2.5 milyon euro yatırım yaptı, filosuna 30 adet T460 çekici kattı

2.5 milyon euro yatırım yaptı, filosuna 30 adet T460 çekici kattı

Renault Trucks, Arkas Lojistik’e 30 adet T460 çekici teslim etti. The Ritz-Carlton’da düzenlenen teslimat törenine Volvo Group Trucks Doğu Pazarları Başkanı Mete Büyükakıncı, Arkas Holding Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, Volvo Group Trucks Satış Direktörü Şafak Tuğut, Renault Trucks Satış Müdürü Özkan Çalık, Volvo Finansal Hizmetler Genel Müdürü Atilla Köksal, Arkas Lojistik Genel Müdürü Mustafa Çiper ve Arkas Lojistik Genel Müdür Yardımcısı...

Renault Trucks, Arkas Lojistik’e 30 adet T460 çekici teslim etti. The Ritz-Carlton’da düzenlenen teslimat törenine Volvo Group Trucks Doğu Pazarları Başkanı Mete Büyükakıncı, Arkas Holding Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, Volvo Group Trucks Satış Direktörü Şafak Tuğut, Renault Trucks Satış Müdürü Özkan Çalık, Volvo Finansal Hizmetler Genel Müdürü Atilla Köksal, Arkas Lojistik Genel Müdürü Mustafa Çiper ve Arkas Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Onur Göçmez katıldı.

METE BÜYÜKAKINCI: “ARKAS İLE İLİŞKİMİZ 1999 YILINDAN BU YANA DEVAM EDİYOR”

Toplantıda konuşan Volvo Group Trucks Doğu Pazarları Başkanı Mete Büyükakıncı, 2016 yılının ilk teslimatını Arkas’a yaptıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Arkas ile 1999 yılından bu yana işbirliklerinin devam ettiğini vurgulayan Mete Büyükakıncı, Arkas’ın 500’e yakın araç filosunda Renault Trucks araçların sayısının önemli bir bölümü oluşturduğunu kaydetti. Arkas’ın uzun yıllar Renault Trucks’ın bayiliği de yaptığını hatırlatan Büyükakıncı, şu an Arkas’ın bayileri olmadığını belirtti. Arkas’ın 1 milyon 200 bin kilometreye ulaşan Renault Trucks araçlarının olduklarını bildiklerini kaydeden Mete Büyükakıncı, Arkas’ın 1999 yılından bu yana Renault Trucks’ı tercih etmesinde tüm bunların önemli etki yaptığını belirtti.

DİANE ARCAS: “YENİ ARAÇLAR İÇİN 2.5 MİLYON EURO YATIRIM YAPTIK”

Arkas Holding Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas da toplantıda yaptığı açıklamada, Renault Trucks ile ilişkilerinin 1999 yılına dayandığını belirtti. 2.5 milyon euro yatırım yaparak filolarına 30 adet Renault Trucks T460 çekici kattıklarını belirten Diane Arcas, bu yeni araç alımı ile birlikte filolarındaki araç sayısının 500’e yaklaştığını kaydetti. Arcas, filolarına kattıkları bu yeni ADR’li araçlarla kimya sektörüne yönelik taşımacılık yapacaklarını kaydetti. Yeni araçlarının her birinin yüzde 7-8 oranında yakıt tasarrufu sağlayacağını anlatan Arcas, filolarını çevreci ve genç araçlardan oluşturmaya devam edeceklerini belirtti.

“ASIL HEDEFİMİZ İNTERMODAL TAŞIMACILIĞI GELİŞTİRMEK”

İran’a ambargonun kalkması ile ilgili bir soru üzerine Arcas, İran’ın potansiyel bir pazar olduğunu, aynı zamanda kimya sektörü için de önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. İran’ın kimyasal alanda projelendirdikleri ülkelerden biri olduğunu kaydeden Arcas, asıl hedeflerinin intermodal taşımacılığı geliştirmek olduğunu ifade etti. Demiryolunun serbestleşmesi ile ilgili kanunun çıktığını hatırlatan Arcas, yönetmeliklerle kanunun yapılandırıldığını tamamlandığında özel sektörün demiryolunda önünün açılacağını söyledi. Arcas, demiryolunda serbestleşmenin tam olarak tamamlanmasından sonra Arkas olarak lokomotif alacaklarını belirtti.

Arkas’ın iki tane lojistik merkez kurma projesi olduğunu anlatan Arcas, bunlardan birinin Kartepe’de, diğerinin ise Tarsus Yenice’de yapılacağını kaydetti.

EURO 5 İLE EURO 6 ARAÇLAR ARASINDAKİ FİYAT FARKI 5-6 BİN EURO

Volvo Group Trucks Satış Direktörü Şafak Tuğut ise Euro 6 ve Eur 5 arasındaki fiyat farkıyla ilgili bir soru üzerine şu açıklamayı yaptı: “Euro 5 ile Euro 6 arasındaki fark 5-6 bin euro civarında. Biz Euro 6’ya konsantre olduk. Euro 5 stokları ilk çeyrekte bitecektir.”

EURO 6 İLE BİRLİKTE YAKITTAKİ CİMRİLİK DEVAME DECEK

Renault Trucks Satış Müdürü Özkan Çalık, da Euro 5 ile Euro 6 arasındaki yakıt tüketimine ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Euro 6 ile birlikte bizim araçlarımızdaki yakıt tüketimi cimriliği devam edecek. Hatta bu konuda bizim lehimize makas daha da açılacak” dedi.

Volvo Finansal Hizmetler Genel Müdürü Atilla Köksal, Arkas’a yapılan satışlarda da etkin olduklarını ve Volvo Group’un satışlarının yüzde 35-40’ını finanse ettiklerini belirtti.

MUSTAFA ÇİPER: “TEMEL STRATEJİMİZ İNTERMODAL TAŞIMACILIKTA İLERLEMEK”

Arkas Lojistik Genel Müdürü Mustafa Çiper de toplantıda yaptığı açıklamada, demiryoluna son 10 yılda ciddi yatırımlar yaptıklarını ve temel stratejilerinin intermodal taşımacılıkta ilerlemek olduğunu söyledi. Demiryolunda serbestleşme tamamlandığında şu anki altyapı ile Türkiye’de demiryolu ile iki kat daha fazla yük taşınma imkanı olduğunu vurgulayan Mustafa Çiper, özel sektörün 7-8 yıldır demiryolunun serbestleşmesini beklediğini sözlerine ekledi. 

Etiketler :