Bisikletle Tayland’dan yola çıktı İstanbul’da teslimat yaptı

Bisikletle Tayland’dan yola çıktı İstanbul’da teslimat yaptı

GoGreen çevre programı kapsamında 2050 yılında “0” emisyon hedefine ulaşmayı hedefleyen Deutsche Post DHL Grubu’nun bu iddialı çevreci yaklaşımının elçiliğini DHL Express’in bisikletli kuryesi Paul Munstege üstlendi. 14 Şubat 2017’de Tayland’dan yola çıkan 53 yaşındaki kurye 7 aylık yolculuğu boyunca 17 ülkeye uğrayarak 11 bin kilometrelik bir mesafe kat edecek. Munstege, geçtiği ülkelerde DHL Express’in kuryeleriyle birlikte teslimatlar gerçekleştirerek yeşil lojistik çözümlerine dikkat çekiyor.

DHL Express bünyesinde uzun yıllardır bisikletli kurye olarak görev yapan Paul Munstege, hem hayalini gerçekleştirmek hem de Deutsche Post DHL Grubu’nun GoGreen çevre programı kapsamında hayata geçirdiği yeşil lojistik uygulamalarına ilişkin farkındalığı artırmak üzere kıtalararası bir bisiklet yolculuğuna çıktı.

14 Şubat 2017’de Tayland’da başlayan yolculuğu boyunca 17 ülkeye uğramayı ve 11 bin kilometre mesafe kat ederek 7 ayın sonunda Hollanda’ya ulaşmayı planlayan Munstege’in yolu, Myanmar, Hindistan ve Nepal gibi ülkelerden geçti. Munstege’in geçtiğimiz haftaki son durağı ise İstanbul oldu.

Uğradığı tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de DHL Express kuryeleriyle birlikte teslimat yapan Paul Munstege’nin bir sonraki durağı Bulgaristan olacak. Bir süredir bu tarz bir dünya seyahati planladığını söyleyen 53 yaşındaki kurye, şöyle konuştu: “DHL Express’in desteği sayesinde yolculuğum farklı bir anlam kazandı. Yolculuğumu, normalde görev yaparken kullandığım kargo bisikletiyle gerçekleştiriyorum. Bu sırada GoGreen programıyla çevre koruması konusunda iddialı hedeflere sahip olan DHL Express’in bir çalışanı olarak yeşil lojistiğin uygulanabilirliğini tüm dünyaya gösterme fırsatı buluyorum. Aracım sıradan bir bisiklet olmadığı için yol boyunca herkesten büyük ilgi gördüm. Bu da mesajımı daha çok kişiye ulaştırmam için bir fırsat sunuyor.”

2050 YILINDA “0” EMİSYON HEDEFLENİYOR

Deutsche Post DHL Grubu, karbon verimliliğini 2007 yılına göre yüzde 30 oranında iyileştirme yönündeki hedefine planlanandan 4 yıl önce, 2016 yılında ulaştı. Son olarak 2050 yılına kadar lojistikle ilişkili tüm salınımları net olarak sıfıra indireceğini açıklayan Grup, aynı zamanda çevre dostu ürün ve hizmetleriyle yeşil lojistikte pazar liderliğini hedefliyor.

GOGREEN İLE DAHA TEMİZ VE DAHA AZ YAKIT TÜKETİMİ

Deutsche Post DHL Grubu’nun çevre koruma programı GoGreen, iki temel ilke üzerine kurulu: “Daha az ve daha temiz yakıt tüketimi”. “Daha az yakıt tüketimi” yaklaşımı, yük kapasitesinin iyileştirilmesi gibi tedbirler yoluyla enerji kaynağını değiştirmeden enerji tüketimini azaltmaya dayanıyor. “Daha temiz yakıt tüketimi” ise paket alım ve teslimat süreçlerinde elektrikli araçlar gibi yeşil enerji kaynakları ve yakıtlara odaklanıyor.

TÜRKİYE’DE DE YEŞİL LOJİSTİK UYGULAMALARI HIZ KAZANIYOR

DHL Express Türkiye, 3. Havalimanı’nda inşa edeceği yeni antrepoda son teknolojik ve çevreci uygulamaları hayata geçiriyor. Yeni tesis, Türkiye’nin ilk full otomasyona sahip antreposu olacak. Güneş panelleriyle kendi elektriğini üreten binanın su ihtiyacı büyük oranda yağmur suyunun dönüştürülmesiyle sağlanacak ve tüm bina güçlü bir yalıtım sistemine sahip olacak.

DHL Express Türkiye aynı zamanda filosundaki yenilemelerde tercihini elektrikli araçlardan yana kullanıyor. Bu yıl filonun yüzde 10’u elektrikli araçlarla değiştirilecek. Aynı zamanda öncelikle İstiklal Caddesi’nde kullanım için Paul Munstege’in dünyayı dolaştığı kurye bisikletinin aynısı Türkiye için de sipariş edildi. 

Etiketler :