900 şoför ve 44 filo yöneticisinin görüşü alındı… İşte Yeni Ford Trucks çekici

900 şoför ve 44 filo yöneticisinin görüşü alındı… İşte Yeni Ford Trucks çekici

Ford Otosan, Yeni Ford Trucks’ı Sancaktepe’deki Ar-Ge Merkezi’nde görücüye çıkarttı. Ford Trucks, Hannover’de düzenlenecek IAA fuarında dünya prömiyerini yapacağı yeni çekicisinin ön gösterimini yaptı. Kim ayından itibaren satışına başlanacak olan Yeni Ford Trucks’ın ilk tanıtım töreninde Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan araç ve kamyon pazarı hakkında bilgi verdi. Törene ayrıca Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Lisa King, Ford Otosan Ürün Gelişt

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yaptığı açıklamada, Yeni Ford Trucks’ın uluslararası pazarlara hitap edecek çok önemli bir araç olduğunu söyledi. Şu an Ford Trucks olarak 32 ülkede faaliyet gösterdiklerini ifade eden Haydar Yenigün, 2018 sonunda 40, 2020’de de 50 ülkede faaliyet göstermeyi hedeflediklerini ifade etti.

YENİ ARAÇ İÇİN BİN 200 MÜHENDİS 5 YIL ÇALIŞTI

Yeni Ford Trucks’ın yerli ve milli bir tasarım olduğunu vurgulayan Haydar Yenigün, yeni çekicinin oluşumunda 1200 Ar-Ge mühendislerinin 5 yıl boyunca çalışma yaptığını söyledi.

ÇEKİCİ PAZAR LİDERLİĞİ HEDEFLİYORUZ

Ford Trucks’ın yol kamyonu pazarında yüzde 46, inşaat kamyonu pazarında ise yüzde 39 pay aldığını belirten Yenigün, çekici segmentinde ise yüzde 17’lik Pazar payına sahip olduklarını, yeni araçla birlikte bu segmente liderlik hedeflediklerini belirtti. Bu hedefe ulaşmada yeni çekicinin çok önemli olduğunu ifade eden Yenigün, temel hedeflerinden bir tanesinin de 7 Avrupalı markanın arasına 8. marka olarak yerlerini almak olduğunu kaydetti.

5 ÜLKEDEN 900 ŞOFÖR VE 44 FİLO YÖNETİCİSİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan da yeni Ford Trucks ile ilgili bilgiler verdi. Aracın tasarımını oluştururken müşterilerini dinlediklerini belirtti. 5 ülkede 900 şoför ve 44 filo yöneticisi ile görüştüklerini anlatan Serhan Turfan, 1200 Ar-Ge mühendisinin 5 yıllık çalışması sonucunda aracın ortaya çıktığını söyledi.

ÇEKİCİDE KONFOR, VERİMLİLİK VE TEKNOLOJİNİN ÖN PLANA ÇIKARTILDI

Yeni Ford Trucks’ta şoförler için ev ortamı sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Turfan, ayrıca araçta ferahlığı ön planda tuttuklarını kaydetti. Çekicide konfor, verimlilik ve teknolojinin ön plana çıkartıldığını vurgulayan Turfan, 40 ülkede satışını yapacakları araçta her detayın tekrar tekrar tasarlandığını söyledi.

500 PS’LİK GÜCÜ İLE YENİ VE DAHA DA VERİMLİ ÇEKİCİ

Yeni Ford Trucks’ın 4 kıtada 11 ülkede 5 milyon kilometre teste tabi tutuklarını anlatan Turfan şunları söyledi: “Yeni çekicimiz, çok zorlu iklim ve arazi şartlarındaki testleri gücü ve performansıyla başarı ile tamamladı. Yeni çekicimizde prestije ve güce dayanan modern tasarım dili, profesyonellik ve yenilikçiliği bir arada sunuyor. Konfor, verimlilik ve teknoloji ürünümüzün en önemli karakteristik özellikleri. 2,5 metre genişliğe ulaşan yeni kabinimiz, kullanıcılara uzun yolda ihtiyaç duydukları konforu ve ferahlığı vadediyor. Yüksek performansı, 500 PS’lik gücü ile yeni ve daha da verimli çekicimiz sektörde rekabetin güçlü bir oyuncusu olacak. Yakıt ekonomisi, düşük bakım ve işletim giderleri gibi fırsatlar sunan çekicimiz, sahip olma maliyetlerini oldukça düşürecek. Yeni çekicimizde, geleceğin teknolojilerine odaklanıyoruz. ConnecTruck kapsamında kullanıcıların araçlarına, kurumlarına ve tüm dış dünyaya entegre olmasını sağlıyoruz. Harita destekli hız kontrolü, multi medya sistemi gibi aynı zamanda şoförlerin ve filo yöneticilerinin hayatını kolaylaştıracak yeni teknolojileri ile aracımız optimum seçenek olarak öne çıkacak. Yeni ürünümüzün yalnız Ford Otosan için değil, Türkiye otomotiv sektörü adına da ciddi kazanımlar getireceğini düşünüyoruz.”

Etiketler :