ADR’de iki önemli çağrı!

ADR’de iki önemli çağrı!

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, iki önemli konuda TREDER üyelerinin bilgilendirilmesini istedi. Bunlardan birincisi tehlikeli mal taşıyan 2013 ve 2014 model araçların Taşıt Uygunluk/ADR Uygunluk Belgesi alması gerektiği hatırlatıldı. İkinci konu da sıfır araç satışlarında ADR Uygunluk Belgesi olmayan araçlar konusunda müşterilerin bilgilendirilmesini istedi.2013 VE 2014 MODEL ARAÇLAR TAŞIT UYGUNLUK/ADR UYGUNLUK BELGESİ ALMASI GEREKİYORTehlikeli...

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, iki önemli konuda TREDER üyelerinin bilgilendirilmesini istedi. Bunlardan birincisi tehlikeli mal taşıyan 2013 ve 2014 model araçların Taşıt Uygunluk/ADR Uygunluk Belgesi alması gerektiği hatırlatıldı. İkinci konu da sıfır araç satışlarında ADR Uygunluk Belgesi olmayan araçlar konusunda müşterilerin bilgilendirilmesini istedi.

2013 VE 2014 MODEL ARAÇLAR TAŞIT UYGUNLUK/ADR UYGUNLUK BELGESİ ALMASI GEREKİYOR

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık tarafından yapılan yazılı açıklamada, tehlikeli mal taşıyan ancak ADR gerekliliklerini karşılamayan 2013 ve 2014 model araçların Taşıt Uygunluk/ADR Uygunluk Belgesi’ni almak zorunda olduğu hatırlatıldı. Bugüne kadar durum Tespit Raporu yapan araçların sayısına karşılık, muayene ve belgelendirme işlemi yapan araç sayısının çok düşük olduğu tespitinden yola çıkan TMKT, gelecekte oluşabilecek yoğunlukların ve mağduriyetlerin önüne geçilmesi için araç sahiplerine çağrıda bulunuyor. 2014 model araçların 1 Haziran 2017, 2013 model araçların ise 31 Aralık 2017 tarihine kadar,  Taşıt Uygunluk Belgesi alması gerekiyor.

ADR UYGUNLUK BELGESİ OLMAYAN ARAÇLARIN SATIŞINDA ALICILAR UYARILMALI!

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdür Vekili İzzet Işık yaptığı diğer bir açıklamada ise ADR’li ürünlerinin satışında müşterilerin bilgilendirilmesini ve konuyla ilgili formların düzenlenmesini istedi. 2005 ve üstü model araçların ADR kriterlerini sağlayan HL, OX, AT, EXII ve EXIII tip onay belgesine sahip olmaları gerektiğini hatırlatan TMKT, 2015 model ve üstü satın alan bazı araç sahiplerinin satın aldıkları araçlar için ADR Uygunluk Belgesi alamadıkları için mağdur olduklarını dile getirdi. ADR Uygunluk Belgesi olmayan araçla tehlikeli madde taşımacılığı yapılamayacağı konusunda satış temsilcileri tarafından bilgi verilmesi ve konuyla ilgili bilgi formunun imzalatılması, imzalatılan bu formların muhafaza edilmesi ve talip edildiği takdirde Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı’na gönderilmesi istendi.

Etiketler :