BKM Lojistik, filosunu 30 adet Volvo Trucks FH 540 çekici ile güçlendirdi

BKM Lojistik, filosunu 30 adet Volvo Trucks FH 540 çekici ile güçlendirdi

BKM Lojistik, filosuna 30 adet Volvo Trucks 540 çekici kattı. 1992 yılında kurulan ve Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında taşımacılık yapan BKM Lojistik, özellikle Türkiye ile İngiltere hattının uzman firmaları arasında yer alıyor.

Türkiye-İngiltere arasındaki taşımacılığın en önemli lojistik firmalarından BKM Lojistik filosuna 30 adet Volvo Trucks FH 540 çekici kattı. BKM Lojistik’in Hadımköy’deki merkezinde düzenlenen teslimat törenine BKM Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Bakımcı, BKM Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bakımcı ve Fuat Bakımcı, Temsa İş Makinaları’ndan Kamyon Satış Grup Müdürü Kıvanç Kızılkaya, Marmara Bölge Müdürü Bora Gür, Bölge Satış Yöneticisi Ufuk Ulus, Volvo Finansal Hizmetler’den (VFS) Leasing Genel Müdürü Ertan Çolak ve Bölge Müdürü Emrah Barış katıldı.

“FİLOMUZA KATTIĞIMIZ 30 ADET VOLVO TRUCKS ÇEKİCİLER İLE DAHA GÜÇLÜYÜZ”

BKM Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Edip Bakımcı, teslimat için düzenlenen törende yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yaklaşık 23 yıl önce filomuzda Volvo Trucks çekici kullanmıştık. 23 yıl sonra tekrar filomuzda Volvo Trucks araçların yer alması bizi çok mutlu ediyor. Bugün filomuza kattığımız 30 adet Volvo Trucks FH 540 çekicilerimizle Türkiye-İngiltere ve İngiltere-Türkiye hattında daha güçlü bir filo ile hizmetlerimize devam edeceğiz.”

Volvo Trucks çekicilerinin kalitesinin tartışılmaz olduğunu belirten Edip Bakımcı, satış sürecinde Temsa İş Makinaları yöneticilerinin yaklaşımlarının çok önemli etkisi olduğunu ifade etti. Bakımcı, “Başta o kadar umutlu değildik. Beklentilerimizi iyi karşıladılar. Bu tür satışlarda güven vermek çok önemli. Bir probleminiz olduğu zaman yanınızda olduğunu hissetmeniz çok önemli. Temsa İş Makinaları yöneticilerinin fiyat, işbirliği gibi noktalarda yaklaşımları araç tercihimizde etkili oldu. Şu an gayet memnunuz. İlerleyen dönemlerde de filomuza Volvo Trucks araçlar katarak büyümeyi amaçlıyor” dedi.

“LOJİSTİK OLMADAN İHRACAT OLMAZ, SEKTÖRÜN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Bu süreçte kendilerine destek veren VFS’ye de teşekkür eden Edip Bakımcı, bankaların lojistik sektörüne bakış açısı ile VFS gibi diğer kuruluşların bakış açısının çok farklı olduğunu ifade etti. Taşımacılar olarak kendilerinin aslında en risksiz sektör olduğunu vurgulayan Bakımcı, “Ülke olarak ihracatı destekliyoruz. Lojistik olmadan ihracat olur mu? Olmaz. Fakat sektör olarak bankalara gittiğinizde farklı bir bakış açısı ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Oysa taşımacılık sektörü sofralarımızdaki yiyecekten, giydiğimiz elbiseye, oturduğumuz koltuğa kadar her şeyi evinize getiriyor. Yani taşımacılık sektörü olmasa hayat durur. Bu nedenle taşımacılık ve lojistik sektörünün desteklenmesi gerekiyor” diye konuştu.

“2018’DE YÜZDE 10’UN ÜSTÜNDE BÜYÜDÜK”

BKM Lojistik olarak 2018’in kendileri açısından iyi bir yıl olduğunu ve bir önceki yıla oranla yüzde 10’un üstünde büyüme gerçekleştirdiklerini ifade eden Edip Bakımcı, başta dövizde yaşanan dalgalanma gibi nedenlerden dolayı piyasa koşullarının çok iyi olmamasına rağmen müşteri sayısında da artışlar yaşadıklarını kaydetti. Türkiye ekonomisine güvendiklerini vurgulayan Bakımcı, her ne kadar piyasa koşulları iyi olmasa da 2019’da da bu yılki oranda bir büyüme beklediklerini vurguladı.

