Citroën Yeni Berlingo’nun dünya tanıtımı Cenevre’de yapıldı

Citroën Yeni Berlingo’nun dünya tanıtımı Cenevre’de yapıldı

6–18 Mart tarihleri arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda Citroën, Yeni Berlingo’nun dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Cenevre Otomobil Fuarı'nda Citroën basın toplantısında konuşan markanın CEO'su Linda Jackson, "2017 yılında dünya satışlarımızda Çin pazarı hariç yüzde 7,5 artış sağladık. Üçüncü nesil C3 piyasaya sunulduğundan bu yana 300 bin adet, C3 Aircross ise 50 bin adet satışa ulaştı. Bu çarpıcı performans, Citroën yeni ürün atağının başarısını ortaya koyuyor. Kendi segmentinin kurucusu olan ve bugüne kadar 3,3 milyon adet satılan Berlingo modelimizin üçüncü neslini Cenevre'de ilk kez sizlere tanıtmaktan çok mutluyuz" dedi.

SINIFININ YARATICISI BERLINGO YENİLENDİ

1996 yılında "Leisure Activity Vehicle" (LAV) segmentinin oluşmasına öncülük eden Citroën, bu segmentin güçlü oyuncusu, 1.7 milyonun üzerinde satış rakamına sahip Berlingo'yu yeniledi.

Yeni Berlingo tarihinde ilk kez iki gövde boyutuna sahip oluyor. Standart M versiyonunun dışında 35 cm uzatılmış XL versiyona da sahip olan Yeni Berlingo'nun beş ve yedi yolcu taşıma kapasitesine sahip iki versiyonu bulunuyor. Yeni Citroën Berlingo, 19 adet sürüş destek sistemi ve manevra yardımı özelliğine sahip. Araç, sürücünün dikkatinin dağıldığı durumlarda müdahale ediyor ve kaza risklerinin önüne geçerek ileri seviyede güvenlik sağlıyor. Üçüncü nesliyle Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan Yeni Citroën Berlingo’da ilk kez yüksek sürüş keyfi sağlayan EAT8 tam otomatik şanzıman seçeneği sunuluyor.

Berlingo'nun güçlü noktaları modüler olması ve geniş kabin alanı özellikleri açısından da geliştirilmiş olması. Yeni model, bağımsız ve kolayca sökülebilen üç adet arka koltuk, 2.70 metrelik yükleme alanı ve 100 litre ek bagaj alanı sunmasıyla optimum kullanım kolaylığı sağlıyor. Teknolojik gelişmelere uyum sağlayan Berlingo, yeni bir platformun üzerinde 19 adet sürüş destek sistemi, dört adet bağlanabilirlik teknolojisi, yeni BlueHDi 1.5 dizel ve benzinli PureTech 1.2 motorlar, yeni EAT8 tam otomatik şanzıman ve konforlu süspansiyon ayarları sunuyor. M ve XL olarak sırasıyla 4.40 metre ve 4.75 metre boyutlarda ve beş ile yedi koltuğa sahip iki versiyonda sunulan Yeni Citroën Berlingo’nun, akıcı şekilde yeniden tasarlanan gövdesi, kapı altlarında kullanılan Airbump®’lar ile uyum sağlıyor.

Etiketler :