2 kruvaziyer limanına Green Port sertifikası

2 kruvaziyer limanına Green Port sertifikası

Kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, bir ilke daha imza attı. İş kültüründe toplumsal ve ekolojik hassasiyetleri de ön planda tutan Global Ports Holding bünyesindeki Ege Port Kuşadası ve Bodrum Cruise Port, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yürütülen “Yeşil Liman” projesi kapsamında “Green Port” sertifikası almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk kruvaziyer limanları oldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü’nce yürütülen “Green Port – Yeşil Liman” projesi sertifika töreni, 29 Haziran’da Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi’nde düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımıyla, devlet ve özel sektör temsilerini buluşturan törende, her iki limanın yönetici olarak Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör’ün yanı sıra Global Ports Holding ve liman yetkilileri de hazır bulundular. Törende Ege Port Kuşadası ve Bodrum Cruise Port’un sertifikalarını Ege Port Genel Müdür Aziz Güngör, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın elinden aldı.

Ege Port Kuşadası ve Bodrum Cruise Port’un Green Port sertifikası almaya hak kazanmalarını değerlendiren Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Global Ports Holding’in toplumsal ve ekolojik duyarlılıklarına bakıldığında, Global Yatırım Holding’e kadar uzanan geniş ve köklü bir kültür görünür. Zira Global Yatırım Holding, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda toplumsal ve ekolojik duyarlılıkları en üst seviyede özen gösterir. Bu özen ve hassasiyet, Global Yatırım Holding’den gelen DNA’mızla birlikte Global Ports Holding’in de çalışma kültürünün ayrılmaz parçaları olmuştur. Küresel bir marka olarak bulunduğumuz ülkeye, topluma katkı sağlamayı, çevre için gerekli tüm özeni göstermeyi ilke edindik. Ege Port Kuşadası ve Bodrum Cruise Port’un aldıkları ve Türkiye’de bir ilk olan Green Port sertifikaları da, gösterdiğimiz bu kurumsal hassasiyet ve özenin bir anlamda resmi tescili olarak görünse de, bizler için çok güzel ve önemli bir ödül niteliğindedir” diyerek, Port Akdeniz – Antalya Limanı’nın da “Green Port” sertifikasına başvurmak üzere hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüğünü belirtti.

Ege Port Kuşadası’nın 2012, Bodrum Cruise Port’un ise 2014 yılında Yeşil Liman akreditasyon başvurularını yaptıklarını belirten Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör de, “Her iki limanımız da Türkiye kruvaziyer turizminin önemli merkezlerinden, kruvaziyer turizmin Ege’deki en önemli uğrak noktaları konumunda. Dolayısıyla aynı zamanda Türkiye kruvaziyer turizmi açısından önemli bir misyonu da yükleniyoruz. Bu doğrultuda Hem Kuşadası hem de Bodrum’da aldığımız bu sertifikalar; hem ortaya koyduğumuz ekolojik hassasiyetlerimizin Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından doğrudan onaylanması, hem de kruvaziyer limanlar arasındaki bir ilk olması açısından bizler için ayrı ayrı ayrı önem ve anlamlar taşıyor” dedi. 

Etiketler :