Audi’nin ilk elektriklisi e-tron’a Beş Yıldız

Audi’nin ilk elektriklisi e-tron’a Beş Yıldız

Audi’nin ilk tam elektrikli seri üretim modeli olan e-tron, EuroNCAP’in gerçekleştirdiği güvenlik testlerinden 5 yıldız aldı. 

Avrupa’da satışa sunulan otomobillerin tasarımlarını, teknik yapılarını ve güvenlik performanslarını, çarpışma testleri sonrasında titiz biçimde denetleyen bağımsız güvenlik kuruluşu EuroNCAP, Audi e-tron’a 5 Yıldız verdi.

EuroNCAP’in testlerinde tam puan olan 5 yıldızı almak için, testlerin yapıldığı yetişkin yolcu, çocuk yolcu, yaya güvenliği ve sürüş destek sistemlerinden oluşan 4 kategoriden de yüksek puan almak gerekiyor. Ayrıca aktif sürüş güvenliği sistemlerinin de bu puanlara katkısı oluyor. 

Aracın ön kısmının yüzde 40’lık bölümünün, 64km/s hızla bir engele çarptırıldığı ‘Offset Çarpışma Testleri‘nde e-tron, ‘Yetişkin Yolcu Koruması‘ ve ‘6-10 yaş Çocuk Yolcu Koruması’ değerlendirmelerinde en iyi sonuçları elde etti. Aracın ön bölümünün tamamının bir bariyere çarptırıldığı testler sonucunda da her iki kategoride başarılı sonuçlar alan e-tron, ‘Yan Bariyer Testi’nde de en iyi puanları aldı.  

Yayaların veya yolda zarar görebilecek diğer canlıların korunmasıyla ilgili yapılan testlerde ise, e-tronun kaputun yüzeyinin neredeyse tamamının, darbe sonrası yayanın kafasını koruduğu belirlendi. Aynı şekilde tampon da çarpışmalarda iyi koruma sağladı ve yayaların bacak bölgelerinin korunduğunu gösterdi. 

E-tron’un başarısının belgelendiği bir diğer kriter de sunulan güvenlik sistemleri oldu. Özellikle,  AEB - Auto Emergency Braking/Otomatik Acil Fren Sistemi, yayaların haricinde, diğer canlılar, araçlar ve bisikletliler için de en korumayı sağladı.

Etiketler :