6. gemisini suya indirdi, Ro-Ro’da zirveyi hedefliyor!

6. gemisini suya indirdi, Ro-Ro’da zirveyi hedefliyor!

Alternavite Transport, 6. Ro-Ro gemisi MELEQ’i Almanya’nın Flensburg kentinde suya indirdi. MELEQ’in suya indirme töreninden bir gün önce Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Alternative Transport Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Yılmaz ve Alternative Transport Ticari Direktörü Eşber Horasan bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Alternative Transport’un bugünkü konumu ve gelecekle ilgili planları hakkında bilgi verildi.  110 MİLYON...

Alternavite Transport, 6. Ro-Ro gemisi MELEQ’i Almanya’nın Flensburg kentinde suya indirdi. MELEQ’in suya indirme töreninden bir gün önce Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Alternative Transport Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Yılmaz ve Alternative Transport Ticari Direktörü Eşber Horasan bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Alternative Transport’un bugünkü konumu ve gelecekle ilgili planları hakkında bilgi verildi.  

110 MİLYON EURONUN ÜZERİNDE YATIRIM

Alternative Transport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, Alternavite Transport’un hayal ettiklerinin çok ötesinde büyüdüğünü söyledi. 6. Ro-Ro gemileri MELEQ ve Şubat 2018’de teslim alacakları diğer Ro-Ro gemisi i için 110 milyon euronun üzerinde yatırım yaptıklarını vurgulayan Ahmet Musul, “Artık üçüncü ülke taşımalarında da önemli bir oyuncu olmak istiyoruz. Akdeniz’de 3 yıl içerisinde en büyük Ro-Ro oyuncusu olmayı hedefliyoruz” dedi.

4 YIL 3 AY ÖNCE BAŞLADI

Ro-Ro projesine 4 yıl 3 ay önce  başladık ve şu an hayal ettiğimizin ötesinde bir başarı gösterdik” diyen Ahmet Musul, yeni teslim alacakları MELEQ ile birlikte filolarındaki gemi sayısının 6’ya yükseleceğini kaydetti.

DİĞER GEMİ ŞUBAT 2018’DE HİZMETE GİRECEK

Flensburger Tersanesi ile 2 gemi için anlaştıklarını söyleyen Ahmet Musul, “MELEQ isimli gemiyi suya indiriyor olmamız çok önemli. MELEQ, Şubat 2017 sonlarına doğru hizmete girecek. MELEQ, diğer gemilere göre hem büyük hem verimli hem de daha çevreci. Geminin diğer kız kardeşini de Şubat 2018’de hizmete alacağız” dedi.

“DAHA FAZLA LİMANLARA GİDEREK KARAYOLU NAKLİYECİLERİNİN GEÇİŞ BELGESİ İHTİYACINA GEREK KALMAYACAK MODELLERLE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Ro-Ro’nun Türkiye’de hayata geçmesinin nedeninin Yugoslavya iç savaşında nakliyecilerimizin Avrupa yönlü taşımalarının kapanması olduğunu söyleyen Musul, Ro-Ro ile bu geçişi sağlayabildiklerini aktardı. Sorun çözülünce Ro-Ro’nun etkisinin azalacağının düşünüldüğünü ancak bugüne kadar Ro-Ro’nun önemini koruduğunu anlattı. Musul, bu durumu kapılarda yaşanan sorunlara ve beklemelere bağladı. Ahmet Musul şöyle devam etti: “Biz Ro-Ro’lar ile ürünlerin zamanında ulaşmasına yardımcı oluyoruz. İdeal bir yol mu? Hayır ama Balkan yolunun durumu nedeniyle bizce en önemli çözüm bu. Biz Alternative Transport olarak süreçleri iyileştirilip daha fazla limanlara giderek karayolu nakliyecilerinin geçiş belgesi ihtiyacına gerek kalmayacak modellerle çözüm üreteceğiz.”  

KUZEY AVRUPA HEDEFİ

Alternative Transport’un sadece Türkiye’nin ürünlerini taşıyan bir yapıdan üçüncü ülke taşımalarını yapan bir yapıya dönüşmesini hedefliyoruz. Biz kendi denizlerimizde kendi üreticilerimiz için değil; daha farklı pazarlarda oyuncu olabiliriz. Örneğin Köstence’de, Mısır’da Trieste’de oyuncu olabiliriz. İnşallah önümüzdeki 3 yıl içinde Akdeniz ve Karadeniz’de en iyi oyuncu olmak istiyoruz. Belki de kim bilir Kuzey Avrupa’da da önemli bir oyuncu oluruz” dedi.

MELEQ İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Ahmet Musul, “Geminin ismi neden MELEQ” şeklindeki bir soruyu ise şöyle cevaplandırdı: “Filomuzdaki diğer gemilerin isimleri şöyle: Hatche, Paqize, Qezban, Ayshe ve Fadiq. Bu isimleri gemilerimize verirken geleneksel Türk kadın isimlerinin Batı Avrupa dillerine uyumlu olmasını istedik. Gerçekten de bu çok beğenildi. Ancak MELEQ isimli gemimizin ismi farklı. Şöyle ki, 1999 yılında bir trafik kazasında kaybettiğim babama, annem hep ‘melek’ derdi. Bu nedenle biz de bu ismi yeni gemimize verdikdedi.

HAKAN YILMAZ: “DAHA İYİ İŞLER YAPACAĞIZ”

Alternative Transport Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Yılmaz da toplantıda yaptığı açıklamada, “Alternative Transport  olarak Türkiye’ye olan inancımızı sürdürüyoruz. Böyle bir ortamda 100 milyon euro üzerinde yatırım yapıyor olmamız çok önemli. Daha iyi işler yapacağız. Türkiye, uluslararası lojistik pazarını daha iyi noktaya getirmek istiyoruz. Biz kendimizi uluslararası lojistik alt yapıcısı olarak görüyoruz. Çok daha fark yaratacağız” diye konuştu.

EŞBER HORASAN: “YILI 110 BİN ARAÇ TAŞIYARAK KAPATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Alternative Transport Ticari Direktörü Eşber Horasan da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yeni gemilerle beraber hem Türk nakliyecisine, hem Türkiye’ye hem Avrupa’ya bir şeyler kazandıracağız. Şu anda pazardaki payımız yüzde 30 civarında. Taşıdığımız araçların yüzde 35’i diğer nakliyeci firmaların araçları, kalan kısmı Ekol Lojistik’in araçlarından oluşuyor. Şu an doluluk oranlarımız yüzde 100. Bu yılı 110 bin araç taşıyarak  kapatmayı hedefliyoruz.” 

Etiketler :