Allison şanzıman donanımlı yeni mikser kamyonu Brezilya’da tanıtıldı

Allison şanzıman donanımlı yeni mikser kamyonu Brezilya’da tanıtıldı

MAN Latin Amerika ile işbirliği içinde üretilen VW Constellation 26.280 6x4 model kamyon, Allison 3000 Serisi tam otomatik şanzıman ile sunuluyor.

Allison tam otomatik şanzıman donanımlı yeni VW Constellation 26.280 6x4 beton mikser kamyonu, Sao Paulo Expo’da düzenlenen Concrete Show Güney Amerika Fuarı’nda üç ayrı stantta tanıtıldı. Katılımcılar, VW Constellation aracını yakından incelediler.

İnşaat çalışmalarında kamyonların ağır yükler taşıması, dur-kalk gerektiren zorlu çalışma şartlarına dayanıklı olması ve arıza olmaksızın kesintisiz bir şekilde işlerine devam etmesi gerekir.  Bu denli zorlu görevlerde dayanıksız bir şanzımanın kullanılması, birçok sorunu beraberinde getirir. Allison, zorlu çalışma koşullarında aşınmaya yatkın manuel debriyaj yerine daha düşük servis maliyetleri ve daha fazla hizmet ömrü sunan patentli tork konvertörü teknolojisini kullanıyor.      

Allison tam otomatik şanzımanlarda kullanılan tork konvertörü, motor torkunu arttırarak tekerlere daha fazla güç iletilmesini sağlıyor. Bu sayede sürücüler, daha yüksek performans, daha hızlı ivmelenme ve daha iyi sürüş esnekliği elde ediyor. Manuel veya otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar (AMT) her viteste güç kaybederken Allison tam otomatik şanzımanlar tekerleklere kesintisiz güç aktarıyor.

Kesintisiz Güç Teknolojisi ile Allison tam otomatik şanzımanlar daha rahat, kusursuz ve tam güçte vites geçişleri sağlıyor. Manuel ve otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlardan (AMT) çok daha hızlı ivmelenme sağlayan Allison tam otomatik şanzımanlar, filoların daha yüksek ortalama hızlarda çalışmalarına ve günlük olarak daha fazla yük taşımalarına yardımcı oluyor. Güvenilirliği ve arttırılmış verimliliğine ek olarak Allison tam otomatik şanzımanların inşaat araçları için ilk tercih olmasının farklı birçok sebebi bulunuyor;

  • Yumuşak zeminde ilerleyebilme ve dar alan sürüşleri için yüksek manevra kabiliyeti
  • 2 geri vitesi ile tepelerde daha iyi performans ve yüksek eğimlerde geriye kaymadan daha fazla kontrol
  • Az deneyimli sürücüler için dahi sürüşün daha kolay ve daha güvenli olması nedeniyle filoların sürücü havuzlarını genişletebilme imkanı sunması
  • Motor tahrikli İlave Güç Çıkışı (PTO) çözümlerine sahip

Etiketler :