2020'de sınır ötesi e-ticaret yapan insanlar 1 milyarı aşacak

2020'de sınır ötesi e-ticaret yapan insanlar 1 milyarı aşacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Lojistik Bilgi Topluluğu tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Lojistik Sektörünün Geleceği” konulu konferans 22 Mart’ta gerçekleştirildi. Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Başkanı ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere dil öğrenmenin büyük önem taşıdığını anlatan...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Lojistik Bilgi Topluluğu tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Lojistik Sektörünün Geleceği” konulu konferans 22 Mart’ta gerçekleştirildi. Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirilen konferansa, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Yönetim Kurulu Eski Başkanı ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilere dil öğrenmenin büyük önem taşıdığını anlatan Sandalcı, askerliği yapmış olmanın ve öğrencilik hayatında çalışmanın da sektörde iş bulma açısından ciddi avantaj olduğunu ifade ederek, 2030’da günümüzdeki işlerin yüzde 50’sinin var olmayacağını söyledi.

Türkiye'nin dış ticaret hacminin 2023’te 500 milyar doları geçeceğini ifade eden UTİKAD eski Başkanı ve FIATA Onur Üyesi Kosta Sandalcı, ihracatı artırıp ithalatı azaltmamız gerektiğini belirterek, "Yeni havalimanı hava taşımacılığına hem yolcu hem de kargo açısından büyük bir ivme kazandıracak" diye konuştu.

Endüstri 4.0'ın üretimi en yükseğe, maliyet ve enerjiyi en aza çekmeyi amaçladığını bunun başarılı olabileceğini ve öğrencilere de bu konuda görevler düştüğünü ifade eden Sandalcı, e-ticaret ve lojistik ilişkisine değinerek 2016'da online alışverişlerin yüzde 30’unun sınır ötesi yapıldığını 2020 yılında bu oranın yüzde 40 olacağını ayrıca 2020'de sınır ötesi e-ticaret yapan insanların 1 milyarı aşacağını belirtti.

Etiketler :