B2CDirect Lojistik Operasyon Direktörü İlkay Görentaş oldu

B2CDirect Lojistik Operasyon Direktörü İlkay Görentaş oldu

Lojistik ve ulaştırma sektörünün deneyimli ismi İlkay Görentaş, Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect’te Lojistik Operasyon Direktörü pozisyonuna atandı.

Uluslararası lojistik profesyonelleri tarafından A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarıyla e-ihracat çözümleri sunmak için kurulan B2CDirect’te Lojistik Operasyon Direktörü pozisyonuna İlkay Görentaş atandı. 

Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan İlkay Görentaş, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Tedarik Zinciri Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.

Görentaş, profesyonel kariyerine 1996 yılında “Management Trainee” programı ile Esbank T.A.Ş.’de başladı. Kurumsal Pazarlama Departmanında Uzman Yardımcılığı, Uzman ve İkinci Müdürlük görevlerinde bulunduktan sonra Türk Ekonomi Bankası’nda Ticari Pazarlama Departmanında Yönetici olarak görev aldı.  

2002-2010 yılları arasında Yurtiçi Kargo Servisi A.Ş, Network Planlama ve Finans Departmanı’nda Müdür Yardımcılığı pozisyonunda kariyerini sürdüren İlkay Görentaş,  ardından Ceva Lojistik’te Network Planlama ve Denetim Müdürlüğü pozisyonunda çalışmalarını sürdürdü.

2011-2014 arasında Naspers Grup bünyesinde yer alan Markafoni ekibine katılan Görentaş, Lojistik ve Tedarik Zincirlerinden Sorumlu Müdür olarak çalıştı. 2014’te Naspers Grup Lojistik Direktörlüğü’ne atanan Görentaş, aralarında Zizigo, Enmoda ve Misspera’nın da yer aldığı e-ticaret sitelerinin lojistik operasyon süreçlerinin yönetilmesini sağladı.

İlkay Görentaş, B2CDirect Lojistik Operasyon Direktörlüğü pozisyonuna atanmadan önce Arkas Lojistik bünyesinde Ulaştırma Hizmetleri Ülke Müdürü pozisyonunda kariyerini sürdürmekteydi.