Balıkesir’e 21 adet Temsa otobüs daha teslim etti

Balıkesir’e 21 adet Temsa otobüs daha teslim etti

Balıkesir kentiçi ulaşımında TEMSA farkı yaşanıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne 2016 yılında 23 otobüs teslim eden TEMSA, 21 otobüs daha teslim etti. Bu teslimatla Büyükşehir Belediyesi filosundaki TEMSA otobüs sayısı 55 oldu.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada yenileme ve dönüşüm çalışmaları kapsamında klimalı, engelli uyumlu, güvenlik kameralı ve validatörlü 21 adet TEMSA otobüsü hizmete aldı.

Düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, TEMSA Kamu Satış Yöneticisi Mahir Akkuş, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, daire başkanları, vatandaşlar ve belediye personeli katıldı.

Hizmete alım töreninde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yılda 5 milyon 600 bin 65 yaş üstü yolcunun şehiriçi ulaşımdan faydalandığını söyledi. Balıkesir’in Büyükşehir olmasından sonra toplu taşımada araçları yenileyerek 20 ilçede hizmet vermeye başlandığını ifade eden Başkan Uğur, “Hizmete soktuğumuz BALKART şuanda 850 araçta geçiyor. BALKART’ta vatandaşımız, Savaştepe’de de, Bandırma’da da, Gönen’de de yolculuk yapabiliyor. Bugün yeni araçlarımızda hizmete giriyor. Şuanda belediyenin öz malı olarak 261 aracımız var. 850 araçta hepsi sisteme dahil. Bu araçların hepsi klimalı, vadilatörlü, kameralı, engellilere uyumlu araçlar. Şuanda 21 aracımızı TEMSA marka hizmete alıyoruz. Bu araçların 4’ü Edremit, 4 tanesi Havran, 2 tanesi Gönen, Susurluk, Sındırgı, merkez ve 3 Ayvalık’ta hizmet verecek. İlçeler arası çalışacak olan aracımız 54 yolcu kapasiteli. Bütün Avrupa ülkelerinde de şuanda belediyelerin tercih ettiği araç. Fransa’da da fazlaca kullanılıyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FİLOSUNDA 55 TEMSA OTOBÜS OLDU

Törene katılan TEMSA Kamu Satış Yöneticisi Mahir Akkuş, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma sürecinde kaliteli hizmete büyük önem verdiğini ve bunun içinde büyük bir dönüşüm projesini hayata geçirdiğini belirterek, “3 Kasım 2016 tarihinde yine Balıkesir Belediyesi’ne 5 adet Safir Plus, 13 adet Avenue LF ve 5 adet Prestij teslimatı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamıştık. O törenin ardından 9 ay sonra yine Balıkesir Belediyesi’ne bu sefer 5 adet LD SB ile 16 adet MD9LE teslim ediyoruz. Belediyenin filosunda toplam TEMSA aracı bu teslimatla birlikte 55 adete yükseldi. Öncelikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Edip Uğur ve ekibine TEMSA tercihlerinden dolayı teşekkür eder, Balıkesir halkına yeni araçlarımızın hayırlı, uğurlu olmasını dilerim” dedi.  

Başkan Uğur’un konuşmaları ardından hizmete girecek 21 adet TEMSA otobüs için kurdele kesim töreni düzenlendi. Tören sonrası Başkan Uğur ve davetliler yeni hizmete giren otobüsler ile şehir turu attılar.

Etiketler :