325 ton ağırlıkla bile sürüşe başlayabiliyorsunuz!

325 ton ağırlıkla bile sürüşe başlayabiliyorsunuz!

Volvo Trucks, I-Shift ailesinin yeni üyesini tanıtıyor: karınca vitesli I-Shift. Otomatik şanzımana eklenen yeni vitesler, zorlu koşullarda ağır yükler taşıyan kamyonlar için mükemmel bir kalkış sağlıyor. Bu yeni sistem, tamamen seri üretilen ağır yük kamyonları için tasarlandı.Volvo Trucks’ın yeni versiyon I-Shift’i, iki yeni karınca vitesin eklenebilmesini mümkün kılıyor. Bu da, diğer avantajların yanı sıra kamyonun duruş halinde iken toplam brüt ağırlığı...

Volvo Trucks, I-Shift ailesinin yeni üyesini tanıtıyor: karınca vitesli I-Shift. Otomatik şanzımana eklenen yeni vitesler, zorlu koşullarda ağır yükler taşıyan kamyonlar için mükemmel bir kalkış sağlıyor. Bu yeni sistem, tamamen seri üretilen ağır yük kamyonları için tasarlandı.

Volvo Trucks’ın yeni versiyon I-Shift’i, iki yeni karınca vitesin eklenebilmesini mümkün kılıyor. Bu da, diğer avantajların yanı sıra kamyonun duruş halinde iken toplam brüt ağırlığı 325 tona kadar olan yükü çekebilmesini sağlıyor.

Volvo Trucks FM ve FMX Ürün Yöneticisi Peter Hardin konuyla ilgili olarak, “Karınca vitesli I-Shift çok yavaş hızlarda veya geri geri giderken aracın hızını düzenleyerek, otomatik şanzımanlı ağır yük kamyonları için tamamen yeni bir alan sunuyor. Böylelikle sürücü yüksek maliyetlere neden olabilen yolda kalma risklerini düşünmeden oldukça ağır yükleri taşıyabiliyor” diyor.

Yeni karınca vitesler ile araç 0.5-2 km/h gibi düşük hızlarda bile hareket edebiliyor. Bu durum, inşaat veya bakım gibi kesin manevralar gerektiren görevler sırasında oldukça avantaj sağlıyor.

SÜRÜCÜNÜN İŞİNİ OLDUKÇA KOLAYLAŞTIRIYOR

Peter Hardin açıklamasında, “Yeni karınca vitesler ile büyük ölçüde iyileştirilmiş sürüş ve kalkış yeteneği, ağır yükler, zorlu coğrafi koşullarda veya kaygan zeminlerde (şantiye alanı, madenler veya ormanlar gibi) çalışırken sürücünün işini oldukça kolaylaştırıyor. Hatta taşınan yük ne kadar ağır, coğrafi koşullar veya zemin ne kadar zorlu olursa, sürücünün karınca vitesli kamyonlardan elde ettiği avantaj da o kadar yüksek oluyor” diye belirtiyor.

Ağır taşıma görevlerini gerçekleştiren nakliye şirketlerinin yanı sıra genel otoyol sürüşünde de karınca vitesler oldukça iyi bir esneklik ve gelişmiş yakıt ekonomisi imkanı sağlıyor.

ZOR KOŞULLARDA KALKIŞI MÜMKÜN KILIYOR

Peter Hardin, “Karınca vitesli I-Shift, oldukça zorlu koşullarda bile kalkışı mümkün kılıyor. Yüksek hızlarda motor devrini optimize eden uygun arka aks oranı ile birleştiğinde, karınca vitesler otoyolda daha düşük yakıt tüketimi sunuyor. Bu tür hizmetleri gerçekleştiren nakliye şirketleri için bu oldukça önemli bir avantaj” diye özetliyor.

Uygulama alanına bağlı olarak, I-Shift bir veya iki ileri karınca vites ve iki veya sıfır geri karınca vites ile birlikte sunuluyor. Geri karınca vitesler, oldukça yavaş bir hızda geri geri gelmeyi mümkün kılarak, azami kesinlik gerektiren yanaşma manevralarında büyük bir avantaj sağlıyor.

KARINCA VİTESLİ I-SHIFT HAKKINDA BİLGİLER

- Karınca vitesli I-Shift, Volvo Trucks'ın I-Shift otomatik şanzımanının daha da geliştirilmiş bir versiyonudur.

- I-Shift'in yeni versiyonu, mükemmel kalkış çekişi ve çok düşük hızlarda sürüş imkanı için özel olarak geliştirilmiştir.

- Karınca vitesli I-Shift, otomatik şanzımanlı ve seri üretimli kamyonlarda daha önce görülmemiş bir başarıyla, 0,5-2 km/sa. kadar düşük hızlarda hareket edebilir ve 325 ton taşırken kalkış yapabilir.

- Şanzıman, bir veya iki karınca vitesi oranlı direct drive ve overdrive seçeneklerinden biri şeklinde uygulanabilir. İki adet fazladan geri karınca vitesinin belirlenebilmesi de mümkündür.

- Karınca vitesler, normal I-Shift şanzımanına eklenmiştir. Ağır yükleri kaldırabilmek için bazı bileşenler sağlamlığı yüksek malzemelerden üretilmiştir. Şanzıman, normal I-Shift ünitelerine göre 12 cm daha uzundur.

- Karınca vitesli I-Shift, Volvo Trucks'ın Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FH ve Volvo FH16'daki 13 ve 16 litrelik motorlarıyla kullanılabilir.

I-SHIFT KARINCA VİTESLERİ İLE BİRLİKTE ORANLAR

  • Doğrudan tahrikli vites kutusunda tek karınca vites oranı 19:1, direct drive vites kutusunda ise 17:1’dir (Standart I-Shift doğrudan tahrikli vites kutusundaki en düşük vitesin oranı 15:1’dir). Doğrudan tahrikli veya iki karınca vitesli devir çoğaltıcı vites kutusunda  en düşük oran ise 32:1’dir.
  • Doğrudan tahrikli vites kutusunda en düşük geri vitesin oranı 37:1’dir. 

Etiketler :