Çanakkale Köprüsü Ayaklarını Oluşturacak Dev Çelik Şaftları Taşıdı 

Çanakkale Köprüsü Ayaklarını Oluşturacak Dev Çelik Şaftları Taşıdı 

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, temeli 18 Mart’ta 2017 tarihinde atılan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’ne yaratıcı ve yenilikçi çözümleriyle damgasını vurdu.

Hareket, Türkiye’nin en önemli projelerinde uzman ve deneyimli kadrosu, yaratıcı ve yenilikçi çözümleriyle yer alıyor. Hareket, bu kez Çanakkale Boğazı'nın ilk ve Marmara Bölgesi'nin ise 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü Projesi’nin taşıma faaliyetlerini gerçekleştirdi. Temeli 18 Mart 2017 tarihinde atılan Çanakkale Köprüsü’nün ayak temellerini oluşturacak çelik şaftların taşıması Hareket tarafından yapıldı. 

Projeye ilişkin konuşan Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği Genel Müdürü Engin Kuzucu, şunları söyledi: “Tamamlandığında ülkemizin en önemli değerleri arasında yer alacak bu projeye dahil olmaktan gurur duyuyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftlarının yüksekliği fazla olduğundan taşıma sırasında devrilme riski çok fazlaydı. Ancak yaptığımız mühendislik çalışmaları neticesinde son teknolojiye sahip altyapımız ve yüksek kapasitedeki ekipmanlarımızla taşımayı emniyetli bir şekilde tamamladık.”

Etiketler :