirketleri, tekstil sektöründe bir adım öne çıkıyor.

Tekstil sektöründe 27 yıllık deneyime sahip olduklarını söyleyen Sertrans Logistics'in CEO’su Nilgün Keleş, “Tekstil sektörünün ihtiyaçlarına özel hızlı, esnek, alternatifli ve katma değerli lojistik hizmetlerisunuyoruz. Sertrans olarak kuruluşumuzdan bu yana tekstil lojistiğine yönelik hizmetlerimiz ve uzmanlığımızla Avrupa pazarında lider konumdayız. Hız ve maliyet avantajı sunan özel çözümlerimizle Avrupa, Amerika, Ortadoğu ve Afrika kıtaları başta olmak üzere tekstilcilerimizin 200’e yakın ülkedeki lojistik ihtiyaçlarını kara, hava, denizyolu ve multimodal taşıma hizmetlerimizle karşılayabiliyoruz. Avrupa’da 19 ülkede 80’den fazla noktaya direkt karayoluseferlerimiz mevcut. Tekstil gibi hızın ön planda olduğu bir sektörde ihracatçılara sağladığımız doğru çözümler onlara rekabet gücü kazandırıyor. Hammaddenin temin edilerek üretime geçilmesi ve hazır ürünlerin uygun koşullarda taşınarak doğru zamanda doğru yere teslim edilmesine kadarki tüm süreçlerde tecrübemizle fark yaratıyoruz

LOJİSTİK, TEKSTİL SEKTÖRÜNE İVME KAZANDIRACAK!

Hızlı teslimat, maliyet avantajı ve hasarsız-hatasız operasyonel süreçlerin sektörünün büyümesine ivme kazandırdığını vurgulayan Keleş, Sertrans olarak deri ürün ve tekstil sektörüne özel sundukları “katma değerli lojistik hizmetleri” şu şekilde belirtiyor: “İthalat ve ihracat taşıması, palet ve koli sistemine uygun dağıtım, outlet dağıtımları, zincir mağaza teslimatı, AVM teslimatı, uydu takibi, teslimat ihbarları, hizmet bazında detaylandırılmış faturalama, aynı alanda antrepo hizmetleri,  stok kontrolü, çapraz sevkiyat, sigorta ve gümrükleme hizmetleri, güvenlik ve yangın kontrol sistemi, iade ürün lojistiği, sezon sonu iade toplaması ve kabulü, askılı ve koli taşıma, takım yapma, koli içi elleçleme, ütüleme, kutulama, etiketleme, kalite kontrol, ürün barkodu ve alarm takma, üreticiden ürün ve hammadde toplama, asorti uygulaması, fason üretim takibi, hammadde ve yarı mamül temini, şehir içi ve şehirlerarası dağıtım.”

Etiketler :