Cntracking, Konteyner Taşımacılığı Ritmi Araştırması Sonuçlarını Yayınladı

Cntracking, Konteyner Taşımacılığı Ritmi Araştırması Sonuçlarını Yayınladı

Türkiye’nin global düzeyde 160’dan fazla ülkeye hizmet veren dijital platformu www.cntracking.com her ay düzenli yayınlanacak olan “Konteyner Taşımacılığı Ritmi” araştırmasının Ağustos 2017 sonuçlarını açıkladı. Araştırmanın sonuçları, platformun kullanıcılarının anonim verilerinin analizi üzerine dayanıyor.

Her ayın sonunda ücretsiz olarak yayınlanacak olan Konteyner Taşımacılığı Ritmi Araştırması’nda, 2017 yılının Ağustos ayı içerisinde 11.243 farklı kullanıcı tarafından açılan oturumların anonim verilerinin derlenmesiyle oluşturulan önemli istatistikler bulunuyor. Araştırmanın temel bulguları Kullanıcıların Armatör TercihiTürk Limanlarının Transit Süre Temelli Erişilebilirlik Değerlendirmesi ve En Çok Aranan Rotalar’ı içeren üç ana başlıkta ele alınıyor.

AĞUSTOS AYINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN KONTEYNER TAŞIMACILIĞI ARMATÖRÜ MSC

Kullanıcılarına armatörler bazında konteynerlerinin takibini yapabilme olanağı veren Cntracking.com’un raporuna göre, 2017 yılının Ağustos ayı içerisinde en çok konteyner takip talebi gelen armatör firmalar arasında MSC (% 15,36), Maersk (%13,49) ve CMA CGM (%11,30) ilk sıralarda yer almaktadır. Ağustos ayı içerisinde en çok tercih edilen konteyner taşımacılığı armatörü MSC olurken, onu Maersk çok az bir fark ile takip etmiştir.

TÜRKIYE  AĞUSTOS AYINDA KATAR LIMANLARINI ARADI

Türkiye limanları çıkışlı en çok aranan ilk 10 rota arasında  Mersin-Doha(Katar), Mersin-Jeddah (Suudi Arabistan) ve İzmir-Doha(Katar) en çok aranan rotalar olarak üst sıralarda yer alıyor. Ayrıca, Türkiye limanları çıkışlı aranan ilk 10 rota içinde 3 farklı Doha(Katar) rotası (Mersin-Doha, Izmir-Doha ve Ambarlı-Doha)  bulunması oldukça dikkat çekici. Raporda bu aramaların çok fazla ön planda olmasının Katar krizinin doğal etkisi olabileceğine değinilmiş.

2017 Ağustos ayında küresel düzeyde ise; Alexandria (Mısır)-Shuwaikh (Kuveyt), Felixstowe (Birleşik Kırallık) - Toronto (Kanada) ve Hamburg (Almanya)- Jebel Ali (Birleşik Arap Emirlikleri) en çok aranan rotalar olarak üst sıralarda yer almıştır.

TÜRK LIMANLARININ TRANSIT SÜRE TEMELLI ERIŞILEBILIRLIK DEĞERLENDIRMESI

Bu analizde, Türk limanları çıkışlı seçilmiş rotalar temelinde Cntracking platformunun ölçtüğü minimum ve maksimum transit süreler yer almaktadır Bazı rotalarda, armatörlerin vermiş olduğu servislerin niteliklerine bağlı olarak transit sürelerde önemli farklar gözlenmektedir. Örneğin İstanbul Ambarlı - Bangladeş Chittagong rotasının transit süresi maksimum 35 gün ölçülmüşken minimum 21 gün ölçülmüştür. Diğer taraftan; İstanbul Ambarlı – Pakistan Karachi (14 gün fark) ve İzmir – Hamad (13 gün fark) rotaları da transit sürelerde önemli derecede varyasyon gösteren hatlar içerisinde yer almaktadır.

Etiketler :