Allison, yeni xFE modelini tanıttı

Allison, yeni xFE modelini tanıttı

Allison Transmission, Busworld Türkiye’de otobüsler için sınıfında en iyi yakıt tasarrufunu sunmak için tasarlanan yeni tam otomatik xFE modellerini tanıttı. Yeni xFE modelleri, otobüslerde yüzde 7’ye varan ekstra yakıt ekonomisi sağlıyor.

Allison’ın yeni xFE modeli, önemli ölçüde arttırılan tork konvertöründeki erken lock-up operasyonları sayesinde her depoda daha fazla yakıt ekonomisi sunuyor. Yeni xFE modelleri, yine Allison’ın yakıt tasarrufu teknolojisi olan FuelSense®’in sunduğu tasarrufa ek olarak otobüslerde yüzde 7’ye varan ekstra yakıt ekonomisi sağlıyor.

Allison Şanzıman’ın tanıttığı yeni xFE modelini Avrupa’da kullanan ilk otobüs üreticisi ise AKIA oldu. Bu doğrultuda AKIA, 1200 Nm ve 220 kW (300 bg) gücündeki Mercedes Euro 6 motorlu 12 metre Ultra LF modelinde T 3375 xFE tam otomatik şanzıman donanımı ile Busworld fuarında sergiledi. Öte yandan Busworld’de Türkiye’de üretilecek ilk metrobüsün lansmanını gerçekleştiren AKIA,  bu aracında da alanında en yüksek torku sağlayan Allison T 525R model şanzıman (410 kW ve 2500 Nm’ye kadar olan motorlarla uyumlu) modelini tercih etti. Busworld’de lansmanı gerçekleştirilen 25 metre uzunluğundaki alçak tabanlı AKIA metrobüs, Euro 6 Mercedes motor ve retarderli Allison T 525 tam otomatik şanzıman donanımına sahip.

Allison Transmission Avrupa, Orta Doğu, Afrika (EMEA) Pazarlama Direktörü Manlio Alvaro, Türkiye ve Orta Doğu Bölge Müdürü Taner Gider, Türkiye Pazar Geliştirme Müdürü Sercan Tepeli’nin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında AKIA yetkilileri de bulundu. Allison Transmission’ın 100 yılı geçen kuruluş tarihi ile bir asırdır ticari araçlar için tam otomatik şanzıman ürettiğinin altını çizen Sercan Tepeli, otobüsler için dünyanın en geniş ürün yelpazesini sunarak tüm dünyada lider olduklarını belirtti. Sercan Tepeli açıklamasında, “Allison Transmission olarak otobüsler için ürettiğimiz tam otomatik şanzıman alanında pek çok yenilikçi çözüm geliştirdik. Özellikle yakıt tasarrufunda oldukça ileride olduğumuz teknoloji ile en geniş tam otomatik şanzıman ürün gamını sunuyoruz. Allison tam otomatik şanzımanlar, 7 metreden 27 metreye kadar geniş bir otobüs yelpazesinde mevcut. Geniş ürün portföyümüz ve geliştirdiğimiz yenilikçi teknolojiler sayesinde otobüs operatörleri için daha düşük toplam sahip olma maliyeti sunuyoruz” dedi.

Yeni xFE tam otomatik şanzıman modeli hakkında bilgi veren Sercan Tepeli’nin açıklamaları ardından AKIA Genel Müdürü Remzi Baka’ya teşekkür plaketleri sunuldu.

YENİ XFE İLE OTOBÜSLERDE YÜZDE 7’YE VARAN EKSTRA YAKIT EKONOMİSİ

xFE şanzımanın vites oranları, sürekli dur-kalk gerektiren, düşük hızla gidilen şehir içi otobüs güzergahlarında gelişmiş yakıt ekonomisi sağlamak için düzenlendi. 1. viteste lock-up’ına olanak tanıyarak önemli ölçüde daha erken lock-up operasyonu gerçekleştirmek için tasarlanan şanzımanlar, yüksek viteslerde ve düşük motor hızında çalışarak daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor.

Allison, fuar boyunca ayrıca yeni T 1000™, T2100™ ve T2200™ tam otomatik şanzıman modellerini de tanıttı. Bu yeni modeller ile Torqmatic ürün gamı genişletilerek müşterilere en kapsamlı otobüs şanzıman yelpazesi sunuluyor. Allison standında bu ürünler ile ilgili bilgi verilirken 5. Nesil Elektronik Kontroller ve FuelSense yakıt tasarrufu paketlerini içeren T2100 tam otomatik şanzıman da sergilendi.

AKIA’nın yanı sıra, Otokar, BMC ve Isuzu gibi lider Türk otobüs üreticileri de Allison tam otomatik şanzıman donanımlı yeni Euro 5 ve 6 otobüslerini sergilediler.  

Etiketler :