“İNGİLTERE UZMANLIK İSTEYEN BİR HAT”

BKM Lojistik’in İngiltere’ye ağırlıklı olarak inşaat, tekstil, yedek parça, kozmetik  ürünleri taşımacılığı yaptığını anlatan Edip Bakımcı, Brexit olsa da Türkiye-İngiltere arasında ticaretin devam edeceğini ve yeni fırsatların ortaya çıkacağını söyledi. Bakımcı, “Brexit sonrası belki 6 ay bir sıkıntı olacaktır. Sonrasında İngiltere AB’den çok Türkiye’yle ticaret yapacak. Çünkü AB’den bazı şeyleri alamayacağı için bu ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılayacak diye düşünüyorum. Eğer İngiltere Gümrük Birliği’ni de sonlandırırsa AB ülkeleriyle birbirlerine gümrük uygulamaya başlayacak. Sonra İngiltere ve Türkiye arasında daha düşük bir gümrük sağlanabilir. İngiltere uzmanlık isteyen bir hat. Zaman zaman çok sıkıntılar meydana geliyor. Bizim bu hatta en birincil problemimiz Fransa’dan, Belçika’dan İngiltere’ye geçmeye çalışan mülteciler. Şoför için vize alımı 1 ay sürüyor. Vize konusu çok sıkıntılı” dedi.

HASAN BAKIMCI: “TÜRKİYE-İNGİLTERE ARASINDA 20 YILDIR TAŞIMACILIK HİZMETİ VERİYORUZ”

BKM Lojistik Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Bakımcı da yaptığı konuşmada, Temsa İş Makinaları’nın yaklaşımının tercihlerinde etkili olduğunu söyledi. Hasan Bakımcı, Defalarca olmayacağını düşündük ama arkadaşlar gerçekten ısrarla devam ettiler ve her aşamada bize samimiyetlerini gösterdiler. Ben BKM Lojistik’in İngiltere’deki merkezindeyim ve sürekli sahadayım. İhtiyaçları iyi biliyorum. Volvo Trucks çekiciler bu ihtiyaçlarımıza cevap verecek tüm özelliklere sahip” dedi.

İngiltere taşımalarının uzmanlık isteyen bir hat olduğunu vurgulayan Hasan Bakımcı, taşımacılık sektöründe 30 yıllık bir deneyime sahip olduklarını ve bunun son 20 yılında İngiltere’ye taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Müşterinin taleplerini dikkate alan terzi usulü taşımacılık yaptıklarını anlatan Hasan Bakımcı, “Türkiye’de olduğu gibi İngiltere’de de çok iyi bir ekibimiz var. Ekibimize çok güveniyoruz. Zamanında ve hasarsız taşımacılık yapmak en önemli önceliğimizi oluşturuyor. BKM Lojistik olarak biz, müşterilerimize çok yüksek kalitede servis hizmeti sunuyoruz” dedi.

“BKM LOJİSTİK OLARAK BREXİT’TEN DOLAYI BİR KORKUMUZ YOK, TÜRKİYE AÇISINDAN OLUMLU SONUÇLARIN OLUŞABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

