Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Zirvesi düzenlendi

Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Zirvesi düzenlendi

TAİD, TREDER ve ARÜSDER’in işbirliğiyle Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Zirvesi düzenlendi. Zirvenin açılışında Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şentürk, Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Başkanı İlhami Eksin ve Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği (ARÜSDER) Derneği  Başkanı Burhan Fırat konuşma yaptı. Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şentürk, “Bugün...

TAİD, TREDER ve ARÜSDER’in işbirliğiyle Ağır Vasıta, Treyler ve Üst Yapı Zirvesi düzenlendi. Zirvenin açılışında Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şentürk, Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Başkanı İlhami Eksin ve Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği (ARÜSDER) Derneği  Başkanı Burhan Fırat konuşma yaptı. 

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Şentürk, “Bugün Türkiye’de üretilen treylerler 65 ülkeye ihraç ediliyor. Taşımacılarımız yeni nesil treylerle daha fazla yük taşıyorlar. KDV indirimi kredi desteğinden ve hurda teşvikinden treylerlerinden dahil edilmesini istiyoruz” dedi. 

Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Başkanı İlhami Eksin, “20 yıla baktığımızda 16 ton ve üstü ağır vasıta pazarı ortalama 25 bin adet ama son 4 yıldır daralma yaşanıyor. Ciddi daralmalar yaşanıyoruz. Türkiye çok büyük ve umut vadeden bir ülke. Biz yeniden 25 binli adetleri yakalayacağımıza inanıyoruz. Ancak diğer otomotiv sektörlerine verilen desteklerin bizim sektörümüze de verilmesini istiyoruz” dedi. 

Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği (ARÜSDER) Derneği  Başkanı  Burhan Fırat da yaptığı konuşmada üç derneğin bir araya gelerek zirveyi gerçekleştirmesinin önemine vurgu yaptı.

Devlet eski Bakanı Kürşad Tüzmen de zirvede bir konuşma yaptı. 

Etiketler :