‘Denizci kadınlara destek’ veren Arkas ödüllendirildi

‘Denizci kadınlara destek’ veren Arkas ödüllendirildi

Türk denizcilik sektörünün çeşitli alanlarında çalışan kadınların ilk defa bir araya geldiği “Yakamoz: Deniz ve Kadın” Sempozyumu’nda Arkas’a, denizci kadınlara verdiği destekten dolayı plaket takdim edildi.

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası’nın öncülüğünde TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Denizcilik Federasyonu, Wista Turkey ve Türk Armatörler Birliği’nin eş başkanlığında düzenlenen “Yakamoz: Deniz ve Kadın” Sempozyumu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirildi.

 “Hedef: rotayı birlikte belirlemek”

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Arkas Deniz Ticaret Filosu (DTF) kaptanı Seda Turhan yaptığı açılış konuşmasında, “Hedefimiz sektördeki kadınların sorunlarına dikkat çekerek çözümü için en doğru rotayı sizlerin de destekleriniz ve katılımlarınız ile hep beraber belirleyebilmek” dedi. Turhan, öncelikle staj yapamayan öğrencilerin okulunu uzatmak durumunda kaldığı sorununu dile getirirken yaptığı sunumda Arkas’ın en fazla kadın staj başvuru ve en fazla kadın stajyer alan şirket olduğunu belirtti.

DİANE ARCAS: “ARKAS OLARAK KADIN ÇALIŞANLARIN VARLIĞINI HER ZAMAN ÖNEMSİYOR, DESTEKLİYOR VE KADINLARA YER AÇIYORUZ”

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Diane Arcas, “Bazı sektörler yapıları gereği erkeklerin daha yoğun çalıştığı sektörler olarak görünür, denizcilik de bunlardan biri. Arkas olarak kadın çalışanların varlığını her zaman önemsiyor, destekliyor ve kadınlara yer açıyoruz. Biz, kadınların bu sektörde başarılı olacağına inandık ve zaman içinde başarılarına tanıklık ettik. 44 konteyner gemisiyle Türkiye’nin en büyüğü konumunda olan filomuzda kaptan, 2. kaptan, 3. kaptan, 4. kaptan, başmühendis, 2. ve 3. mühendis görevlerinde toplam 26 kadın çalışan ile sektörde en fazla kadın çalışanı olan şirketiz. Bu anlamlı günde ‘Kadın Denizciler’e verdiğimiz destek sebebiyle layık görüldüğümüz bu ödülü başta kendi çalışanlarımız olmak üzere zorlu sektörlerde kendine yer açmayı başaran tüm güçlü kadınlar adına alıyorum” dedi.

Sempozyuma verdiği destekten dolayı Arkas Deniz Ticaret Filosu adına Ali İbrahim Kontaytekin’e de bir plaket takdim edildi.

Etiketler :