70 yıllık İzmirli taşımacı tercihini Krone'den yana kullandı

70 yıllık İzmirli taşımacı tercihini Krone'den yana kullandı

İzmirli köklü taşımacılık firması Ars-Pet, yine İzmirli olan Krone Tire ile çalışmaya karar verdi. Ars-Pet Nakliyat, bundan böyle ihtiyaçlarına uygun römork alımlarını sadece Krone’den yapacak. Firma ilk Krone treylerleri kardeş şirketi Atom Nakliyat adına teslim aldı.

Taşımacılık sektöründe 70. yılını dolduran İzmirli lojistik firması Ars-Pet Nakliyat, Tire’de açtığı fabrikayla İzmirli olan Krone Türkiye ile işbirliği başlattı. Ars-Pet Nakliyat, bundan böyle ihtiyaçlarına uygun römork alımlarını sadece Krone’den yapacak. Firma ilk Krone treylerleri kardeş şirketi Atom Nakliyat adına teslim aldı.

Krone’nin Tire fabrikasında üretilen Mega Liner Huckepack modelini tercih eden şirket, Krone’den yaptığı alımları sürdürecek. Ars-Pet Nakliyat sahibi Ayhan Savaşan, “Elbette ki, hemşerimizle çalışmak isteriz. Biz de İzmirliyiz, Krone de İzmirli. Başka şehirlere gitmek istemeyiz. Bundan sonra sadece Krone ile çalışacağız” dedi.

Savaşan ailesinin 1946 senesinde başladığı taşımacılık faaliyetleri, 2000 yılına kadar Arslan Nakliyat adı altında gerçekleşti. 1970’li yıllarda 50 TIR’ı, 25 adet de otobüsü bulunan şirket, 2000 yılında Ars-Pet ismini aldı. 2012 yılında da kardeş şirket Atom Nakliyat hayata geçti. İki şirketin toplam filosunda 390 adet dorse, 196 adet de çekici bulunuyor.

“NAKLİYECİNİN PARA KAZANMASI İÇİN SÜREKLİ SEFER YAPMASI GEREKİYOR, YABANCI PLAKALAR TÜRK ŞİRKETLERİNE ZARAR VERİYOR”

Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Romanya, Bulgaristan ve Yunanistan’a taşımacılık yapan Ars-Pet Nakliyat, Türkiye’de sefer sayısında önde gelen firmalardan biri. Ağırlıklı olarak otomotiv yedek parça taşıdıklarını belirten Ars-Pet Nakliyat sahibi Ayhan Savaşan, lojistikte Türkiye’nin uzun vadede geleceğinin açık olduğunu söylüyor. Savaşan, “Eski kazançlar olmasa da sektör her geçen gün büyüyor. Bugün nakliyecinin para kazanması için sürekli sefer yapması gerekiyor. Türk lojistik sektörünü olumsuz etkileyen yabancı şoförler. Yabancı plakalar Türk şirketlerine zarar veriyor” diyor.

İzmir Bornova’da toplam 40 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren Arspet, 500 kişiyi istihdam ediyor. İzmir’de olmaktan memnun olduklarını ifade eden Ayhan Savaşan, “Biz buraya alışmışız, doğma büyüme buralıyız. Ege bölgesinin üretimi yüksektir. İzmir’in ithalatı düşük ama ihracatı yüksektir” diye konuşuyor.

AYHAN SAVAŞAN: “KRONE ALIMLARININ DEVAMI GELECEK”

Atom Nakliyat firmasına Krone Mega HP römork yatırımı yapan Savaşan, Krone’yi tercih etme sebeplerini de şu şekilde açıklıyor: “Krone her şeyden önce bir Alman markası, kaliteli araç üretiyorlar. En önemlisi de, biz de İzmirliyiz, onlar da İzmirli, hemşeriyiz. Krone’nin buradaki fabrikası, istediğimiz aracı üretince biz de onlarla çalışmaya karar verdik. Bundan sonra da Krone ile çalışmayı sürdüreceğiz. Krone’den başka yerden araç almayacağız. Bu yıl Krone alımlarının devamı gelecek, bizim de yenilenmemiz lazım. Yeniye ayak uydurmamız lazım.”

MEGA LINER HUCKEPACK HAKKINDA…

Krone Tire’nin müşterilerinin taleplerine en iyi karşılığı verebilmek adına geliştirdiği Mega Liner Huckepack modelinde, 445/45/19,5” ebatlı lastikler yerine 385/55/22,5” ebatlı lastikler kullanılıyor. Böylece, hem maliyet azalıyor hem de yakıt tasarrufu, uzun ömür ve konforlu kullanım sağlanıyor. Krone Mega Liner Hucepack, 2.80 m. -2.95 m. metre iç yükseklikte. Tren taşımacılığı ve yüklemesine uygun olan Huckepack römorklar, ADR mevzuatına uygun olarak üretiliyor. Römorklar, 01.01.2016’dan itibaren ADR’li römorklarda zorunlu hale gelen EBS (Electronic Braking System) ve RSS (Roll Stability System) sistemine sahip. 100 m3’e kadar arttırılmış iç hacme sahip Mega Liner’ın, gümrüklü römorklarda dışarıdan gelebilecek saldırılara/hırsızlığa karşı daha dayanıklı branda gövdesi, esnek yükleme kabiliyetine sahip.  

Etiketler :