“2019’DA GÜNDE 32 BİN LASTİK ÜRETECEĞİZ”

“2019’DA GÜNDE 32 BİN LASTİK ÜRETECEĞİZ”

Japon lastik devi Sumimoto Rubber ve Türkiye'nin yüzde 100 yerli sermayeli ilk ve tek lastik üreticisi Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO), yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. AKO Yönetim Kurul Başkanı Musfata Özcan, “Biz öngördüğümüz gibi 2019 hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Tek bir dakika bile durmadık” derken, Türkiye Sumitomo Rubber AKO AŞ CEO’su Norifumi Fujimoto de  “Ortak fabrikamız da, Türkiye ekonomisi gibi her...

Japon lastik devi Sumimoto Rubber ve Türkiye'nin yüzde 100 yerli sermayeli ilk ve tek lastik üreticisi Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu (AKO), yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. AKO Yönetim Kurul Başkanı Musfata Özcan, “Biz öngördüğümüz gibi 2019 hedeflerimiz doğrultusunda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Tek bir dakika bile durmadık” derken, Türkiye Sumitomo Rubber AKO AŞ CEO’su Norifumi Fujimoto de  “Ortak fabrikamız da, Türkiye ekonomisi gibi her geçen gün hızla büyüyor” açıklaması geldi. Sumitomo Rubber AKO’nun Çankırı’da bulunan fabrikasında dünyanın önde gelen lastik markaları olan Dunlop ve Falken’in üretimleri yapılıyor.

500 MİLYON DOLAR YATIRIM

AKO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan, Japon lastik devi Sumitomo Rubber ile Çankırı’da 500 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirdikleri lastik fabrikasının 14 Ekim 2015’ten bu yana faaliyet gösterdiğine dikkat çekti. Fabrikanın bir yandan çalıştığını, bir yandan da yeni yatırımlarına devam ettiğini belirten Özcan şöyle devam etti: “Fabrikamızda, şu anda ikinci fazın inşaatını tamamlamak üzereyiz, yatırım çalışmalarımız devam ediyor. 2019 yılı sonu itibariyle 8 üretim hattının devreye alınmasını hedefliyoruz. Yapılacak yatırımlarla şu anda 923 olan çalışan sayımız 2019 yılında 2 bine, günlük üretilen lastik sayısı da 4 binden 30 bine çıkacak. Bu yatırımımız cari açığın finansmanı noktasında da ülkemize önemli katkısı olacak. Japon ortağımızla öngördüğümüz yatırım planından bir milim bile sapmadan yolumuza devam ediyoruz.  Çünkü biz bu ülkeye güveniyoruz. Türkiye çok büyük bir ülke.”

HER GEÇEN GÜN BÜYÜYORUZ

Türkiye Sumitomo Rubber AKO AŞ. CEO’su Norifumi Fujimoto da yatırımlar için kaybedilecek bir dakikanın bile olmadığı vurgulandı. Türkiye yatırımını stratejik bir yatırım olarak gördüklerini belirten Fujimoto şunları söyledi: “Böyle bir ülkede AKO gibi yüzde 100 yerli sermayeye sahip, kendisini ülkesine adamış bir grupla çalışmaktan çok mutluyuz. Bizler de üzerimize düşeni yapmak için her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu fabrika her geçen gün büyüyor ve Türk ekonomisinin dinamizmi, Anadolu’nun ortasında yükselen bu üretim vahasında kendisini gösteriyor. Ayrıca, şevkle çalışan personelimizle birlikte istikrarlı bir şekilde üretim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Sadece fabrikamız için değil, tüm Türkiye’nin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”