"20 milyon euroluk filo yatırımı yapacağız"

"20 milyon euroluk filo yatırımı yapacağız"

Türkiye ekonomisinde kilit öneme sahip lojistik sektörü 2017 yılını yüzde 5 büyüme ile tamamladı. Gelişimini sürdüren ve yeni pazarlar keşfeden sektörün, 2018 yılında da büyümesi bekleniyor

Mars Logistics Genel Müdürü Ali Tulgar’ın yaptığı açıklamaya göre, lojistik sektörü yılı büyüyerek tamamladı. TİM’in 2017 yılı için açıkladığı 156,5 milyar dolarlık ihracat hedefinin 157 milyar dolar ile üzerine çıkılarak Cumhuriyet tarihinin en yüksek ikinci rakamını elde ettiğini belirten Tulgar, “Yılın son çeyreğinde ihracatın, ekonomimize ve sektörümüze geçtiğimiz senelerin üzerinde bir destek vermesini bekliyorduk ve nitekim gelen rakamlar bu yönde oldu. 2017’deki gelişmeler sektörü 2018 yılına hazırladı. Alt yapı çalışmalarının devreye girmesi ve önemli bağlantılarda yapılacak değişiklikler sektörümüzü olumlu olarak etkileyecek” dedi.

Mars Logistics olarak 2018 yılını Anadolu Yakasındaki 4’üncü Lojistik Merkezini faaliyete geçirerek karşıladıklarını ifade eden Tulgar, Rakamlar henüz tam netleşmese de 2017 yılını hedefimize ulaşarak yaklaşık 1 milyar 87 milyon TL ciro ile kapatacağımızı düşünüyoruz. Euro bazında da yüzde 10,5’luk bir büyüme yakalayacağız. 2018 yılında ise Euro bazında yüzde 10 büyüme hedefimiz var. Bu hedefe ulaşmamızı kolaylaştıracak faaliyetlerimiz devam edecek. İhracat-ithalat dengelerini düzenli bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz.”  Hedef ve ihtiyaçlar doğrultusunda filo ve depo yatırımlarına devam edeceklerini belirten Tulgar, “Filomuza 20 milyon euroluk yatırımımız olacak. Sürdürdüğümüz Milk Run operasyonlarına da yeni müşteriler dahil ederek, sektör liderliğimizi sürdüreceğiz.  Aynı zamanda şirket satın alımlarına sıcak bakıyoruz ve gündemimizde yer alıyor. 2018, Afrika ülkelerini daha fazla konuştuğumuz bir yıl olacak.  Bu pazarı yakından takip ediyoruz.” dedi.  

Mars Logistics, Avrupa Yakasındaki 70 bin metrekarelik yeni lojistik merkezini de 2018 yılında devreye alarak, yurtiçi depolama dağıtım katma değer hizmet miktarını artırmayı planlıyor.

Etiketler :