İngiltere’nin AB’den ayrılmasının İngiltere taşımalarının etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine ise Hasan Bakımcı şu açıklamayı yaptı: “Gelecek hafta Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere’nin anlaşmış olduğu taslak İngiltere meclisinde oylamaya sunulacak. Yüzde 90 geçmeyeceği yönünde bir beklenti var. Dolayısıyla Brexit’in sancılarının süreceği düşünülüyor. Biz, Türkiye-İngiltere çalıştığımız için Brexit’in bizim açımızdan tek olumsuz tarafı, kapılardaki bekleme ve gümrük işlemleri uzaması olacaktır. Bundan dolayı da transit sürelerimiz de uzayacak. Fakat bunun dışında Türkiye ticaretini etkileyecek bir şey olacağını sanmıyorum. Öte yandan ayrılsalar bile 2022’ye kadar Gümrük Birliği devam edecek. Çünkü Kuzey İrlanda ve İrlanda arasındaki kara sınırı ile ilgili sorunu nasıl çözeceklerini dair bir üç sene daha tartışacaklar. Sürecin zorlu geçeceği söyleniyor. Hatta tekrar bir Brexit referandumu yapılabilir deniliyor. Ayrıca İngiltere birlikten çıktığı için 35 milyar euro gibi bir para ödeyecek hem de bu çıkışın İngiltere’ye bir katkısı olmayacak. 2 milyon Avrupa vatandaşı İngiltere’de, 2 milyon İngiliz de Avrupa’da yaşıyor. Böyle bir sorun da var.  İngiltere meclisinde 10 tane bakan istifa etti. Birçok Avrupalı işletme tesislerini, yatırımlarını İngiltere’den alıp, Avrupa’nın herhangi bir yerine taşımak istiyor. İngiltere’ye yararından çok zararı dokunacakmış gibi görünüyor. Dolayısıyla meclisteki genel beklenti Brexit’in olmayacağı yönünde. BKM Lojistik olarak Brexit’ten dolayı bir korkumuz yok. Tam tersine Türkiye açısından olumlu sonuçların oluşabileceğini düşünüyoruz.”

KIVANÇ KIZILKAYA: “BKM LOJİSTİK İLE SATIŞ SÜRECİNE ŞUBAT AYINDA BAŞLADIK”

Temsa İş Makinaları Kamyon Satış Grup Müdürü Kıvanç Kızılkaya teslimat töreninde yaptığı konuşmada, BKM Lojistik ile satış sürecine Şubat ayında başladıklarını belirtti. BKM, Temsa İş Makinaları ve VFS olarak bir araya geldiklerini ve ortak bir proje oluşturduklarını belirten Kıvanç Kızılkaya, proje sonunda 30 adet Volvo FH 540 çekiciyi BKM Lojistik’e teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Volvo Trucks olarak müşterilerine sadece araç sunmadıklarını belirten Kıvanç Kızılkaya, müşterilerinin her zaman yanında ve yakınında olduklarını belirtti. Temsa İş Makinaları olarak daima müşteri odaklı çalıştıklarını ve daha fazla sahada olmayı hedeflediklerini anlatan Kızılkaya, Volvo Trucks’ın uluslararası nakliyede müşteri algısının çok yüksek olduğunu vurguladı.

“VOLVO TRUCKS OLARAK 2018’de PAZAR PAYIMIZI YÜKSELTTİK”

Ağır ticari araç pazarı ile ilgili de bir değerlendirme yapan Kızılkaya, bu yıl özellikle Ağustos ayından sonra iç nakliyede ve inşaatta yüzde 90’lara varan bir daralma yaşadığını ifade etti. Kızılkaya, “Ancak uluslararası nakliyede bizim tarafı umutlandıran kısım, ihracata yönelik firmalarda ciddi bir alım iştahı olmasıydı. Biz de doğru zamanda doğru hareket ederek çok ciddi bir potansiyel yakaladık. Pazar payımızın büyümesinin ana nedenlerinden bir tanesi uluslararası nakliyeciliktir. Müşteri, satış sonrası hizmetler ve finansın oluşturduğu üçlü sac ayağı sistemimiz ile müşterilerimize toplu çözüm ürettiğimiz için tercihte ön sıralarda yer aldık ve bu da başarımızda etkili oldu. Temsa İş Makinaları olarak Volvo Trucks ile iş birliğimiz başladığında pazarda istenilen yerde değildik ve biz pazar payımızı iki katına çıkarmayı başardık. Daralan pazarda her zaman müşterimizin yanında ve yakınında olduğumuzu hissettirerek büyümeye devam ettik. Bundan sonra da hedefimiz büyümeye devam ederek 2023’te çift haneli rakamları görmek” diye konuştu.

