Arkas'ın Konteyner Gemisi 51'e Ulaştı

Arkas'ın Konteyner Gemisi 51'e Ulaştı

Arkas Deniz Ticaret Filosu, dört yeni geminin alınmasıyla 51 konteyner gemisine ulaştı ve toplam TEU kapasitesi ise 95 bine yaklaştı.

Arkas, Çin’deki Zhejiang Ouhua Shipbuilding tersanesine yaptırdığı ve enerji verimliliğine uygun üretilen sekiz adet yeni nesil eko-tasarım özellikli gemiden, “Aurette A” ve “Andrea A” isimli üçüncü ve dördüncü gemileri de Mayıs ve Haziran aylarında teslim aldı. 2017 başında aynı tersaneden teslim alınan “Funda A” ve “Lucien A” gemileri ile aynı özelliklere sahip, 2 bin 586 TEU konteyner kapasiteli ve 186 metre uzunluğundaki iki gemi MCC şirketine kiralanarak “MCC Medan” ve “MCC Mandalay” adlarıyla hizmet verecek.

Arkas’ın Çin’de yaptırdığı bu yeni nesil eko-dizayn gemiler; dünya denizciliğinde enerji verimliliği konusundaki uluslararası kurallara uygun makine özellikleri ve tekne dizaynına (pervanesi, bulb yapısı, dümeni ve dümen sistemleri) sahip. Ağır yakıt kullanımına uygun “MAN G Type” motora sahip olan gemiler, eski nesil gemilere kıyasla yüzde 25’e varan yakıt tasarrufu sağlayarak zehirli gazların doğaya salınımını da minimuma indiriyor.

FİLO YÜZDE 20 BÜYÜDÜ

Arkas’ın diğer gemi yatırımları ise Hong Kong merkezli Cido Shipping’den alınan “M/V MAERSK JUBAIL” ile “M/V MAERSK JAIPUR” isimli Sub Panamax tipi ikiz konteyner gemileri oldu. Gemiler Maersk tarafından kiralık olarak işletilmeye devam edecek. 2008 yılında Güney Kore Hyundai Mipo Tersanesi’nde inşa edilen ikiz konteyner gemilerinin her biri 222 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 2 bin 824 TEU taşıma kapasitesine sahip. Yılbaşından bu yana toplamda 6 konteyner gemisinin katıldığı Arkas Deniz Ticaret Filosu, yüzde 20 büyümeyle 94 bin 662 TEU kapasiteye ulaştı ve 7 yakıt ikmal tankeri ile beraber 58 gemilik bir filo haline geldi. 

Etiketler :