Ahmet Musul: “3. köprüyü kullanmanın sadece bize maliyeti 2 milyon euro”

Ahmet Musul: “3. köprüyü kullanmanın sadece bize maliyeti 2 milyon euro”

2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, UDHB Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal’a Barselona şehir merkezinde çektiği 7,5 metreden fazla giremeyeceği bir levhayı göstererek, Türkiye’de ise 3,5 ton istiap haddini aşan araçların şehir içine giremediğini söyledi. Musul,  “Maksimim 500 kilogram araçlarla girebiliyor. Hafriyat kamyonlarının cirit attığı şehir içine biz giremiyoruz. 5 paleti 5 araçla dağıtmak zorundayız....

2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi’nde konuşan Ekol Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Musul, UDHB Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal’a Barselona şehir merkezinde çektiği 7,5 metreden fazla giremeyeceği bir levhayı göstererek, Türkiye’de ise 3,5 ton istiap haddini aşan araçların şehir içine giremediğini söyledi. Musul,  “Maksimim 500 kilogram araçlarla girebiliyor. Hafriyat kamyonlarının cirit attığı şehir içine biz giremiyoruz. 5 paleti 5 araçla dağıtmak zorundayız. İstiap haddi yılların taşıma kapasitesiyle ilgilidir ki bizim şehirlerde tonlarca ağırlıktaki hafriyat kamyonları geçiyor. Binlerce araca yatırım yapılıyor. Biz bu sorunu çözemiyoruz. Basit bir regülasyonla çözülecek, basit bir yazışmayla çözülebilir. 

Böyle giderse  500 milyar dolarlık ihracat hedefini bulamayız. 150 milyar dolara çıkamayız. Hala kendi yaptıklarımızla övünür dünyadaki gelişmeleri görmezsek başarılı olamayız. Nakliyeciyi koruyalım derken ticareti engellemeyelim.

Haftada Avrupa’ya 48 tren kaldırıyoruz. BALO diye bir proje çıktı. Dünyanın parası harcanıyor. Bize destek verin dedik kimse dikkate almadı. Avusturyalı işlektmelere gidildi ve o kadar kaynak heba edildi. Minik minik hücre bazında iyileştirmelerle gitmemiz gerekiyor. Yavuz Sultan Selim köprüsünü kullanmanın sadece Ekol’e maliyeti 2 milyon Euro.”

Etiketler :