BORA GÜR: “BKM LOJİSTİK BURADA SADECE ARACA DEĞİL, ÇALIŞANINA DA YATIRIM YAPTI”

Temsa İş Makinaları Marmara Bölge Müdürü Bora Gür ise şunları söyledi: “Edip Bey (Bakımcı) ile kamyonları tasarlarken hangi şartlarda, hangi treylerle çalışacağı, hangi ülkelere gideceği ve kamyonların yapacağı sürüş saatleri hakkında görüştük. Terzi usulü çalışan bir firmaya terzi usulü çalışan kamyonlar yaptık. Lastik yüksekliğinden içindeki rengine kadar bütün özelliklerini tek tek irdeleyerek gittik. BKM için özel tasarlanan kamyon, Volvo Trucks’ın lokomotif serilerinden biri olan FH’ın en üst beygir gücüne sahip olanı. Bu araç 540 beygir ve 2 bin 600 torka sahip. Şanzıman torkuyla beraber uyuşuyor. Kamyonu en düşük yakıt sarfiyatını verecek şekilde ayarladık. Hasan Bey’den (Bakımcı) gelen ilk geri bildirimler de burada ne kadar doğru bir iş yaptığımızı ortaya koydu. Üst yapıyla beraber kamyonu en uygun şekilde kullanılabilmesi için tasarladık. Şoför için de hem konfor hem de güvenlik açısından özel düzenlemeler yaptık. BKM Lojistik burada sadece kamyona değil, çalışanına da yatırım yaptı. Kısaca özetleyecek olursak birlikte ihtiyaçlarını karşılayacak optimum kamyonu tasarladık. Bundan sonra da satış sonrası hizmetlerimizle her zaman yanlarında olacağız.”

ERTAN ÇOLAK: “VFS OLARAK BİZ SEKTÖRÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Volvo Finansal Hizmetler Leasing Genel Müdürü Ertan Çolak da, “Biz Mart-Nisan gibi el sıkıştık. Ekonomik dalgalanma ise yaz aylarında oldu. O dönemde faiz maliyetleri yüzde 60-70 arttı. Buna rağmen ortaklarımızın işini aksatmamak için faiz artırımı, şartlarda değişiklik gibi konuları hiç konuşmadık. Bu dönemde her şeye rağmen  müşterilerimizle olan iş ortaklığımızı hiç durdurmadık. Yaşanılan ekonomik daralma sebebiyle finansman şirketleri ve bankalar kredi vermekte zorlanabiliyor. Biz desteklemeye devam edeceğiz çünkü önemli olan Volvo Trucks’ın büyüyerek ekonomiye katkı sağlamasıdır. Bu yüzden müşterinin toplam maliyetini olumsuz etkileyecek bir fiyatlandırma yapmayacağız. Ben önümüzdeki yıl Volvo Trucks’ın pazar payını yükseltmeye devam edeceğine inanıyorum. Uluslararası nakliyeci uzun zamandır filo yenilemiyordu, BKM’nin ve birkaç firmanın bu sene filo yenilemesiyle sektör hareketlendi. Bunun tetikleyici bir etki yaratacağına ve 2019’da bu yenilemelerin bizi sektörde daha da hızlandırıp, pazar payımızı artıracağına inanıyoruz” dedi.

EMRAH BARIŞ: “VOLVO GROUP ÜRÜNLERİNİN ÖNEMLİ BİR KISMINI FİNANSE EDİYORUZ”

Volvo Finansal Hizmetler Bölge Müdürü Emrah Barış da VFS’nin esas amacının Volvo Group ürünlerine destek olmak olduğunu belirterek, Türkiye’deki faaliyeti de bu amaçla yönlendiriyoruz. Biz şu anda Türkiye’de satılmış olan Volvo Group ürünlerinin önemli bir kısmını finanse ediyoruz. Sektörde en önemli şey; özellikle bu dönemde ürünün satışına destek olabilmek ve müşteriye bir çözüm sunabilmektir. Çünkü satış sonrası yapılan sözleşmeler müşteriyle yapılan uzun vadeli bir evlilik oluyor. Aynı şekilde bizim de yapmış olduğumuz finansman sözleşmeleri de böyle oluyor. İsteğimiz bu evlilik süresini olabildiğince devam ettirmek. Dolayısıyla devam eden süreçte de iyi hizmet önemli. Çünkü yolda hep güneş olmuyor. Bu dönemlerde iyi çözümler sunarak iş ilişkilerimizi devam ettirmek istiyoruz” diye konuştu.

 

Etiketler :