50 adet treyler alarak filosundaki treyler adedini 350'ye yükseltti

50 adet treyler alarak filosundaki treyler adedini 350'ye yükseltti

Sertrans Logistics, bir gün önce filosuna kattığı  70 adet Renault Trucks çekiciden sonra 50 adet Tırsan Perdeli Mega Semi-Treylerin son partisi olan 27 adedini teslim aldı. Sertrans Logistic’e 2015 yılında satışı yapılan 50 adet Tırsan Perdeli Mega Semi-Treylerin son partisi olan 27 adetlik aracın teslimat törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi ve İhracat Direktörü Orhan Gürer ve Transer Logistics Genel Müdürü...

Sertrans Logistics, bir gün önce filosuna kattığı  70 adet Renault Trucks çekiciden sonra 50 adet Tırsan Perdeli Mega Semi-Treylerin son partisi olan 27 adedini teslim aldı. Sertrans Logistic’e 2015 yılında satışı yapılan 50 adet Tırsan Perdeli Mega Semi-Treylerin son partisi olan 27 adetlik aracın teslimat törenine Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi ve İhracat Direktörü Orhan Gürer ve Transer Logistics Genel Müdürü Murat Cömert katıldı. Sertrans’ın Hadımköy’deki merkezinde düzenlenen törende konuşan Tırsan Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Sertrans Logistics’in kendisinin değer verdiği sektörün olgun firmalarından biri olduğunu söyledi. Sertrans’ın bu zamana kadar önemli ve ciddi başarılara imza attığını ifade eden Çetin Nuhoğlu, “Sektörde gurur duyduğumuz firmalardan biri” dedi.

ÇETİN NUHOĞLU: “SERTRANS’IN VİZYONUNA DESTEK OLMAK İÇİN BİZ HAZIRIZ”

Türk lojistik firmalarının Türkiye gibi zor bir pazarda yakaladıkları başarıyı uluslararası pazarlara taşıması gerektiğini belirten Çetin Nuhoğlu,  “Uluslararası rekabete kendimizi hazırlayamazsak o zaman mevcut ortamımızda ve mevcut yerimizde kalmamız çok zorlaşır. Sertrans bu anlamda uluslararası pazarda önemli girişimler ve başarılar gerçekleştirdi. Bu nedenle yaptığımız bu treyler teslimatı ile Sertrans’ın vizyonuna destek olmak için biz hazırız” diye konuştu.

“TREYLER SATIŞI BUYBACK MODELİ İLE YAPILDI”

Tırsan Treyler olarak Sertrans Logistics’e yaptıkları 50 adetlik treylerin geri alım sözleşmeli (Buyback) bir teslimat olduğunu ifade eden Nuhoğlu, “Buyback modelinde araçların firmaya devrediliyor. Burada finans ihtiyacı konusunda Tırsan Finans’ın devreye giriyor. 5 yıl sonra da araçlar ya ihale ediliyor ya da firmalarda kalıyor. Biz bu modeli Avrupa’da yıllardır uyguluyoruz” dedi ve ekledi: “Buyback modeli daha çok büyük firmalarla yapılan anlaşmalardır. Çünkü 5,10, 40 adetlerde araç filosuna sahip firmalar daha çok aracın sahibi olmayı tercih ediyor.”

“SEKTÖR HİZMETLERİNİ ULUSLARARASI ALANA YAYMAK ZORUNDA”

Türk lojistik sektörünün son 10 yılda önemli büyümeler kaydettiğini ifade eden Nuhoğlu, gelecek 10 yılda lojistik sektörü için büyümenin geçmişteki gibi kolay olmayacağı uyarısında bulundu. Nuhoğlu, bunun nedeninin ise ‘orta gelir tuzağı’ olarak adlandırılan gelir yapısından kaynaklandığını belirtti. Bu nedenle sektörün hizmetlerini uluslararası alana yaymak zorunda olduğunu vurgulayan Nuhoğlu, bunun için de hem yetkinliklerimizi hem de ölçeğimizi artırmamız gerektiğinin altını çizdi. Bu vizyonun Sertrans Logistics’te olduğunu söyleyen Nuhoğlu, tüm lojistik firmalarının hizmet sundukları müşterilerinin bulundukları her noktada ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini kaydetti.

ORHAN GÜRER: “SERTRANS OLARAK BİZ MÜŞTERİMİZ NEREYE GİDERSE ORAYA ÖNCEDEN GİDİP ORADA ALTYAPIMIZI HAZIRLIYORUZ”

Sertrans Logistics İcra Kurulu Üyesi ve İhracat Direktörü Orhan Gürer de teslimat töreninde yaptığı konuşmaya Sertrans’ın merkez binasının çevreye saygılı ve bu saygınlığının uluslararası belgelerle kanıtlandığını söyleyerek başladı. Sertrans Logistics’in dünyadaki 200 ülkeye ve 1800 noktaya hizmet götürdüğünü belirten Orhan Gürer, Sertrans Logictis olarak 2015’te temkinli büyümeyi tercih ettiklerini ve yüzde 8 oranında bir büyüme ile yılı kapattıklarını kaydetti. Bu yılki hedeflerinin yüzde 10 oranında büyümek olduğunu kaydeden Gürer, konuşmasında İran pazarının öneminden ve Sertrans’ın İran pazarındaki yapılanmasından söz etti. Gürer, konuşmasında son olarak, “Sertrans olarak biz müşterimiz nereye giderse oraya önceden gidip orada altyapımızı hazırlıyoruz” dedi.

MURAT CÖMERT: “FİLOMUZDAKİ TREYLER SAYISI 350’YE YÜKSELDİ”

Transer Logistics Genel Müdürü Murat Cömert de yaptığı konuymada, Tırsan Treyler ile 25 yıla yakın süredir çalıştıklarını kaydetti. Firma olarak sürekli işlerini geliştirmek için çalıştıklarını ifade eden Murat Cömert, bu nedenle de bur çok yatırım yaptıklarını vurguladı. Bu 50 araçlık yatırımın da yaptıkları yatırımın önemli bir kısmını oluşturduğunu anlatan Cömert, hizmet götürdükleri tüm ülkelerde yaygınlaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Tırsan’dan alınan bu 50 adetlik treyler alımı ile birlikte filolarındaki treyler adedinin 350’ye yükseldiğini kaydeden Cömert, yeni alınan treylerlerin Avrupa’nın tüm ülkelerinde kullanılan trenlerde yüklemeye uygun olduğunu kaydetti. 

Etiketler :