5. Lojistikte Bilişim Sempozyumu Kadir Has Üniversitesi’nde Yapıldı

5. Lojistikte Bilişim Sempozyumu Kadir Has Üniversitesi’nde Yapıldı

Türkiye Bilişim Derneği, Lojistik Derneği ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 5.Lojistikte Bilişim Sempozyumu 23 Mayıs’ta Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi.Lojistik Sektoru, İş Dünyası, Akademi ve Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getiren sempozyumda  uzmanlar, deneyimlerini, gelecek öngörülerini ve  bilişim teknolojilerinin lojistik sektöründe kaldıraç etkisini konuştular. Yoğun bir ilgiyle devam eden sempozyumda gün...

Türkiye Bilişim Derneği, Lojistik Derneği ve Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen 5.Lojistikte Bilişim Sempozyumu 23 Mayıs’ta Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Lojistik Sektoru, İş Dünyası, Akademi ve Sivil Toplum Kuruluşlarını bir araya getiren sempozyumda  uzmanlar, deneyimlerini, gelecek öngörülerini ve  bilişim teknolojilerinin lojistik sektöründe kaldıraç etkisini konuştular. Yoğun bir ilgiyle devam eden sempozyumda gün boyu süren paneller ve sunumlarda, bilişim teknolojileri ve bilişim lojistik sektöründeki önemi, teknoloji çözümleriyle endüstri 4.0 ın lojistik sektörüne etkileri, lojistik sektöründe verimlilik  ve gelecek teknolojiler anlatıldı. Tehditler ve fırsatlar tartışıldı. Dünyadan ve Türkiye’den örnekler verildi.

Sempozyumda hosgeldiniz konuşması Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat A. Berker tarafından yapıldı. Prof. Dr.Nihat A.Berker, yeni teknolojilerin bilişim ve lojistiğe ne tür etkilerinin olduğunu, geçmişten günümüze Dünya’da ve Türkiye’de ne tür gelişmeler yaşandığını örneklerle anlattı.

Açılış konuşmasında Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şube Başkanı Deniz Tiryakioğlu, son yıllarda hızla gelişim gösteren lojistik sektörünün  globalleşen dünyamızın en önemli unsurlarından biri olduğunu, hız, esneklik ve teknoloji kavramları ile birlikte anıldığını ifade ederek yoğun rekabet ortamında İşletmelerin, müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını tam zamanında doğru, hasarsız ve kayıp olmadan ulaştırılması  için bilişim teknolojileri kullanmalarının  lojistik sektoründeki mutlak önemini anlattı.  İşletmelerdeki  verimlilik, kaynak kullanımı,  taşıma, yük takip, depolama,  insan kaynakları, iş gücü kullanımı, departmanlar arası iletişim, müşteri memnuniyeti,  finansal karlılık ve rekabet gücü  gibi konuları vurgulayarak  yeni teknolojilerin lojistik sektörüne etkisini anlattı.

Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş da LODER’in kurumsal tanıtımı, faaliyetleri, lojistik ve tedarik zincirinin süreçlerinin genel görünüşü ve tedarik zincirinin günümüzdeki önemini ve geldiği nokta hakkında bilgi verdi.

Kadir Has Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr Taner Arsan, önceki yıllardaki sempozyumlarda incelenen konularla bu yıl işlenen konuların ne kadar farklılık ve ilerleme gösterdiğini, bilişim sektöründeki yenilikleri, Türkiye’deki gerçekleri örneklerle anlattı.

Ana konuşmacı olarak davetli olan Gelecekhane Kurucusu Halil Aksu, teknoloji ve lojistiğin geleceğini Dünya’dan örneklerle bir sunum eşliğinde işlendi. Yıkıcı gelişmelerin iş yapış şeklini nasıl değiştirdiğini Amazon’un deposunda ki robotlar, sürücüsüz kamyon firması Otto, dronelarla sevkiyat, artırılmış gerçeklik, fabrikalardaki robotlaşma gibi örnekler verdi.

PANELDEKI KONUŞMACILAR VE YAPTIKLARI SUNUMLAR

*FSSoftware Proje ve Satış Müdürü, Dursun Tosunoğlu (Geriye Dönük İzlenebilirlik ile Verimlilik Artımı)

*Panasonic Ülke Müdürü, Ali Oktay Ortakaya (Lojistikte Dijital Dönüşüm ve Mobilite)

*Çözüm Yazılım Genel Müdürü, Özcan Öztürk (Depo Yönetiminde Yeni Teknolojiler)

*Ulukom Yazılım Genel Müdürü, Erkin Fındık (Yeni Nesil Araç Rotalama ve Sevkiyat Planlama Yazılımı)

*UTIKAD Başkanı, Emre Eldener (Lojistikte Rekabet ve Gelecek)

*ToolsGroup Genel Müdürü Levent Özşahin (Uçtan Uca Tedarik Zinciri Planlaması ve Optimizasyon Modelinin  İşletmelere Katkısı)

*İTÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Alp Üstündağ (Endüstri 4.0 ve Yenilikçi Lojistik Süreçler)

*İTÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Başar Öztayşi (Lojistikte İş Analitiği ve Performans Yönetimi)

*Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Yücekaya (Değer Zinciri ve Endüstri 4.0)

*Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Arzu Tektaş (Endüstri 4.0 ve Tedarik Zincirinde Yenilikçi Yaklaşımlar)

Etiketler :