DAF, elektrikli CF için VDL Groep ortaklık yapıyor

DAF, elektrikli CF için VDL Groep ortaklık yapıyor

DAF Trucks, bu yıl içerisinde CF Electric kamyonunu piyasaya sürmek için VDL ile ortaklık kuruyor. Araçlar sıfır emisyon ve son derece düşük gürültü için son teknoloji ürünü VDL E-Power Teknolojisine sahip. Bu saha test kamyonları DAF tarafından üretilecek ve tam elektrik tesisatı VDL Groep tarafından tamamlanacak.

DAF TRUCKS BAŞKANI FEIGHT, “DAF, MÜŞTERİLERİN DEĞİŞEN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAK İÇİN YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER GELİŞTİRME KONUSUNDA GÜÇLÜ BİR GEÇMİŞE SAHİP”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan DAF Trucks Başkanı Preston Feight, “DAF, müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarını karşılamak için yenilikçi çözümler geliştirme konusunda güçlü bir geçmişe sahip. Başarı sağlamak için uygun teknoloji seçimlerini tamamlamaya devam edeceğiz. DAF, Avrupa'da hibrit bir elektrik dağıtım kamyonunu tanıtan ilk üreticiler arasında yer aldı ve hibrit ve elektrikli güç aktarma organları geliştirmeye devam etti. Şehirler sıfır emisyon ve ultra düşük gürültü talep etme niyetlerini duyurdukça, müşterilerimizin başarıları için en uygun çözümlere sahip olmalarını sağlayacağız dedi.

VDL GROEP BAŞKANI WİLLEM VAN DER LEEGTE: “DAF İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAK HEYECAN VERİCİ”

CF Electric için DAF, Eindhoven, Hollanda'da da bulunan VDL Groep ile ortaklık yapıyor. VDL, özellikle toplu taşıma otobüsleri alanında ticari araç elektrifikasyonunda önemli deneyime sahip bir teknoloji lideri şirket. VDL Groep'in Başkanı Willem van der Leegte yaptığı açıklamada, “VDL kendini toplu taşıma için tam elektrikli otobüslerde bir lider olarak kanıtladı ve Avrupa çapında toplu taşıma işletmecilerine yüzlerce elektrik otobüsü teslim etti. Bu elektrikli araçta DAF ile işbirliği yapmak heyecan verici bir gelişme ve iki Eindhoven merkezli teknoloji şirketi için elektrikli ticari araç dünyasına liderlik etmek için muazzam bir fırsat sunuyor dedi.

30 DAKİKA DA ŞARJ, 100 KİLOMETRE MENZİL

CF Electric, tek veya çift dingilli yarı römorkların standart olduğu kentsel alanlarda 40 tona kadar dağıtım uygulaması için geliştirilmiş bir 4x2 çekici. “2018 Yılın Uluslararası Kamyonu” da seçilen CF, tamamen elektrikli kullanım için VDL'nin gelişmiş E-Güç Teknolojisini kullanacak. Akıllı güç aktarma organlarının merkezi, enerjisini lityum iyon akü grubundan 170 kWh'lık bir akım kapasitesine sahip olan 210 kW'lık elektrik motora sahip. CF Electric, yüksek hacimli dağıtım uygulamaları için uygun olan yaklaşık 100 kilometre menzile sahip. Pillerin hızlı şarj edilmesi 30 dakika içinde gerçekleştirilebilir veya tam bir tam şarj 1,5 saat gibi kısa bir sürede gerçekleştirilebilir.

DAF CF ELECTRIC’İN TEKNİK ÖZELLİKLER

Ağırlığı 9,700 kg
Elektrik motoru 210 kW
Tork 2.000 Nm
Kapasite pil 170 kW
Tam elektrikli araç aralığı 100 km
Hızlı akü şarjı 30 dakika
Tam akü şarjı 1,5 saat

Etiketler :