6 ayda 8 yeni ürün tasarladı, 3 ayda 1835 adet treyler üretti

6 ayda 8 yeni ürün tasarladı, 3 ayda 1835 adet treyler üretti

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan’ın Samandıra tesislerinde düzenlediği bir basın toplantısı ile 2016 yılının ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. 2015 yılını yüzde 34 pazar payı ile kapattıklarını ve 39 yıldır sektörün lideri olduklarını söyleyen Çetin Nuhoğlu,  bu liderliği devam ettirmek için tüm alt yapılarının hazır olduğunu ve sürekli yenilikler yaptıklarını söyledi. Nuhoğlu, en son açıkladıkları 2+1 ve 2+3...

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, Tırsan’ın Samandıra tesislerinde düzenlediği bir basın toplantısı ile 2016 yılının ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirdi. 2015 yılını yüzde 34 pazar payı ile kapattıklarını ve 39 yıldır sektörün lideri olduklarını söyleyen Çetin Nuhoğlu,  bu liderliği devam ettirmek için tüm alt yapılarının hazır olduğunu ve sürekli yenilikler yaptıklarını söyledi. Nuhoğlu, en son açıkladıkları 2+1 ve 2+3 Garanti Kampanyası’nın en son yeniliklerden biri olduğunu ve müşteriler tarafından yüksük beğeni topladığını söyleyerek. “Bütün rakiplerimizi 5 yıl Garanti Kampanyası’na davet ediyoruz” dedi. Nuhoğlu, “Halep oradaysa arşın burada” diyerek 5 yıllık garanti kampanyasının hiçbir rakip tarafından yapılamayacağına ifade etti.

ÇETİN NUHOĞLU: “GEÇEN YIL 9 BİN, BU YIL İLK ÜÇ AYDA 1835 ADET ÜRETİM YAPTIK”

Geçtiğimiz yıl 9 bin adet üretim yaptıklarını bunun 6 bin adedini iç pazarda sattıklarını 3 bin adetlik kısmını da ihraç ettiklerini söyleyen Nuhoğlu, “2016 yılında da 9 bin adet üretim yapacağız demiştik. Ancak bu 9 bin adetlik üretimin 4 bin 500 adedini ihracat için yapacağız. İlk çeyrek sonucunda 1.835 adet üretim yaptık. Bunun yüzde 52’sini ihraç ettik.  Türkiye treyler ihracatının yüzde 34’ünü biz yapıyoruz. Almanya’da yüzde 65, Polonya’da yüzde 95 artış sağladık. Alüminyum tanker ihracatını yüzde 80’inini biz yapıyoruz. Yine Avrupa’da trafiğe kayıtta yüzde 48 artış sağladık. Bunu çok çalışmakla yapıyoruz. Tüm ekip olarak yurtdışına odaklandık. Yurtdşında yüzde 70 büyüdük” diye konuştu.

“RUSYA PAZARINDA İTHALATÇI OLARAK EN FAZLA PAZAR PAYINA SAHİP ŞİRKETİZ”

Tırsan Treyler olarak 20 bin araç üretecek ve bunun 10 bin adedini ihraç edeceklerini aktaran Nuhoğlu, öncelikli pazarlarının Avrupa olduğunu söyledi. Şu anda hedeflerine adım adım ilerlediklerini ifade eden Çetin Nuhoğlu, Rusya pazarı hakkında ise, “Rusya bizim için çok kötü geçti. Ama yine de Rusya pazarında ithalatçı olarak en fazla pazar payını artıran şirketiz. Rusya faaliyetlerimiz var gücüyle devam ediyor. Made in Rusia olduk. Pazar payını artırmak için bu ciddi fırsattır” diye konuştu.

“KAPASİTEMİZ 15 BİNDEN 18 BİN ADEDE ÇIKACAK”

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, üretim teknolojilerine 26.7 milyon TL yatırım yaptıklarını da söyledi. Çetin Nuhoğlu, “Yeni bir robotlu boyama istasyonu yapıyoruz. Hattımız 12 dakikaya inecek. Kapasitemiz 15 binden 18 bin adede çıkacak. Hem kalite açısından hem zaman açısından tasarruf sağlayacak. Kaynak otomasyonu konusunda da yatırımımız var. Kriz döneminde yatırımlarımız sürüyor.  Tanker bombe imalatında yeni bir teknolojiye geçiyoruz. Bombeleri su ile şekillendireceğiz”  dedi.

“2. AR-GE MERKEZİMİZİ AÇACAĞIZ”

Treyler sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kurduklarını, 2. Ar-Ge merkezini kurmak için düğmeye bastıklarını 61.2 milyon TL’lik yatırım teşvik başvurusunu yaptıklarını söyledi. Nuhoğlu yeni Ar-Ge merkezi hakkında şu bilgileri verdi:  “16 bin metrekare kapalı alanı ile Avrupa’nın en büyük test merkezi olacak. 7 bin metrekare mühendislik alanımız olacak. Prototip üretim, robotik üretim gibi geliştirmeler yapacağız. Taysad Organize Sanayi Bölgesi’nde olacak. 5 yıl sonra bunun sonuçlarını göreceğiz. 2015 yılında ilk defa 59 patent başvurusu oldu. Türkiye’de ilk 10’un içerisindeyiz. Demek ki bu proje sonuç vermeye başladı. Türkiye Ar-Ge konusunda inanılmaz bir dönüşüm başlattı. Hükümetin stratejisi doğruydu. Parasal desteğin yanında motive etmesi için de önemli. Bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sanayi-üniversite işbirlikleri ön plana çıktı. Tırsan olarak ODTÜ, İTÜ, Hacettepe, Kocaeli, Ahen Üniversitesi, Atina Teknik Üniversitesi ile çalışmalarımız var. Hem üniversitelerle hem tedarikçilerimizle işbirlikleri yapıyoruz. Bütün bunların sonucunda bilgiyi transfer edip onu işleyip sektörün menfaatine sunulmasına çalışıyoruz.

“6 AYDA 8 YENİ ÜRÜN TASARLADIK”

“Son 6 ayda 8 adet yeni ürün tasarladık” diyen Çetin Nuhoğlu, şunları söyledi:  “Özellikle rulo taşıyıcımız güven duyduğumuz rekabette bizi öne taşıyacak bir ürün oldu. Hafif treylerimizin yeni versiyonu çıkacak. 1900 kilo gram daha hafif olacak. Gıda tankerini komple yeniliyoruz. Hem ürün gamımızı genişletiyoruz.  Hem de müşteri beklentisini karşılıyoruz. Türkiye’de fuara katılır gibi artık yurdışında fuarlara katılıyoruz.”

“TREYLERE HAKSIZLIK YAPILDI”

Çetin Nuhoğlu, bir soru üzerine otomotiv sektöründe treylere  çok haksızlık yapıldığını anlatarak şunları söyledi: “Aslında bütün işi treylerler görüyor. Rekabeti sağlayan treylerdir. Treyler sektöründe geliştirilecek çok teknoloji var. İkinci Ar-Ge merkezini de bu yüzden hayata geçiriyoruz.”
 

Etiketler :