Batı Avrupa taşımalarında daha güçlü olacağız, 2020’de yüzde 30 büyüyeceğiz

Batı Avrupa taşımalarında daha güçlü olacağız, 2020’de yüzde 30 büyüyeceğiz

ÖZEL RÖPORTAJ - Doğu Avrupa taşımalarında güçlü bir organizasyona sahip olan Fevzi Gandur Logistics, Batı Avrupa taşımalarında da söz sahibi firmalar arasında yer almayı hedefliyor. Türkiye ile Almanya, Hollanda ve Belçika arasında şimdiye dek komple taşımacılık hizmeti veren Fevzi Gandur Logistics, 2020 itibariyle bu hatlarda kendi araçlarıyla karşılıklı ve düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti vermeye başladı.

70 yılı aşkın tecrübeye sahip ve sektörün en köklü firmalarından biri olan Fevzi Gandur Logistics, her yıl yüzde 10’un üstünde büyüme gerçekleştiriyor. 250’den fazla çalışanı olan ve filosunda 100’ü aşkın araç bulunan şirketin 2020 hedefi yüzde 30 büyümek. Karayolu ile ağırlıklı Doğu ve Orta Avrupa ülkelerine taşımacılık yapan Fevzi Gandur Logistics, bu yıl, daha önce komple taşımacılık yaptığı Almanya, Belçika ve Hollanda’ya düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti de vermeye başladı. Şirket aynı zamanda Ukrayna hattını da devreye aldı. Yeni birçok ihale alan firma, yakın zamanda başka yeni hatlar da açmayı hedefliyor. Tüm bu gelişmelerle ilgili 

Fevzi Gandur Logistics Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Genel Müdürü Cengiz Ceylandağ www.yesillojistikciler.com'a özel açıklamalarda bulundu. 

2019’DA YÜZDE 9 BÜYÜDÜK

Fevzi Gandur Logistics Uluslararası Karayolu Genel Müdürü Cengiz Ceylandağ, 2019’da şirket olarak belirledikleri hedefe ulaştıklarını ve uluslararası karayolu taşımalarında yüzde 9 bir büyüme gerçekleştirdiklerini söyledi. Ceylandağ, şirket olarak 2019’da filo ve tesis konusunda iki önemli yatırıma imza attıklarını belirtti.

“BU YIL AEO SERTİFİKASINI ALACAĞIZ”

Bunlardan ilkinin Hadımköy’deki tesislerini Çatalca’ya taşınması olduğunu ifade eden Cengiz Ceylandağ, “Çatalca’da 10 dönüm üzerine kurulu tesisimizde ihracat depomuz, araç parkurumuz ve tesis yönetim ofislerimiz bulunuyor. Depomuzu şu anda AEO (Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması) standartlarına getirdik ve AEO başvuru sürecimizi tamamladık. Bu yıl içeresinde AEO sertifikasını da alacağız” dedi. 

“FİLOMUZU GENÇLEŞTİRDİK VE GENİŞLETTİK”

Geçtiğimiz yıl yaptıkları diğer önemli faaliyeti ise filolarında yaptıklarını anlatan Ceylandağ, filolarında hem gençleşme hem de büyütme operasyonuna gittiklerini vurguladı. Şu anda uluslararası karayolu taşımacılığı yapmak üzere filolarında 100’ü aşkın araç olduğunu belirten Ceylandağ, yaklaşık filoları kadar da kiraladıkları araçlar olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yılın sonunda çekici ve treyler yatırımı yaptıklarını kaydeden Ceylandağ, 2020’de yeni araç yatırımı planlamadıklarını, ihtiyaç olması halinde kiralama yöntemine gideceklerini söyledi. 

“ALMANYA, HOLLANDA VE BELÇİKA’YA DÜZENLİ PARSİYEL TAŞIMACILIĞA BAŞLADIK”

Uluslararası karayolu taşımacılığı kapsamında, Polonya, Çekya, Macaristan, Slovakya, İsviçre gibi ülkelere yoğun çalıştıklarını anlatan Ceylandağ, yeni yıl ile Batı Avrupa’da güçlenmeye odaklandıklarını söyledi.

