35 adet Tourismo aldı, dev filosu ile 20 milyon yolcu taşımayı hedefliyor

35 adet Tourismo aldı, dev filosu ile 20 milyon yolcu taşımayı hedefliyor

Mercedes-Benz Türk, Kamil Koç’a 35 adet Tourismo verdi. Bu teslimatla Kamil Koç’un otobüs parkında 413 adet Mercedes-Benz otobüs oldu.

Mercedes-Benz Türk. Kamil Koç’a 35 adet Tourismo 16 RHD 2+1 otobüs teslim etti. İstanbul’daki Esma Sultan Yalısı’nda gerçekleştirilen teslimat törenine Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Doğan, Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt, Mercedes-Benz Türk Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu, Mercedes-Benz Türk Otobüs Satış Operasyonları Grup Müdürü Murat Kızıltan, Mercedes-Benz Türk Yetkili Bayi Koluman İstanbul Genel Müdürü Ali Saltık, Mali ve İdari İşler Direktörü Erol Özkal, Kamil Koç Mali İşler Direktörü Ömer Faik Ünsal, Operasyon Direktörü Çağatay Kepek ve Öz Mal Filo Müdürü Ömer Tunca, Kuzey Marmara Bölge Müdürü Baki Karakaçan katıldı.  

SÜER SÜLÜN: “SEÇİM ÖNCESİ BÖYLE BİR TESLİMAT YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, “Seçim öncesi böyle bir teslimat yapmak çok önemli. Otobüs bir yatırım. Biz de marka olarak toplam kullanım maliyetini bakıyoruz. Yeni Tourismo yakıt tüketimi bakımından çok önemli avantajlar sunuyor. Kullanıcılarımıza rekabetçi bir avantaj sağlamak istiyoruz. Bizim pazarla ilgili öngörümüz. Normal şartlarda 1000-1100 adet otobüsün satılması lazım. Geçen yıl 600 kadar otobüs satıldı. Bu yıl da benzer bir pazar bekliyoruz. Biz de pazarda 300-350 adet civarında otobüs satırız” dedi.   

CENGİZ DOĞAN: “ARAÇ SAYISI 1000 ADEDİ GEÇTİ”

Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Doğan, “Seçim öncesi böyle bir yatırım kararını vermek çok zor gibi görünüyor ama Kamil Koç açısından zor olmadı. Keşke ortam daha müsait olsaydı da daha yüksek adetli yatırım yapsaydık. Umarım seçim sonrası sektör ve işlerimiz öngördüğümüz doğrultuda gelişim gösterir. Bugün itibarıyla filomuzdaki araç sayımız 1.100 adet civarında oldu. Bu araçların yaklaşık yüzde 40’ı öz mal araçlarımızdan oluşuyor. Stratejik olarak biz bu kararı hiç ertelemedik. Markaya karar verirken de birçok kritere bakıyoruz. Son 2 yıldır otobüs taşımacılığı yara alan bir sektör haline geldi ve küçülmeye başladı. Özellikle son zamanlardaki dövizdeki artışı dikkate aldığımızda karlılık sektörde giderek düşüyor.

Sektöre yatırım yapacak girişimcilerin iştahı azaldı. Bunun nedeni de sektördeki karlılığın azalması. Biz Kamil Koç olarak sürdürülebilirlik karlılık için kendi içimizde çözümler üretiyoruz. Bu yıl 20 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Yolcu sayısı bakımından Türkiye’de bir numarayız. Koltuk arkası ekran ile ilgili bir yazılım yazdırdık. Şu an 640 araçta bu yazılımımız var. Sonraki aşamada ise koltuk arkası ekranı uzaktan yönetir durum olacak. Yolcu tarafında bu konuda oldukça önemli pozitif dönüş var” diye konuştu.

ALPER KURT: “SON 5 YILDA KAMİL KOÇ’A 180 OTOBÜS TESLİM ETTİK”

Mercedes-Benz Türk Otobüs ve Pazarlama Satış Direktörü Alper Kurt, “Kamil Koç’a markamıza gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyorum. Bu yeni Tourismo’nun en büyük adetli filo teslimatını gerçekleştiriyoruz. 35 adet aracını satışı Mercedes-Benz Finansman tarafından finanse edildi. Kamil Koç bizden son 5 yılda bu teslimatlarla birlikte 180 adet otobüs aldı. Şehirlerarası otobüs pazarı bu yıl geçtiğimiz yıl ile benzer sayıda olacağını bekliyoruz” dedi.

Etiketler :