Borusan Lojistik’in Rüzgâr Lojistiği Operasyonunu Anlattı

Borusan Lojistik’in Rüzgâr Lojistiği Operasyonunu Anlattı

Ankara’da gerçekleşen Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’nde Borusan Lojistik enerji sektörüne özel sunduğu lojistik hizmetleri tanıttı. Kongre kapsamında gerçekleştirilen panelde bir konuşma yapan Serdar Erçal, sahip oldukları kanat adaptörü teknolojisi sayesinde iş yapış süreçlerini hızlandırırken çevre duyarlılığından taviz vermediklerini vurguladı.

Türkiye enerji sektörünün önemli etkinlikleri arasında gösterilen ‘Türkiye Rüzgâr Enerjisi Kongresi’ geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleşti.

Borusan Lojistik kongrede bir stant açarak rüzgâr enerjisi lojistiğinde sundukları hizmetleri katılımcılara anlatırken Türkiye Lojistik İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serdar Erçal da ‘Res’lerde lojistik, inşaat süreci, işletme ve bakım’ konulu panelde sektöre getirdikleri yeniliklerden bahsetti. Proje taşımacılığında Borusan Lojistik olarak her zaman müşterilerine katma değeri yüksek hizmet anlayışıyla çalıştıklarını ve çevre hassasiyetinden ödün vermediklerini belirten Erçal, boyu 60 metreyi aşan devasa rüzgâr kanatlarını çevreyi gözeterek taşımanın zorluğuna değindi. Her proje taşımasının kendine has zorluğu olduğunu belirterek, taşıma öncesi yapılan mühendislik analizleri neticesinde yol genişletme çalışmaları yaptıklarını ancak yol durumuna bağlı olarak bu çalışmaların ya yapılamadığını ya da yüzbinlerce liraya mâl olabildiğini vurguladı.

Tüm bu güçlükleri aşmak ve bunu yaparken çevre duyarlılığından ödün vermek istemediklerini belirten Erçal, ithal ettikleri ‘kanat adaptörü’ sayesinde kanatları 50 derece açıyla taşıyabildiklerini ve yol durumuna göre kanatları sağa ve sola 110 dereceye kadar döndürerek taşıyabildiklerini, bu sayede önemli oranda çevresel değişim gerekliliğini ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Proje taşımacılığında tüm süreçleri tek elden yöneten Borusan Lojistik, anahtar teslim çalışma prensibiyle müşterileri için katma değeri yüksek hizmetler üretiyor. 

Etiketler :