2019’da altyapısını hazırladıkları ve bu yıl Almanya, Hollanda ve Belçika’ya hem ithalat hem ihracat düzenli parsiyel taşımacılığa başladıklarını ifade eden Ceylandağ, ihracatta haftada 4 gün, ithalatta haftada 3 gün çıkışlarının olduğunu belirtti. Ceylandağ, hedeflerinin bu ülkelere yönelik taşımalarda ciddi bir oyuncu olarak yer almak olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu hatlarda şimdiye dek komple taşımacılık hizmeti verdiklerini hatırlatan Ceylandağ, müşterilerinin talepleri doğrultusunda hizmet kalitelerini yansıtacak karşılıklı, düzenli ve parsiyel hizmete başladıklarını söyledi. 

“UKRAYNA HATTINI AÇTIK”

Öte yandan Ocak 2020 itibarıyla Ukrayna hattında da çalışmaya başladıklarını söyleyen Ceylandağ, yakın bir zamanda da Ukrayna’ya parsiyel hatlarını açacaklarını belirtti. Diğer tüm hatlarda tamamen karayolunu kullandıklarını söyleyen Ceylandağ, Ukrayna hattında Ro-Ro’yu kullanacaklarını bu nedenle treyler kiralama ile ilgili görüşmeler yaptıklarını ifade etti. Yakın bir zamanda Ukrayna’daki iş hacimlerini artırmak için ilave treyler kiralayacaklarını anlatan Ceylandağ, kiralanacak treyler sayısının 15-20 civarında olacağını söyledi. 

“2020’DE YÜZDE 30 BÜYÜMEYİ ÖNGÖRÜYORUZ”

Bu yılki büyüme hedeflerinin uluslararası karayolu taşımacılığında yüzde 30 olduğunu vurgulayan Ceylandağ, “Bu yıl deveye aldığımız önemli projelerimiz var. Bu projelerimiz nedeniyle bu yıl yüzde 30 büyüme hedefliyoruz. Almanya, Hollanda ve Belçika’da düzenli parsiyel taşımalara başladık. Ukrayna hattını açtık. Polonya, Slovakya, İsviçre’de de yeni ihaleler aldık. Tüm bunlar bize yüzde 30 büyüme getirecektir. Planladığımız başka hatlar da var. Bu hatları da yakın zamanda duyuracağız” dedi. 

“BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Planlamanın doğru yapılması, altyapının doğru kurgulanması, müşteri beklentilerinin iyi analiz edilmesi durumunda büyüme hedeflerine de hızlı bir şekilde ulaşılabileceğini söyleyen Ceylandağ, kendilerinin büyümeyi oluştururken önce altyapısını iyi organize ettiğini, daha sonra bu büyümenin meyvelerini topladıklarını ifade etti. Güçlü ve sayı olarak da fazla bir satış kadrosuna sahip olduklarını anlatan Ceylandağ, müşterilerinin ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini ve bu ihtiyaçların karşılanması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Ceylandağ, “Müşterilerimiz hizmetimizden memnun oldukları için başka hatlarda da artık bizi tercih etmek istiyorlar. Farklı hatları müşteriden gelen bu talepler doğrultusunda açıyoruz. Bu da bizim hızlı büyümemize neden oluyor. Gelecek 5 yıl içinde Fevzi Gandur Logistics, müşterilerin tercih ettiği, hizmet kalitesinden ödün vermeyen ama büyümesini de kontrollü bir şekilde yapan bir şirket haline gelecek. Her yıl büyüyeceğiz ama bellki her yıl yüzde 30 büyümeyeceğiz. Bazı yıllar yüzde 10 büyüyeceğiz ama büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.  

“2020’DE İTHALAT TAŞIMALARI İLE İLGİLİ BİR SIKINTI OLMAYACAK”

2019’da tüm sektörün ithalat dönüşlerinde sıkıntı yaşadığını belirten Ceylandağ, bu yüzden şirket olarak 2020’ye iyi hazırlandıklarını anlattı: “Şu anda ithalat taşımaları ile ilgili açıklarımızı tamamen kapattık. Aldığımız ihalelerle 2020’de ithalatla ilgili bir sıkıntımız olmayacak. Doğu Avrupa’da oldukça güçlüyüz, Batı Avrupa’da daha da güçlenmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Etiketler :