DAF’ın Türkiye’deki hedefi: 2 yıl içinde 2 bin adet araç satmak

DAF’ın Türkiye’deki hedefi: 2 yıl içinde 2 bin adet araç satmak

DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor van der Mark, “Adım adım 2 bin adet araç satmayı amaçlıyoruz. 2018’e kadar yüzde 8 pazar payı hedefliyoruz. 2 yıl içinde bu hedefe ulaşmayı planlıyoruz. Tabi tüm bu hedefler biraz da pazarın gidişatına bağlı” dedi. RÖPORTAJ: Şenel Özdemir / senel.ozdemir@yesillojistikciler.com

ÖZEL RÖPORTAJ - Dünyanın en önemli kamyon markalarından DAF, şu günlerde Türkiye’de yeniden yapılanmaya çalışıyor. DAF’ın Türkiye’deki yeni yapılanma süreci ve pazardaki hedefleri ile ilgili DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor van der Mark, www.yesillojistikciler.com’a konuştu.

“BİZİM İÇİN 2016 YENİDEN YAPILANMA YILI”

DAF’ın dünyanın en iyi kamyon markalarından biri olduğunu söyleyen DAF Trucks Türkiye Genel Müdürü Gregor van der Mark, “Avrupa’da çekici piyasasında yüzde 18.1’lik pazar payına sahip olduklarını belirtti. 9 Ocak’tan bu yana Türkiye’de DAF’ı yeniden yapılandırmak için farklı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Gregor van der Mark, “Bu yıl Türkiye’de 200 adet DAF satmayı bekliyoruz. Bu satış adedine ulaştık. 2016’yı satıştan çok yeniden yapılanma ve tanıtım yılı olarak planlıyoruz” dedi.

“DÖRT BAYİMİZ OLDU, BEŞİNCİSİ YOLDA”

Türkiye’deki yapılanmalarının halen devam ettiğini anlatan Gregor van der Mark şöyle konuştu: “Bizim iş yapma şeklimiz şu şekildedir: Önce fikri ortaya koyuyoruz, sonra işi başlatıyoruz, daha sonra çalışan alıyoruz, pazara bakıyoruz ve pazarı analiz ediyoruz. İyi iş yaparsak takımı büyütüyoruz beraberinde çalışan sayısını artırıyoruz. Ama analizden sonra baktık ki, işler büyümüyor ve zarardayız o zaman B planına geçiyoruz. Şu an planımız devam ediyor. Yapılanmaya başlarken hedefimizde dört tane bayi sahibi olmak vardı. Şu an bayi sayımızı dörde çıkarttık. Beşinci bayimizi kurmak için görüşmelerimiz sürüyor. Beşinci bayimiz İstanbul’da olacak. Bayi yapılanması dışında servis ağımızı da yaygınlaştırmak için çalışmalarımız sürüyor.

“DAF BAYİSİ OLMAK İSTEYENLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

İstanbul dışında İzmir, Bursa, Ankara ve Antalya illerinde yapılanmalarımız bulunuyor” diyen Gregor, bu illerin dışında Gaziantep ve diğer şehirlerde büyük bayiler aradıklarını kaydetti. Türkiye’de DAF’ın bayisi olmak isteyen ve bu konuda bayilik başvurusu gönderenlerin olduğunu vurgulayan Gregor, bu teklifleri değerlendirdiklerini ve görüşmeler yaptıklarını kaydetti.

“SERVİS NOKTALARIMIZI BÜYÜTMEK İSTİYORUZ”

Şu an ilk defa Türkiye’ye gelmiş bir marka gibi çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Gregor, oluşturdukları satış ekibinin çoğunlukla ofis dışında olduğunu ve tanıtım yaptığını kaydetti. Bu süreçte kendisinin de Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana’daki müşterilerini ziyaret ettiğini söyleyen Gregor, “Gittiğim bu yerlerde müşterilerimizin DAF’ın kalitesine bakışı çok iyi. Ancak Türkiye’deki networkumuzun yetersiz olduğu görüşü var. Bizim daha çok servise ağırlık vermemiz gerekiyor. Servis noktalarımızı büyütmek istiyoruz. Bu servislerimizde tüm DAF araçlara hizmet vereceğiz. Garantisi devam eden tüm araçlar yine aynı hizmetten servis noktalarımızdan yararlanacak” diye konuştu.

“YÜZDE 8 PAZAR PAYI HEDEFLİYORUZ”

Adım adım 2 bin adet araç satmayı amaçlıyoruz. 2018’e kadar yüzde 8 pazar payı hedefliyoruz. 2 yıl içinde bu hedefe ulaşmayı planlıyoruz. Tabi tüm bu hedefler buraz da pazarın gidişatına bağlı” diyen Gregor açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye’de XF ve CF dışındaki LF modelimizin de satışını yapacağız. Bayilerimizin ellerinde müşterilerine sunabilecekleri çok fazla seçenek olacak. 7 ile 16 ton arası ve 16 ton üzerindeki çekicilerde gibi. Belki zaman olarak ekonominin iyi olmadığı bir dönemde geldik ama bana göre tam zamanında geldik. Çünkü en kötü zamanda başlarsan en kötü olabilecek şey daha iyiye yükselmektir.

Etiketler :