9 bin 742 tane müşteriyle birebir temas kurdu, 1999 adet treyler sattı

9 bin 742 tane müşteriyle birebir temas kurdu, 1999 adet treyler sattı

Krone Treyler, 2016 yılını değerlendirdi, 2017 yılıyla ilgili öngörülerini paylaştı. Düzenlenen yıl değerlendirme toplantısına Krone CEO’su Rıza Akgün, Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Voelker, Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, SSH Müdürü Mehmet Dinçer ve Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar katıldı.“2017’DE YÜZDE 12 BÜYÜMEK, 2 BİN 240 ADET TREYLER ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”Basın toplantısında ilk konuşmayı...

Krone Treyler, 2016 yılını değerlendirdi, 2017 yılıyla ilgili öngörülerini paylaştı. Düzenlenen yıl değerlendirme toplantısına Krone CEO’su Rıza Akgün, Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Voelker, Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, SSH Müdürü Mehmet Dinçer ve Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar katıldı.

“2017’DE YÜZDE 12 BÜYÜMEK, 2 BİN 240 ADET TREYLER ÜRETİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Basın toplantısında ilk konuşmayı yapan Krone CEO’su Rıza Akgün şunları söyledi: “2016 yılı çok ilginç bir yıldı. Bizim açımızdan son derece başarılı bir yıldı. 2016 yılında 1999 treyler ürettik. 1174 adet ihracat, 825 adet de yurtiçinde satış yaptık. Fabrikamızın kapasitesi 10 bin adet. Şu an 2 bin adetlerdeyiz. Bu sayıyı yükseltmeyi hedefliyoruz.

2016 yılı bizim için çok önemli. Çünkü 2016 yılı ortağımızdan ayrıldıktan sonra hem üretim hem de satış yaptığımız ilk yıl. 2016 yılında ihracatta çok başarılı bir yıl geçirdik. Toplam 16 ülkeye ihracat gerçekleştirdik. Bu ülkelerin sayısı daha da artacaktır.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 5 bin 537 adet treyler satıldı. Türkiye treyler pazarı geçtiğimiz yıla göre yüzde 20 düşerken, biz Krone olarak satış adetlerimizi yüzde 6 artırdık. 2016 yılında Türkiye treyler pazarında yüzde 15’lik bir pazar payına sahibiz. Türkiye tenteli grubunda geçen yıla göre yüzde 16.7 azalırken biz bu grupta 632 adet treylerler satarak adetlerimizi yüzde 16 artırdık.

Türkiye’de geçtiğimiz yıl 1483 adet tenteli treyler satıldı. Biz bu ürün grubunda ikinci sıradayız. Türkiye’de 187 adet frigo satıldı. Bu ürün grubunda ilk sıradayız. 2017 yılında 2016 yılına göre yüzde 12 büyüme hedefliyoruz ve öngörümüz ise 2 bin 240 adet treyler üretimi gerçekleştirmek.

Ben hem içi piyasa hem ihracatla beraber gelecek 5 yıl içinde yıllık 5 bin adetlere ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Türkiye büyük bir potansiyeli olan bir ülke. Belki bizim 10 bin adetlik kapasitemiz de yeterli olmayabilir.

Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki en büyük fabrikayız. Bu fabrikada Şasi üretim merkezi kuracağız. Bu üretim tesisinin inşaatı devam ediyor. Burada yaptığımız şasileri Almanya’ya da göndermeyi hedefliyoruz. Şasi fabrikasıyla beraber şu an çalışan sayımız 180, 10 bin adet üretim yaptığımızda çalışan sayımız 700-800 kişiyi bulacak.

Şasi fabrikamızla beraber Türkiye’deki yatırım tutarımızı 170 milyon TL’yi buldu. Bu yatırımlarımız devam edecek. Bizim için 2 bin adetler büyük rakamlar değil. Uzun vadeli yatırım planlarımız var. Şasi üretim tesisimizde 1 Nisan’da üretime başlayacağız. Bu tesis için 12 milyon TL yatırım yaptık. Önceliğimiz her zaman Türkiye pazarı.

“ALMANYA OLUŞTURDUĞUMUZ AĞI TÜRKİYE’DE DE OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Krone Uluslararası Satış Direktörü Andreas Voelker ise, toplantıda Krone Grubu’nun yapısıyla ilgili bilgi verdi. Grubun tarım ürünleri ve treyler üretimi gerçekleştirdiğini ifade eden Andreas Voelker, “Krone’nin cirosunun yüzde 32’sini tarım aletleri, yüzde 68’i ise ticari araç üretimi oluşturuyor. Almanya oluşturduğumuz ağı Türkiye’de de oluşturmak istiyoruz. Krone olarak geçtiğimiz dönem 1 milyar 218 milyon euro ciro elde ettik. Yine geçtiğimiz dönem 47 bin 964 adet treyler üretimi gerçekleştirdik. Krone, geçen yıl 2008 yılındaki rakamlarımıza ulaştık. Biz müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda büyüyoruz.”  

“ÇEKİCİ BAŞINA DÜŞEN TREYLER SAYISI ARTACAKTIR”

Krone Trailer International Genel Müdürü Semih Pala, “2016 yılında satış sonrası hizmetlere önem verdik. Gebze’de Krone Center kurduk. Şu anda Türkiye genelinde 32 noktada servisimiz bulunuyor. Gebze’deki merkezimizle beraber 33 noktada varız. 2016’da diğer diğer hizmetimiz ise finansal destekti. Müşterilerimiz için finansal desteği devreye soktuk. Bir de ikinci el organizasyonumuzu kurduk. Bu yıl sonunda artık Türkiye’de filo kiralama hizmetini devreye aldık. Her bölgede doğrudan satış hizmetini veriyoruz. 2017 yılında yurtiçi pazarı bizi bekliyor, biz de onu bekliyoruz. Tren taşımacılığına uygun HP treylerlerde satışlarımız artacak. Türkiye’nin ihracatı artacaktır, bu da bize güven veriyor. Avrupa’ya taşımacılık firmaların filoları eskimeye başladı ve bu filolar yenilenecektir. Rusya ve Ortadoğu pazarlarında 2017 yılında toparlanma olacaktır. Bu da frigo satışlarında artışa neden olacaktır. Büyük filo müşterilerinde ilave yatırım planları var. Bu sevindirici. Bu da 2017 yılıyla ilgili bize ümit veriyor. Çekici başına düşen treyler sayısı artacaktır.”

“9 BİN 742 MÜŞTERİ İLE TEMAS KURDUK”

Krone Satış Müdürü Ömürden Özacar ise toplantıda yaptığı açıklamada, 2016 yılında 9 bin 742 tane müşteriyle temas kurduklarını söyledi. Özacar, 2017 yılında frigo satış adetlerinin ciddi anlamda artacağını öngördüklerini kaydetti.

 

Etiketler :