2 gün süren “Logistics Forum”a 25 üniversiteden geleceğin lojistikçileri katıldı

2 gün süren “Logistics Forum”a 25 üniversiteden geleceğin lojistikçileri katıldı

Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından Yılport Holding ana sponsorluğunda yapılan “Logistics Forum’16” yapıldı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda, Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı  Bedrettin Dalan, Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdal Nebol ve Lojistik Kulübü Başkanı Natali Gönülokşayan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan Logistics Forum’16, 2...

Yeditepe Üniversitesi Lojistik Kulübü tarafından Yılport Holding ana sponsorluğunda yapılan “Logistics Forum’16” yapıldı. Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda, Yeditepe Üniversitesi Kurucu Başkanı  Bedrettin Dalan, Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erdal Nebol ve Lojistik Kulübü Başkanı Natali Gönülokşayan’ın açılış konuşmalarıyla başlayan Logistics Forum’16, 2 gece 3 gün boyunca birbirinden değerli panelistler ve sektörün nabzını tutan panel konularıyla, 25 üniversiteden katılım gösteren lojistisyen adaylarına güzel bir deneyim yaşattı.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen ilk panelde,  Hava Kargo Danışmanı Aydın Uzunçarşılı, Körfez Havacılık Genel Direktörü Müjdat Yücel ve THY Teknik Genel Müdür Danışmanı Halil Tokel, 3.Havalimanı hakkında sunumlarını gerçekleştirdi. Türkiye’de lojistik sektörünün durumu, ekonomiye etkisi ve 3.Havalimanı ile yaşayacağı değişiklikler masaya yatırıldı.

REKABETTE LOJİSTİK TRENDLER

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusuyla başlayan 2.günün ilk paneli “Rekabette Lojistik Trendler – Güncel Konular”da, lojistik sektörünün bugünü ele alındı. Ünsped Gümrük Müşavirliği ve Lojistik Hizmetler A.Ş. CEO’su Dr. Hakan Çınar’ın moderatörlüğünü yaptığı panele, UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, UND İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Evren Bingöl ve Prinkipo Akademi kurucusu ekonomist İskender Özturanlı, tecrübe ve fikirleriyle öğrencilerin ufkunu açtı. Gümrük Birliği sürecinden Transatlantik Anlaşması’na kadar birçok konunun konuşulduğu panelde Dr. Hakan Çınar, etkinliğe birçok ilden katılım olmasının önemini vurgulayarak etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti. Avrupa Birliği’nin Türk plakalı araçlara uyguladığı kota uygulamalarının konuşulduğu sırada, Evren Bingöl, bu durumun her iki tarafın da ekonomisine verdiği zararlara dikkat çekerken, Turgut Erkeskin, bu konuda UND ile çoğu zaman aynı fikirde olduklarını ve ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Rekabette Lojistik Trendler temasıyla devam eden etkinlikte, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr. Erkut Akkartal’ın başkanlığında Fütüristik Yaklaşımlar paneli gerçekleştirildi. Lojistik Yönetim Danışmanı Atilla Yıldıztekin ve Nordex Proje Lojistik Müdürü Tarık Ateş’in katılımıyla sektörel işleyişi hızlandıracak yeniliklerin altı çizilen panelde, görsel sunumlar öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ VE REKABET AVANTAJI

Günün son paneline LODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş başkanlık yaparken PepsiCo Tedarik Zinciri Geliştirme Müdürü İrfan Tokpınar, Adel Kalemcilik Lojistik Sistemleri Müdürü Özgür Altunkaya ve Shell & Turcas Petrol A.Ş. Tedarik Zinciri Geliştirme Müdürü Bilal Gümüşsoy, “Tedarik Zinciri Yönetimi ve Rekabet Avantajı” konusunda sunumlarını yaptılar.  Sundukları farklı ürün ve hizmetler ile kendi bünyelerine uyguladıkları tedarik zinciri süreçleri ve bu süreçlerde piyasada avantaj sağlama yöntemlerini anlatan panelistler, farklı operasyonlarıyla sektördeki çeşitliliği gözler önüne serdi.

Logistics Forum’16’nın son günü, “Limanlarda Optimizasyon” paneliyle başladı. Türklim Yönetim Kurulu üyesi Aydın Erdemir başkanlığında gerçekleşen panelde konuşmacı olarak Yılport Holding CMO’su Erhan Çiloğlu, Marport Ticaret ve Müşteri İlişkileri Müdürü Fatih Yılmazkarasu ve DP World Yarımca Liman İşletmeleri A.Ş. Ceo’su Nichola Silveira yer aldı. Öğrencilerin çok dikkatini çeken panel, panelistlerin sunumları ardından dinleyicilerinde katılımıyla interaktif olarak devam etti.

RO-RO TAŞIMACILIĞI VE INTERMODAL ÇÖZÜMLER

Etkinliğin 6. ve son panelinde “Ro-Ro Taşımacılığı ve Intermodal Çözümler” ele alındı. Panelde Hatay Ro-RO Genel Müdürü  Mine Kaya ve Ekol Lojistik Genel Endüstriler Sektör Yöneticisi Mehmet Şahintürk, sunumlarını gerçekleştirdi. Türk taşıma sektöründe son yıllarda daha çok önem kazanıp yaygınlaşan Ro-Ro uygulamaları, Doğu sınırlarımızdaki hareketlilik de göze alınarak yorumlandığında, faydaları ve gelecek için öngörülen devamlılığı açısından ülkemiz için gerekli olarak tanımlandı.

Etiketler :