Aras Kargo çalışanları Türkiye’nin kıyılarını temizliyor

Aras Kargo çalışanları Türkiye’nin kıyılarını temizliyor

 Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çalışan Doğa Dostu Araslar, Türkiye’nin dört bir yanındaki kıyıları temizliyor. Aras Kargo çalışanları, Turmepa Deniz Temiz Derneği ile 3 yıldır gerçekleştirdikleri kıyı temizliklerinde 2,5 tona yakın atığı çevreye kazandırdı. Bu yılın son kıyı temizliğini Adana’da Seyhan Baraj Gölü kıyılarında gerçekleştiren Doğa Dostu Araslar, 45 kilogram plastik, 280 kilogram cam, 5 kilogram metal ve 15 kilogram kâğıttan oluşan 345 kilogram atığı geri dönüşüme gönde

14 bine yakın çalışanı, 4 binden fazla araç, 30 transfer merkezi, 13 bölge müdürlüğü ve 800’den fazla şubesiyle her gün 500 bine yakın gönderi taşıyan Aras Kargo, çevreye duyarlı uygulamalarıyla sektörde fark yaratmaya devam ediyor.

Kıyılar Doğa Dostu Araslara emanet

Aras Kargo, 2014 yılında gönüllü çalışanlarından oluşturduğu Doğa Dostu Araslar platformu ile 3 yıldır Türkiye’nin farklı noktalarındaki kıyıları temizliyor. TURMEPA (Deniz Temiz Derneği) ile birlikte yürütülen proje kapsamında önceki yıllarda İstanbul Kınalıada, Büyükada, Samsun, İzmir, Bodrum, Fethiye, Trabzon ve Van Gölü kıyılarını temizleyen Aras Kargo, 2018 yılında bu kıyılara Antalya, İstanbul ve Adana’daki lokasyonları ekledi. Geçen hafta sonu yılın son kıyı temizliğinin düzenlendiği Adana’da Seyhan Baraj Gölü kıyılarında yer alan Menderes Adası piknik alanında 45 kilogram plastik, 280 kilogram cam, 5 kilogram metal ve 15 kilogram kâğıttan oluşan toplam 345 kilogram atığın denizlerimize karışması önlenerek geri dönüşüme gönderildi. Böylece bu yıl toplam 540 kilo atık çevreye kazandırılmış oldu.

“Üç yılda 2,5 ton atık toplandı”

Doğa Dostu Araslar, TURMEPA ile birlikte yürütülen çalışmalarla üç yıl içinde, Türkiye’nin 11 farklı kıyısında 1,175 kilogram plastik, 830 kilogram cam, 341 kilogram metal ve 132 kilogram kâğıt olmak üzere 2,5 tona yakın atık topladı.

“Karbon ayak izi azaltılıyor”

Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çevre dostu uygulamalara büyük önem veren Aras Kargo, karbon ayak izini azaltabilmek adına 2011’de filosuna elektrikli araçlar dahil etmeye başladı. Aras Kargo bugün, Türkiye’nin en büyük yüzde 100 elektrikli ticari araç filosuna sahip kargo şirketin konumunda yer alıyor. Transfer merkezlerinde kullanılan LED aydınlatma ve fotosel sistemleri sayesinde, yüzde 25 enerji tasarrufu sağlanıyor. Tüm gönderilerde bio-bozunur özelliğe sahip kargo poşetleri kullanılıyor.

Etiketler :