762 uçak teslim etti, 768 net sipariş aldı

762 uçak teslim etti, 768 net sipariş aldı

2015’teki başarılar arasında ilk 737 MAX’ın fabrikadan çıkışı ve 777X’in kesin tasarım konfigürasyonu da bulunuyor.

2015’te bir önceki yıla göre 39 artışla 762 ticari uçak teslimatı gerçekleştirirken, bu aynı zamanda, ikinci yüzyılına giren şirketin ulaştığı en büyük rakam oldu. Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO’su Ray Conner, “Boeing çalışanları güçlü performansa ulaşmak için çok çalıştılar” dedi. “Ekibimiz, daha yüksek teslimata ulaşma ve ürünlerimizi müşterilerimize mümkün olan en hızlı ve etkin şekilde ulaştırma konusunda harika bir iş çıkardı. Odak noktamız bu olmaya devam edecek.”

2015’te Boeing, cari liste fiyatlarına göre 112.4 milyar dolar değerinde 768 net sipariş aldı. Yılsonu itibarıyla Boeing’in elinde, dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinden teslimatı henüz gerçekleşmemiş 5,795 sipariş bulunuyor.

Conner, “2015’te siparişler açısından sağlam bir yıl yaşadık; böylelikle uzun yıllar boyunca düzenli teslimat akışını garanti etmeye yardımcı olacak güçlü ve dengeli bir sipariş birikimi de korunmuş oldu” dedi.

Boeing Ticari Uçaklar Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, dünya çapında hava taşımacılığına yönelik talebin güçlü olmaya devam ettiğini ifade etti. Tinseth, “Kilit bölgelerin çoğunda küresel yolcu trafiği artıyor” dedi. “Müşterilerimiz pazarda yüksek performans göstermeyi sürdürüyorlar ve biz de onları endüstrinin en iyi ürün ve hizmetleriyle desteklemeye devam edeceğiz.”

Etiketler :