Dentur Avrasya, Scania Deniz Motorlarını Tercih Etti

Dentur Avrasya, Scania Deniz Motorlarını Tercih Etti

Dentur Avrasya tarafından İstanbul deniz ulaşımında daha çağdaş, hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla tasarlanmış “double ended” – karaya iki taraftan yanaşabilen gemilerinin ilki olan “Kanuni” hizmete girdi.

İstanbul Boğazı'nın iki yakasında yolcu taşımacılığı hizmeti ile ulaşım sorununa çözüm sunan Dentur Avrasya’nın hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla tasarlanan 14 adet “double ended” gemilerin ilki olan “Kanuni” Beşiktaş/Üsküdar arasında deniz yolu ile yolcu taşımaya başladı. Dentur Avrasya ve Doğuş Otomotiv Scania arasında gerçekleşen işbirliği kapsamında teslim edilen 8 deniz motorunun, iki adedi ilk üretilen Kanuni gemisinde bulunuyor. 2 adet 13 litrelik 400 beygir gücünde Scania deniz motoru bulunan “Kanuni”nin tanıtımı Doğuş Otomotiv Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Suna Türk Tuzcuoğlu ve Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş katılımı ile gerçekleşti.

Dentur Avrasya Grup Genel Müdürü Ünsal Savaş modern tasarımlı, daha  hızlı, güvenli ve konforlu hizmet vermek amacıyla başlattıkları 14 adetlik double ended projesinin ilk gemisi olan “Kanuni” için şunları söyledi: “Projemizin ilk gemisi olan Kanuni, gemiye iniş binişi kolaylaştırmak için özel tasarlanmış yolcu platformuna sahip. Yolculuk ilk adımından itibaren, ferah bir iç mekana sahip gemimizde keyifli bir hale dönüşüyor. Yüksek manevra kabiliyetine sahip “Kanuni” tasarımından dolayı ön ve arka taraftan kıyıya yanaşabilmektedir. Ayrıca tasarımı ile “Kanuni” engelli yolculara kolay  iniş-biniş  imkanı sağlamaktadır. Gemilerin her iki tarafında Scania motoru bulunmaktadır bu sayede yeni gemilerimiz mevcut gemilere göre yüzde 40 daha hızlı seyir yaparak Üsküdar – Beşiktaş arasını sadece 5 dakikada tamamlamaktadır."

Scania Endüstriyel ve Deniz Motorları Satış Müdürü Suna Türk Tuzcuoğlu ise 24 saat yaşayan bir şehir olan İstanbul’da Dentur Avrasyanın da operasyonlarının kesintisiz devam ettiğini belirterek “Dentur Avrasya gemilerinde motorlar neredeyse hiç durmaksızın çalışıyor. Hizmetlerin kesintisiz devamı için gerek satış, gerekse servis anlamında Dentur Avrasya’nın çözüm ortağıyız. Scania deniz motorları, sahip olduğu yüksek güç, düşük yakıt tüketimi, ve kolay bulunabilir yedek parçaları ile işletme maliyeti avantajı nedeniyle en çok tercih edilen motorlar arasında yer almaktadır. Uzun ömürlü Scania deniz motorları, çevreci özellikleri ve düşük yakıt tüketimi sayesinde daha önce kullanılan teknelerdeki makinalara göre yüzde elli’ye yakın yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Dentur Avrasya ve Doğuş Otomotiv işbirliği ile İstanbullulara en güvenli ve konforlu yolculuğu sunacağımıza inanıyoruz” dedi.

SCANIA’DAN HER IHTIYACA UYGUN MOTOR SEÇENEĞİ

Scania Engines ürün gamı, 9, 13 ve 16 litre hacminde ve 220 beygirden başlayıp 1.150 beygire kadar çıkan geniş güç seçenekleri ile farklı profildeki uygulamarın ihtiyaçlarına çözüm sunuyor. Scania, deniz motorları segmentinde de ürün yelpazesini 16.4 litrelik V8 motorlar ile zenginleştirip ürün gamını daha da genişletti. Scania deniz motorlarında, kullanılan XPI yakıt enjeksiyonu teknolojisiyle silindirlere daha kısa zamanda yüksek basınçlı yakıt gönderiliyor. Bu teknoloji sayesinde Scania Deniz motorları 1150 beygire kadar güç üretiliyor. Scania Deniz Motorları yüksek güç değerlerine optimum hacim ve ağırlıkta ulaşarak, avantajlı güç/ağırlık oranları sunuyor. Scania aynı zamanda kara jeneratör motorları ve endüstriyel motor seçenekleri ile farklı alanda, müşterilerin ihtiyaçlarına uygun motor seçenekleri sunuyor. 

Etiketler :