2 milyar euroyu aşan hızlı tren seti için hazırlanıyor!

2 milyar euroyu aşan hızlı tren seti için hazırlanıyor!

Bozankaya, raylı sistemler ve toplu taşımacılık sektöründe geliştirdiği ve ürettiği yeni nesil araçlarla Eurasia Rail Fuarı’nda dikkatleri Türk yerli üretimine çekti.

Bozankaya ve Bombardier Transportation’ın TCDD’den beklenen ihale daveti bağlamında sağladıkları anlaşmayla, yüksek hızlı trenlerin geliştirilip üretilmesi hedefleniyor. Ankara’yı İstanbul’a bağlayan hat ile neredeyse tüm Türkiye’yi kapsayan diğer yeni geliştirilen hatlarda kullanılmak üzere yüksek hızlı tren alımına yönelik yapılan ortaklık ile 100 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu oluyor. Bu doğrultuda Bozankaya ve Bombardier, yapacakları ortak yatırımla Türkiye’ye ciddi bir teknoloji transferi gerçekleştirmeyi planlıyor.

TCDD’NİN HIZLI TREN İHALESİ

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay konuyla ilgili açıklamasında; “Bozankaya ve Bombardier olarak Türkiye’de hızlı tren alanındaki ihtiyaca en iyi şekilde cevap verecek bir güç birliği için bu ortaklığı gerçekleştirdik. İlk etaptaki hazırlığımızı TCDD’nin 2 milyar euroyu aşan 80 adet hızlı tren seti için yapıyoruz. Bu ihale ve sonrasındaki ihalelerde bu sayının 200 aracı bulacağını tahmin etmekteyiz” dedi.

“AVRUPA’DAN DA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORUZ”

Bozankaya Elektrikli Araçlar Proje Koordinatörü Emrah Dal fuarda yaptığı açıklamada, “Bozankaya olarak araçlarımızda işletim maliyetleri ile çevreci çözümlere öncelik vererek yeni nesil enerji kullanımlarını geliştiriyoruz. Bir yerli üretici olarak araçlarımız ile Avrupa’dan ithal edilen ulaşım araçlarına kıyasla kalite seviyesi yüksek ve mali açıdan daha avantajlı çözümler sunuyoruz. Bu çalışmalarımızla Avrupa’dan da büyük ilgi görüyoruz. Birçok global marka ile ortak projelerimiz oluyor. Son olarak yüksek hızlı tren üretimi için dünya devi Bombardier ile yaptığımız stratejik ortaklık bugün yerli üretici olarak kazandığımız başarının bir göstergesidir” diye konuştu. 

Etiketler :