Brisa, Yolculuğun Öncüsü Girişimcileri Arıyor

Brisa, Yolculuğun Öncüsü Girişimcileri Arıyor

Brisa, Workinlot girişimcilik platformu ile ilk açık inovasyon projesine imza attı. Şirket, Yolculuğun Öncüleri programı ile girişimcileri ve girişimci adaylarını, yolculuğun geleceğine yön verecek iş fikri, prototip ve girişimler geliştirmeye davet ediyor. İlk etap başvurularının 26 Ağustos 2018 tarihine dek süreceği projeyle Brisa, girişimcileri, birçok farklı alanda çözümler üretmeye davet ediyor. Brisa, programın her bir etabında açacağı çağrılarla başarılı girişimcilere finansal destek, mentörlük ve gi

Brisa, Workinlot girişimcilik platformu iş birliği ile ilk açık inovasyon projesine imza attı. Brisa’nın “Yolculuğun Geleceğini Tasarlıyoruz” vizyonu doğrultusunda, Yolculuğun Öncüleri adlı açık inovasyon programını hayata geçiren Brisa, üniversite öğrencileri, girişimciler, mühendisler, tasarımcılar, yazılımcılar başta olmak üzere, yeniyi keşfetme tutkusu olan herkesi bu programda buluşmaya davet ediyor.

Programın temel amacı; yolculuğun geleceği, lastiklerin geri dönüşümü ve lastik ömrü ve performansı konularında; planlama, hizmet, ürün, iş mükemmelliği ve geleceğin mobilite çözümleri gibi alanlarda inovatif fikirlerin paylaşılmasını teşvik etmek ve hayata geçme sürecini desteklemek.

Bu açık inovasyon girişiminin, Brisa için stratejik bir önem taşıdığını vurgulayan Brisa Girişimcilik Direktörü Oğuzhan Avdan, “Dünya, otonom ve bağlantılı sürüş, paylaşım ekonomisi, elektrifikasyon gibi teknolojilerle yepyeni bir yolculuk deneyimine hazırlanıyor. Bu alanda faaliyet gösteren bir şirket olarak biz de müşterilerimize yeni nesil yolculuk deneyimleri sunmaya yönelik hizmetlerimizi, ürünlerimizi ve süreçlerimizi değişen dünya ile uyumlu hale getirmek için çalışıyoruz. Bunun da ancak girişimcilik ve inovasyon ekosistemlerinin geliştirilmesine bağlı olduğuna inanıyoruz. Bu bilinçle Brisa, girişimcilik ve inovasyon yapıları üzerinde uzun yıllardır çalışıyor. Bugün ise bu yapılarla dışarıya açılmaya ve kendi ekosistemimizi oluşturmaya hazırız. Günümüz sorunlarına yaratıcı çözümler sunma tutkusuna sahip girişimcilere ulaşan Workinlot, bu anlamda bizim için önemli bir iş ortağı oldu. İnanıyorum ki Yolculuğun Öncüleri programı, yenilik lideri Brisa’nın Türkiye’de ilkleri hayata geçireceği yeni projelerin temelini oluşturacak ve bu alandaki çalışmalarına ivme kazandıracak. Aynı zamanda girişimcilik ekosisteminin gelişimine de katkı sağlayacak.”                                                      

 “YOLCULUĞUN ÖNCÜSÜ” BRİSA’DAN YATIRIM ALMA FIRSATI YAKALAYACAK

İnovatif iş fikri, prototip ve girişim geliştirme programı olarak tasarlanan Yolculuğun Öncüleri, Brisa tarafından belirlenen çağrılar etrafında şekilleniyor. Bu kapsamda, ‘Yolculuğun Geleceği’ çağrısı ile bağlanabilirlik, otonom sürüş, paylaşım ekonomisi ve elektrifikasyon mega trendleri doğrultusunda iş modeli ve prototipler geliştirilecek. ‘Lastiklerin Geri Dönüşümü’ çağrısı ile ömrü tamamlanmış lastikleri, sürdürülebilirlik bakış açısıyla, en verimli ve doğayla uyum içinde geri dönüştürmenin yolları keşfedilecek. ‘Lastik Ömrü ve Performansının Ölçülmesi’ çağrısı ile de Brisa’nın yüksek teknoloji ürünü lastiklerinin hangi koşullarda kullanıldığı ölçümlenerek yeni nesil çözümler geliştirilecek.

Üç etap ve final olmak üzere dört aşamadan oluşan sürecin ilk etap başvuruları 26 Ağustos 2018 tarihinde sona eriyor. Her bir etapta açacağı yeni çağrılarla Brisa, Türkiye’nin her yerinden katılacak başarılı girişimcilere finansal destek, mentörlük ve girişimcilik eğitimi gibi çeşitli fırsatlar sunacak. Finalist olan proje sahibi ekip ise 10 bin liralık ödülün yanı sıra girişiminin hayata geçirilmesi için yatırım alma şansına sahip olacak.

Etiketler :