2017 Yılının Genç Forwarder Adayını Ödüllendirdi

2017 Yılının Genç Forwarder Adayını Ödüllendirdi

FIATA Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’nın Türkiye adayı Tandem Lojistik Servisler Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti.’den Merve Akçalı, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.‘ANKAPARK Akvaryum ve Hayvanat Bahçesi-Canlı Hayvan Taşımacılığı’ başlıklı projesi ile yarışmaya katılan Akçalı, ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’dan...

FIATA Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’nın Türkiye adayı Tandem Lojistik Servisler Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti.’den Merve Akçalı, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

‘ANKAPARK Akvaryum ve Hayvanat Bahçesi-Canlı Hayvan Taşımacılığı’ başlıklı projesi ile yarışmaya katılan Akçalı, ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’dan aldı. Eldener, “Sektörümüzün gençlere ve onların kıymetli projelerine her zaman ihtiyacı var. UTİKAD olarak genç lojistikçileri desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

FIATA (International Federation of Freight Forwarders Associations-Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu) tarafından düzenlenen Uluslararası Genç Forwarder Yarışması’na Türkiye’yi temsilen katılan Merve Akçalı, FIATA ve UTİKAD tarafından ödüle layık görüldü.

YIFFYA (The Young International Freight Forwarder of the Year Award) ödülü, FIATA tarafından lojistik sektöründeki genç forwarder’ları yenilik ve gelişime teşvik etmek amacıyla 1999 yılından bu yana veriliyor. YIFFYA ödülüne aday olmak için ilk olarak ülke çapında bir elemeye girmek ve başarılı olmak gerekiyor. En az iki yıllık sektör tecrübesiyle birlikte adayların 32 yaş altında olması ve iyi düzeyde İngilizce bilmesi gerekiyor.

Her yıl pek çok adayın başvurduğu bu yarışmada FIATA’nın merkezine gönderdikleri projeleri ile kıta elemelerini geçen 4 aday, bulundukları kıtaları temsilen dünya birinciliği için yarışmak üzere FIATA tarafından o yılın Dünya Kongresi’ne davet ediliyor. Hem bölge birincilerine hem de yılın genç forwarder’ı yarışması birincisine FIATA, TT Club ve ITJ Dergisi tarafından çeşitli ödüller veriliyor. Yılın genç forwarder’ı ayrıca kendi ülkesi dışındaki bir ülkede bir haftalık çalışma ziyaretiyle TT Club’ın Londra’daki merkez ofisinde bir haftalık akademik eğitim hakkı kazanıyor.

Türkiye’yi yarışmada temsil eden Tandem Lojistik Servisler Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti.’den Merve Akçal’nın projesinin konusu Ankara’da inşa edilmekte olan dünyanın en büyük tematik parklarından ANKAPARK’a canlı hayvan taşınmasıydı. Akçalı geliştirdiği proje ile; 1 milyon 200 bin metrekarelik parka Afrika bölgesinden yılan ve timsah, Güney Amerika’dan örümcek, Galapagos adalarından penguen ve Malezya’dan tropik balık getirilmesini organize etti. Genç lojistikçi projesi ile soğuk hava depolu tırlar, charter uçaklar kullanılarak zamana duyarlı kargo taşımasını da ele alıp bir multimodal proje/canlı hayvan taşımasını gerçekleştirmeyi hedefledi.

Akçalı’nın projesi FIATA tarafından değerlendirilmesinin sonucunda teşekkür belgesi ve FIATA’nın armağanı ile ödüllendirildi. UTİKAD tarafından da 1000 TL’lik bir çek ile ödüllendirilen Akçalı, ödüllerini UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener ve UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur’dan aldı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, “Sektörümüzün gençlere ve onların kıymetli projelerine her zaman ihtiyacı var. UTİKAD olarak genç lojistikçileri desteklemeye devam edeceğiz. Genç meslektaşlarımızın bu başarıları bizleri gururlandırıyor” dedi.

Etiketler :