Büyümesini yaklaşık 2'ye katladı, aylık taşıma miktarını 225 bin tona çıkarttı

Büyümesini yaklaşık 2'ye katladı, aylık taşıma miktarını 225 bin tona çıkarttı

Negmar Grup şirketlerinden Etis Lojistik, kurumsal sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Şirket, 6 yıldır devam eden Suriye Savaşı nedeniyle mağdur olan bölge halkına destek olmak için Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile işbirliği yaparak Cilvegöz sınır kapısına kadar giden yardım tırlarını ücretsiz gönderdi. Öte yandan Etis Lojistik, büyümesini artırmaya devam ediyor. 2015 yılında 127.000 ton olan aylık taşıma miktarı bu işbirliğiyle birlikte 225.000 tona ulaştı.

Negmar Grup şirketlerinden Etis Lojistik, Tat Konserve ile birlikte müşteri sayısını artırırken sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek çok sayıda insani yardıma da aracılık ediyor. Binlerce insanın hayatını ve milyonlarca kişinin de evini kaybetmesine neden olan Suriye Savaşı 6. yılını doldururken, Etis Lojistik, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği ile işbirliği yaparak savaş mağduru Suriyelilere yapılan gıda yardımlarını ücretsiz taşıdı.

Teknolojik alt yapısı ile tüketiciye sundukları pek çok avantajın yanında, sosyal sorumluluk bilinci ile de hareket etmeye özen gösterdiklerini belirten Negmar Grup CEO’su M. Serdar Duran, “Sosyal, kültürel, ekonomik ve çevresel konulara duyarlı olmayan şirketlerin sürdürülebilir büyümeyi yakalaması imkansız. Bu bağlamda; grup şirketlerimizden Etis Lojistik olarak sadece faaliyet gösterdiğimiz sektörde elde ettiğimiz başarılarla yetinmiyor, toplum yararını da gözetecek projelere önem veriyoruz. Üstelik yüzbinlerce Suriyeli kardeşimiz zor şartlarda yaşam mücadelesi verirken, hiçbir kuruluşun bu yaşananlara duyarsız kalması beklenemez. Biz de sosyal sorumluluklarımızın bilincinde olarak bu yardımlara devam edeceğiz.  Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği işbirliğiyle Ankara’dan çeşitli gıda maddesi yüklü 2 aracımızı ve Nevşehir’den de patates yüklü 2 aracımızı yükleme yaparak Cilvegözü sınır kapısına ulaştırdık’’ diye konuştu.

BÜYÜMESİNİ YAKLAŞIK 2'YE KATLADI

Müşterileri arasında Gübretaş, Nuh Çimento, Nuh Yapı, Tarım Kredi Yem olan Etis Lojistik portföyüne Tat Konserve’yi de ekledi. Tat Konserve Karacabey fabrikasının tüm operasyonunu üstlenen Etis Lojistik, bu fabrikadan tüm Türkiye’ye dağıtım gerçekleştiriyor. Ayrıca 2015 yılında 127.000 ton olan aylık taşıma miktarı bu işbirliğiyle birlikte 225.000 tona ulaştı.

Negmar Grup CEO’su M. Serdar Duran, 2017 yılında yurtiçi pazarındaki paylarını sunacakları verimlilik çözümleriyle artıracaklarını belirterek, "Türkiye bulunduğu konum itibarıyla lojistik merkezi durumunda, biz de Grup şirketimiz Etis Lojistik’i, lojistik merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Lojistik sektörü açısından 2016 yılında Türkiye zor dönemler geçirdi. Bölgedeki bu çalkantılı, kaotik durum uluslararası piyasaları etkiledi, dolayısıyla biz de bundan az da olsa etkilendik. Lojistik sektörü bununla direkt bağlantılı, müşteri ile pazarı birbirine bağlayan köprü görevi görüyor. Bu süreci yine de en az hasarla atlattığımızı düşünüyorum. Bu istikrarla; ülkemizle beraber, ekonomimiz ve lojistik sektörümüz de çok daha iyi noktalara ulaşacaktır.

Uluslararası taşımacılık bağlamında Türkiye önemli bir konuma sahip. Bu önem, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yakın zamanda faaliyete geçmesinin ardından daha değerli hale geldi. Öte yandan  devam eden üçüncü havalimanı gibi önemli projelerin tamamlanmasıyla ülkemizin bölgedeki jeopolitik önemi daha da artacak. Biz de bunu avantaja çevirip uluslararası taşımacılık faaliyetlerini de en kısa zamanda bünyemize katmak istiyoruz" dedi.

 

Etiketler :